компютърна диагностика

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
mitaka72
Автомобил:
Двигател:

компютърна диагностика

Мнениеот mitaka72 » Нед 28 окт 2007 21:26

В България може ли да се купи отнякьде оригинален Vag-Com на ROSS-TECH. Някой има ли впечатления от предлаганите bg-изработки?
Благодаря!!!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 28 окт 2007 21:56

Колега, в България (все още) НЯМА ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ на ROSS-TECH. Но и да има - какво от това? Уверявам те, компонентите от които е изграден един оригинален VAG-COM с нищо, ама абсолютно с нищо не се различават от компонентите с които е изграден един, нека го наречем "клонинг" на VAG-COM. Всички се правят на едно и също място - Китай, Тайван, Малайзия. Това, че от ROSS-TECH са намерили успешен начин да защитят своя интелектуален продукт е достойно за уважение. Това че ние BG инжинерите сме намерили начин да преодолеем тяхната защита води единствено до предлагането на същия продукт на по-добра цена. Ако някой желае да плати 100-150$ в повече за да ползва оригинален продукт - това е негово свещенно право, което по нищо не отстъпва на правото на онези които биха искали да платят 100-150$ по малко и да получат продукт със същата функционалност, но не чак токова оригинален. Това, което искам да кажа е че предлаганите bg-изработки по нищо не отстъпват на оригинала по функционалност. Да наистина, ако от сайта на ross-tech за сваляне е налична версия 7.04 edition OCTOBER'2007 и ти си с "клонинг", вероятно няма да можеш да я ползваш. Но надали при теб идват коли закупени през ... миналия месец. Тия коли ходят във фирмения сервиз, а там ... "чикии" като VAG-COM звучат меко казано смешно (съвсем отделен е въпроса с какво са различават от VAG 1552). Ако пък си с кола 2003-та (да речем) и искаш просто да си "човъркаш" по нея - (ако моите думи изобщо имат някаква стойност пред теб) уверявам те - всяка bg-версия ще ти свърши чудесна работа. Но пак казвам: правото да закупиш оригинален или клониран продукт е изцяло твое, както са си твои цитираните от мен стотина долара в повече, за които (според мен) няма да получиш нищо в повече (освен разбира се удоволствието да се хвалиш с оригинален VAG-COM ... е има и хора/сервизи за които това все пак е важно - като и надписа VERTU върху с нищо с не превъзхождащ /по функционалност/ моделите от 300-350лв. GSM апарат на Nokia).

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 29 окт 2007 1:48

Аз съм с 704.01 и няма никакъв проблем,колегата Румен е прав клонинга е супер.

mitaka72
Автомобил:
Двигател:

относно VAG-a

Мнениеот mitaka72 » Пон 29 окт 2007 19:48

Благодаря Ви за мненията!
Когато подхванах темата, нямах предвид, че BG инженерната мисъл е в упадък или подценяване на родните алтернативи. Опасявам се обаче, че измежду многото предлагани продукти за автодиагностика в България, сьществуват и много такива, които са "жалко" копие на оригинала и на практика са неизползваеми за сериозна работа. Всъщност, един от основните ми мотиви да открия темата, беше и да се сподели опит от закупили(и съответно използвали) BG кодочетци и съответно от кои производители и т.н.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 29 окт 2007 21:41

Разбрах за какво говориш давай на лични :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”