От известно време съм горд собственик на Пасат В3, и според мен колата на времето е конструирана с много мисъл, но има един много голям (за мен) пропуск, или недомислица, или може би не.....
Искам да попитам, има някаква основателна и разумна причина резарвната гума на VW да е с такъв бебешки размер, който не съвпада нито по ширина, нито по диаметър с оригиналната, и колата урпява да остане "права" само благодарение на реактивните щанги, на които това им е работата. Мен лично ме е страх да карам с такава гума още повече да е преедна и да се движа с 80 - максималната допустима за този галош. Тя може и да върши работа За Голф или Поло, но аз съм с Пасат В3, и това гуме никак не се чувстваше добре с мин. 1200 кг. отгоре.
Има ли възможност на негово място да се сложи гума с нормален или близък до нормалния за колата размер.
Ако може също така някой да ми обясни, защо резервната гума е на дъното на багажника, а не под него например (както е при някои френски коли). Представете си какво става ако сте на път с пълен багажник и трябва да монтите резервната гума във време като сега - дъждовно -> малък кошмар - цялото съдържание на багажника се изсипва на асфалта, банкета.... все едни чистички местенца и на всичкото отгоре заприличваш на спрял амбулантен търговец край пътя, изкарал стоката за продан.
Накрая остава още един проблем (допускаме че багажника е празен, защото иначе става "мисията невъзможна": спуканата гума не се побира на мястото на резервната и естествено се "мята" некъде из багажника, съпроводена с една псъвня по случай края на операцията. След това той ни мрази, до следващата автомивка, защото сме го натъпкали с кал, камъчета и другата мизерия търкаляща се по пътищата.
Според мен по този въпрос VW трябва сериозно да се замислят и да вземат пример от франсетата: резервната гума е под багажника, сваля се с един винт, който е на достъпно място. Гумата е с нормалния за колата размер т.е. - спираш, сменяш я за 10 мин и продължаваш спокойно без ограничение за скоростта. даже слагаш спуканата гума на мястото на резервната. По желание си носиш едни ръкавички да не си измърляш ръцете (аз си нося) и продължаваш по живо по здраво.
Много моля ако някой знае отговорите на тези въпроси - да ги напише - предполагам че информацията ще е полезна.
Въпрос за резервната гума
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Според мен тази гума си е измислена много умно защото тя не е да караш с нея за постоянно а колко да се прибереш до сервиз или да те закара до вкъщи и на другия ден да залепиш спуканата...а именно защото хората на запад точно това правят...макар че на моят Сеат резервната си е стоманена джанта обикновенна и не е като на VW по-мъничка което и до някъде е предимство защото има нещо вярно в думите на колегата че тези малки гумички не са много издръжливи и надеждни:wink:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно, и аз от известно време съм горд собственик на пасат Б3 и на мястото на резервната гума имам 50л газова бутилка и мястото е напълно достатъчно за да влезе която и да е от гумите на колата.
Да не говорим, че на някои от новите коли изобщо не слагат резервна гума.
Да не говорим, че на някои от новите коли изобщо не слагат резервна гума.
Последна промяна от myrshavija на Нед 04 ное 2007 9:53, променено общо 1 път.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
А ти някога опитвал ли си се да свалиш гума която е отдолу и не е сваляна повечко време? Аз лично съм виждал коли да отиват в сервиз защото няма сваляне! Малката гума спестява доста място и все пак тя е мислена не да я слагаш всеки ден (та затова да ти я правят удобна), а да я сложиш веднъж на няколко години. Лично аз имам пасата си от 6 год. и съм слагал резервна гума веднъж (дано не ми се наложи де
) Мойта също е малка и аз съм много доволен от този факт

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами на мен резервната ми е с нормални размери и мястото за нея е достатъчно. Друга тема е че там сега имам газова бутилка.
А и двата варианта за разполагане на гумата (отдолу/отгоре) си имат и + и -. Ако е отдолу може би е по-удобно за сваляне (ако не са клеясали крепежите), но е по-удобно и за крадците.

А и двата варианта за разполагане на гумата (отдолу/отгоре) си имат и + и -. Ако е отдолу може би е по-удобно за сваляне (ако не са клеясали крепежите), но е по-удобно и за крадците.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
малко офф топик
бмв х5-гумата също е едно такова бебе.та тръгва овцата с такава една резервана гума да се прибира към италия.беше стигнала на 15км от варна.приличаше на нещо такова
http://images19.snimka.bg/003664062.jpg
a между другото тоз рекстън стана кат кукла
бмв х5-гумата също е едно такова бебе.та тръгва овцата с такава една резервана гума да се прибира към италия.беше стигнала на 15км от варна.приличаше на нещо такова
http://images19.snimka.bg/003664062.jpg
a между другото тоз рекстън стана кат кукла

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”