lлепило за тапициране
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
lлепило за тапициране
колеги някой да знае за няккаво лепило подобно по консистенция на епоксидната смола - в смисъл да е много лепкаво - че искам да си тапицирам корите на вратите с кожа ама нали знаете какви гадни извивки имат и там се иска да залепне добре и сравнително бързо за да мога да обтегна по нататък че да не се получи нагърчено а да си е като заводско - или поне като в american hot rod 

- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз използвах "Прома", 6 и нещо е кутията и ми стигна за 2 кори.
Тапицирах ги с изкуствена кожа. Естествената няма да може да се залепи без кроене и шиене. Намазваш кората, след това кожата и лепиш внимателно, без да натискаш много, защото ако се получат гънки отлепваш малко и изглаждаш. По извивките недей да опъваш кожата. При мен накрая се получи доста добър резултат, почти без гънки
Тапицирах ги с изкуствена кожа. Естествената няма да може да се залепи без кроене и шиене. Намазваш кората, след това кожата и лепиш внимателно, без да натискаш много, защото ако се получат гънки отлепваш малко и изглаждаш. По извивките недей да опъваш кожата. При мен накрая се получи доста добър резултат, почти без гънки

- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
monstera написа:Аз използвах "Прома", 6 и нещо е кутията и ми стигна за 2 кори.
хмм... абе просто им нямам вяра на тия българските лепила че напоследък им развалиха качеството аз иначе знам че те са за тая цел - тука продават една изкуствена кожа която е еластична в едната посока и искам да се опитам без шевове да стане цялата работа и без гънки като се има в предвид че е донякаде еластична и разчитам на това - другото което си мисля е епоксидна или полимерна смола с повечко втвърдител там кадето е подлакътника че да стегне бързо а натам вече или с друго лепило или пак с смола ама вече нормално разбъркана - хем и корите ще станат по-твърди
- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
biostrong написа:...тука продават една изкуствена кожа която е еластична в едната посока и искам да се опитам без шевове да стане цялата работа и без гънки като се има в предвид че е донякаде еластична и разчитам на това...
В моя случай, след като намазах кожата, тя попи от лепилото и леко се разтегна, но при изсъхването се сви. Ако с твойто лепило също се разтегне, не трябва да я опъваш много, защото при изсъхването ще се свие и опъне още повече. (Аз така направих един несполучлив опит, като си мислех, че ще се разтегне още и после трябваше да разлепвам и тапицирам наново.) По-скоро опитай леко да я свиеш при залепването, колкото да не се получават гънки.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Mонтажно лепило - неопреново 48A на "Soudal" Oколо 4,5-5лв туба 310 мл. С него лепих первази на ламинат, кабелни канали към стена и накрая на Голчо мокета / велтър / на гърба на задните седалки към ламарината им - гледано откъм багажника.
Има 1 едно "Evostock" На Ден Бравен в "Бестимекс" към 5 лв -прилича на нашето "Прома".
Има и друга вариант ама не е по джоба - "Tip Top " за транспортни ленти лепи , че няма разлепване, но е опаковка 1 кг + втърдител =47 +9 лв
Има 1 едно "Evostock" На Ден Бравен в "Бестимекс" към 5 лв -прилича на нашето "Прома".
Има и друга вариант ама не е по джоба - "Tip Top " за транспортни ленти лепи , че няма разлепване, но е опаковка 1 кг + втърдител =47 +9 лв
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”