Лятото си закупих кола. Е ако трябва да съм точен пролетта.
Сега застудява вече доста. Как да разбера дали съм с качествен антифриз или просто негово подобие?
Притесненията ми са обясними.
Как да разбера дали е антифриз или вода
- Jerom
- Автомобил: Golf II
- Двигател: RF
- Контакти:
Re: Как да разбера дали е антифриз или вода
ostavime написа:Лятото си закупих кола. Е ако трябва да съм точен пролетта.
Сега застудява вече доста. Как да разбера дали съм с качествен антифриз или просто негово подобие?
Притесненията ми са обясними.
Отиваш в някой сервиз и ти замерват на колко градуса ти е антифриза

- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:Само не разбрах каква е разликата между червен и син.
.
Ами разликата и ,че единият е син,а другият-червен

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:Ще го тествам във фризера, а ако трябва да купувам, ще направя, както казахте. Ще взема червен, като първо ще погледна за цвета.
Няма кво да го тестваш - маслото като взе колата защо не го тества на колко км ще се сгъсти и ще стане на каша в картера? Тоя антифриз един господ знае от кога не е сменян, а и твоята кола е направен да върви с ЧЕРВЕН антифриз. Колегата по-горе ти е обяснил защо! Сменяй го - системата ти събира 5.6 литра охл. течност, това означава, че трябва да си купиш две шишета по 1.5 л антифриз червен - 30 лв+ 2 л дестилирана вода, не обикновена, а ДЕСТИЛИРАНА! Доколкото си спомням на твоята кола антифризът всичкият не може да бъде източен от термостата и от маркучите на парното - трябва ти и компресор да го изсмучеш всичкото лайно! Иначе можеш да отидеш в някой сервиз, да ти смъкнат маркуча или термостата и да източат част от свинщината и другата да остане вътре, само да долеят новия антифриз - и от пак боза става. Успех!
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колеги тези цветове където ги пишете според мен едва ли имат някакво значение просто сте чули че единият бил такъв другия бил инакъв
някой виждал ли е истински антифриз или наливате бълвочите който продават в БГ!аз лично съм виждал защото съм работил в рафинерия и там компромиси няма!това което се предлага в БГ 90% си е пълен боклук!

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
защо не идеш да провериш колко струва 1литър концентрат Тотал и какъв му е цвета и тогава може да поговорим!dekata написа:titi28 написа:колеги тези цветове където ги пишете според мен едва ли имат някакво значение
Нямат.Те така си ги правят-за красота.А тези маркировки-G11,G12 са си пълни глупости.Тъпите германци на нас ще кажат какво да слагаме на колите си.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”