Диск за навигация за VDO_MS4050- РЕШЕНО!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Диск за навигация за VDO_MS4050- РЕШЕНО!!!

Мнениеот VW_forever » Вто 02 окт 2007 18:20

Първо да се извиня, ако темата не е за този раздел, защото повечето теми за навигация са пускани в ОФФ-а, така че ако съм в грешка, нека се премести...
... а сега по същество:

ИзображениеИзображение

Та те това нещо ми го донесе един приятел от Германия. Всичко си му работи, че и дори и на пасатчо му стои все едно си е за него правено. Проблема е че нямам диск, а и мисля че са някакви специални (DAYTON), поне от това, което успях да разбера от всичко изчетено. Лошото е, че повечето неща са на немски- език, от който разбирам само значението на думата "гешенк" :wink:
Ако някой е на ти с немския, нека хвърли един поглед ТУК
За дисковете- има и за България, но ги дават за други модели, например MS4150, но незнам дали са съвместими...ЕТО ТУК, но моя модел го няма :cry:
Ако някой може да даде малко повече инфо, ще съм благодарен.
Логото при включване, ако това има някакво значение е:
VDO
MULTIMEDIA
SYSTEM
SW v0301

Последна промяна от VW_forever на Нед 04 ное 2007 6:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 02 окт 2007 18:24

Колега, това е дядото на навигациите и надали ще намериш нещо, а за България- изключено...

В момента читаво ПДА с ГПС вграден е около 500 лева и можеш да му слагаш каквито ти кефне софтуери и карти...

vladi2k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladi2k » Съб 13 окт 2007 19:43

Колега на мен ми разбиха колата преди 10 дни и ми откраднаха VDO Dayton 4200RS. mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Съб 13 окт 2007 22:56

това, което си посочил като линк е самата обява за продажба на навигационна система. описва се, че е била вгрдена в поло 6N, и е радионавигационна ситема, която не се нуждае от цифров сигнал за изминатото разстояние. картата с която се предлага е от 2001 г и е изказано предположение че има по - пресен ъпдейт, който не би трябвало да е много скъп.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Чет 18 окт 2007 0:02

...vodoo, благодаря за превода! По нашите сайтове нищо не намерих по въпроса, но от толкова ровене из нета, попаднах на един руски, в който има много карти за навигация..., та една "братушка ми обеща да ми шерне един такъв диск, та поне в Германия да се използва радиото....
vladi2k, съжалявам за кражбата..., но това е нашата шибана, българска действителност.
musura, вече изгубих надежда, че дядото на навигациите, :wink: ще мога да го монтирам в дядото на пасатите и да го използвам в БГ.
Като за начало съм се спрял на вариант, ГПС приемник Holux GPSlim240 и лаптоп, просто за проба, поне докато си купя ПДА. За сега още не съм избрал модел, приемам мнения и предложения....
Тъй, като повечето карти, които намерих са за ПДА, въпроса ми е:
Има ли някакъв емулатор за тази цел, за да тръгнат тези карти на лаптопа и евентуално от къде да го изтегля...?
... И още един въпрос:
Marco Polo Full Europa 2007/2008 mit GPS Navigator,
дават го за работа под ХР и има България в нея. Някой ако може да даде малко инфо по въпроса, за да реша дали да я тегля...

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Чет 18 окт 2007 21:13

защо ти е специализиран софтуер за лаптоп, който е твърде неудобен за носене, съхранение и т.н., както и ПДА, което в повечето случай е с цена доста над нормалната за една съвременна портативна навигация (не че рекламирам, но наскоро ползвах за Германия една на Garmin - Nuvi 360), цената и по магазините не надхвърля 700 лв, а има подробна карта за цяла Европа, казвам го от собствен опит. към нея за България ще ти предложат също подробна (за София с улици, адреси, ресторанти с цени), което мисля че в близко време ще задоволи всичките ти потребности от модерен GPS приемник, при това е портативна и можеш да я ползваш и като пешеходец (има такава настройка).

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 03 ное 2007 20:56

Такааа...
След доста четене, търсене и така нататък, намерих това което ми трябваше.
Решението е ТУК , :D но за "другата" Европа! :(
Поне с диска отключих опциите, които ми бяха неактивни.
За сега полза от цялата тази работа за България е, че показва само координатите и спътниците.
В най- скоро време, ще го тествам към Австрия, Германия
Ако попадна на нещо за БГ, ще докладвам....
Благодаря на всички, които изказаха мнение в темата... :D
Това е за сега...
:lock:
п.п Забравих само да напиша, че в навигацията на радиото има опция "СЕРВИЗ", за която иска код.
Кода е 6330 за тази марка, независимо от моделите.
Дано всичко това бъде полезно все някога на някой...
Айде още веднъж
:lock:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”