Здравейте предстои ми покупка на автомобил.
Спрял съм се на Венто, и в процес на търсене намерих Венто 1.9TD. Може ли да ми дадете малко мениня като издържливост, проблеми, разход на гориво, защото ми казаха че чистият дизел или TDI горат по малко от TD. Харесвам вентото като автомобил. Един приятел имаше такова Венто и каза че му е горила градско 8 Нафто (Града от който съм е изцяло на баир, и то не е градско а направо балканско). Но нямам пари за TDI (Преди 1 час намерих 1.9 TD) и затова питам защото утре ще ходя да го гледам. За тези пари ми предлагат и голф 1.9 TDI. Кое е по добре да взема. Искам автомобила да е по обемен и за повечко багаж, но пък икономичноста е най важна.
Моля за помощ.
Моля за помощ при избор на Венто или Голф
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моля за помощ при избор на Венто или Голф
1.9TD двигателя е с код AAZ за него има доста написано,вземи си семки и ползвай търсачката http://forum.vwclub.bg/search.php?mode=resultsmarto_gp написа:Здравейте предстои ми покупка на автомобил.
Спрял съм се на Венто, и в процес на търсене намерих Венто 1.9TD. Може ли да ми дадете малко мениня като издържливост, проблеми, разход на гориво, защото ми казаха че чистият дизел или TDI горат по малко от TD. Харесвам вентото като автомобил. Един приятел имаше такова Венто и каза че му е горила градско 8 Нафто (Града от който съм е изцяло на баир, и то не е градско а направо балканско). Но нямам пари за TDI (Преди 1 час намерих 1.9 TD) и затова питам защото утре ще ходя да го гледам. За тези пари ми предлагат и голф 1.9 TDI. Кое е по добре да взема. Искам автомобила да е по обемен и за повечко багаж, но пък икономичноста е най важна.
Моля за помощ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
MGP
Карането ще е нормално, без натискане. Проблема е че града е на баир и това качва разхода на гориво.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
-
- Автомобил:
- Двигател:
!!!
joro_kem написа:според мен, ако не си заделил за свестен дизел, купи си кола с бензинов двигател (1.8 или 2.0).
Колко горе-долу стрева свестен дизел. Парите ми не са много. До края на седмицата ще ми кажат цени от Италия. Малко повече ми харесва Вантото, но пък Голфовете са по евтини. Ето намирам Голф ТДИ по 3500, а Венто ТДИ под 4000 няма.
Преди имах Голф GTI, но сега искам нещо по икономично.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
ми ето де , искаш да имаш повече място за багаж - грабвай вентото... то поне има багажник някакъв .....а за горенето - 8 нафта за ТД то ..малко много ми се види ....то не е въпроса за баира май , ами да не го караш все на къси растояния и все студено.... това повече дига тунджата
а моя слон с това сърце гори под 7 без настъпване разбира се , няма логика по лекия голф/венто да не може още по малко .... 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”