Знам, че вече става много досадно и банално, но трябва да попитам, защото не намерих никакво инфо в търсачката.
Значи днес трябва да купя 2 зимни гуми. Колата а голф 4. Размерът на старите гуми е 195/65/15 - същия размер ли да взема и какви гуми точно да търся, защото в бургас зимата не вали сняг, по-често е мокро и заледено. Предложиха ми в един магазин Викинг зимни за 110 лв. Имате ли някакво мнение за тях, как се държат на вода и дали са удачни за условията в бургас. Ще бъда много благодарен за всяко мнение, защото за първи път смяням гуми и искам да направя що годе добър избор.
Още веднъж се извинявам, защото сигурно вече ви се повръща от тия гуми.

Аман с тия гуми...ама кво да се прави
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Взех Vredestein Quatrac 2 - всесезонни били, по 140 лева парчето. Много скъпички ми се сториха, но като видях, че на чисто ново пежо 407 и Ауди А6 слагат такива,мисля може би си струват парите. Знам, че си е най-добре зимни гуми, но в Бургас няма сняг и изцяло зимните биха се износили много бързо според мен. Ще видим как ще е поведението с тези на мокро и заледено и ще пиша отзиви.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ллл
всесезоните колега стават ма не и за нашия климат
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Както зимни, така и всесезонни:
Nach UN-ECE-Regelung (ECE-R 30 und 54), EG-Richtlinien (Richtlinie 92/23 EWG) und StVZO (§36) definieren sich Winterreifen über die Kennzeichnung M+S (M&S, M.S.). Dies gilt auch für so genannte Ganzjahres- oder Allwetterreifen, die so gekennzeichnet sind.
Така че зависи според модела. Моите зимни например имат една снежинка до надписа МиС, дали това е достатъчно
Nach UN-ECE-Regelung (ECE-R 30 und 54), EG-Richtlinien (Richtlinie 92/23 EWG) und StVZO (§36) definieren sich Winterreifen über die Kennzeichnung M+S (M&S, M.S.). Dies gilt auch für so genannte Ganzjahres- oder Allwetterreifen, die so gekennzeichnet sind.
Така че зависи според модела. Моите зимни например имат една снежинка до надписа МиС, дали това е достатъчно

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”