Ауди А3,кой двигател е по добър-бензин или дизел
Ауди А3,кой двигател е по добър-бензин или дизел
здравейте.искам да си купя Ауди А3 но незнам кой двигател да избера.може ли някой да ми каже кой двигател е по добър,предимства и недостатъци между дваталблагодаря предварително
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
chefito написа:1.6 101пс + газ е добре, 1.8 125пс е добре...1.8Т /забравяш газ/ е добре......1.9Tdi AFN е добре...въпрос на избор...няма лош мотор...
Тук не съм съгласен.
1.6 101 к.с. е КУЦ кон! 1.8 125 к.с. пак е куц. ако е бензин - 1.8Т
Ако е дизел - 110 или 130 к.с.
От тези трите, който и да вземеш, няма да съжаляваш.
Имам приятел с А3, 1.6 - той съжалява. Аз съм с 1.8 и аз съжалявам малко, че не е по-мощен.
Ако днес трябваше да избирам, бих взел дизел 131 к.с.!
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям 131кс 6ск. с чип може да стане 160кс. какво му трябва на човек,едно такова и пей сърцеVlad777 написа:chefito написа:1.6 101пс + газ е добре, 1.8 125пс е добре...1.8Т /забравяш газ/ е добре......1.9Tdi AFN е добре...въпрос на избор...няма лош мотор...
Тук не съм съгласен.
1.6 101 к.с. е КУЦ кон! 1.8 125 к.с. пак е куц. ако е бензин - 1.8Т
Ако е дизел - 110 или 130 к.с.
От тези трите, който и да вземеш, няма да съжаляваш.
Имам приятел с А3, 1.6 - той съжалява. Аз съм с 1.8 и аз съжалявам малко, че не е по-мощен.
Ако днес трябваше да избирам, бих взел дизел 131 к.с.!

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата сигурно си има източници на нафта иначе от бензионстанция вече от тези дизели файда няма.Як голям мотор,газов инжикцион и това еchefito написа:GodLike написа:Тея митове, че грехота било да слагаш газ на 1.8Т за мене са глупости!
М/у 1.8Т с газ и ТДИ 131кс бих избрал дизела защото ми е по-изгодно на нафтата!
12 литра газ = 12лв = 100км
7 литра нафта = 14лв = 100км
Как сметна че е по-евтино?

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде и аз да се включа - за бензина бих ти казал определено с кадърно поставен газов инжекцион (това къде - не знам
, само за Русе знам ). Комшията ми има А4 1.8 Т с газов Тартарини - колата е огън, с газовия инжекцион не губиш нито от разход, нито от динамични показатели. Лично аз гарах до оня ден 2.5 години кола с газов инжекцион и знам какво говоря и за какво става въпрос!
За нафтата - моторите от 90 и 110 коня са старите дизелови мотори на VW, които са много корави копелета, изключително здрави, а и дават приличен разход - 90 коня около 5.5 на дълго, 110 малко повече. Там ролки и ремъци са ти 360 лв - говорим за ролки Ина и ремъци Гейтс. Моторите 100 и 131 коня са помпа-дюза, ако не се лъжа, там ролки и ремъци ти отиват към 800 лв. На бензиновия мотор тези консумативи ще ги вкараш мисля, че в 200-220 лв. На бензина имаш обаче кабели, свещи, палец, капачка, бобина и комутатор.
Аз бях поставен пред подобна дилема - бензин или дизел - АКО ЩЕ ПРАВИШ ПО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20-25 К КМ НА ГОДИНА БЕНЗИН! ИНАЧЕ ЛИЧНО СПОРЕД МЕН НЕ Е ОПРАВДАНО!
П.С. За миналата година продадени дизелови автомобили са с около 30 % повече от бензиновите в световен мащаб. ЗАЩО МИСЛИТЕ И ЦЕНАТА НА НАФТАТА СЕ ПОКАЧВА? Бензинът за напред ще е по-евтин!

За нафтата - моторите от 90 и 110 коня са старите дизелови мотори на VW, които са много корави копелета, изключително здрави, а и дават приличен разход - 90 коня около 5.5 на дълго, 110 малко повече. Там ролки и ремъци са ти 360 лв - говорим за ролки Ина и ремъци Гейтс. Моторите 100 и 131 коня са помпа-дюза, ако не се лъжа, там ролки и ремъци ти отиват към 800 лв. На бензиновия мотор тези консумативи ще ги вкараш мисля, че в 200-220 лв. На бензина имаш обаче кабели, свещи, палец, капачка, бобина и комутатор.
Аз бях поставен пред подобна дилема - бензин или дизел - АКО ЩЕ ПРАВИШ ПО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20-25 К КМ НА ГОДИНА БЕНЗИН! ИНАЧЕ ЛИЧНО СПОРЕД МЕН НЕ Е ОПРАВДАНО!
П.С. За миналата година продадени дизелови автомобили са с около 30 % повече от бензиновите в световен мащаб. ЗАЩО МИСЛИТЕ И ЦЕНАТА НА НАФТАТА СЕ ПОКАЧВА? Бензинът за напред ще е по-евтин!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”