Моля за помощ при избор на Венто или Голф

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
marto_gp
Автомобил:
Двигател:

Моля за помощ при избор на Венто или Голф

Мнениеот marto_gp » Нед 18 ное 2007 21:59

Здравейте предстои ми покупка на автомобил.
Спрял съм се на Венто, и в процес на търсене намерих Венто 1.9TD. Може ли да ми дадете малко мениня като издържливост, проблеми, разход на гориво, защото ми казаха че чистият дизел или TDI горат по малко от TD. Харесвам вентото като автомобил. Един приятел имаше такова Венто и каза че му е горила градско 8 Нафто (Града от който съм е изцяло на баир, и то не е градско а направо балканско). Но нямам пари за TDI (Преди 1 час намерих 1.9 TD) и затова питам защото утре ще ходя да го гледам. За тези пари ми предлагат и голф 1.9 TDI. Кое е по добре да взема. Искам автомобила да е по обемен и за повечко багаж, но пък икономичноста е най важна.
Моля за помощ.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моля за помощ при избор на Венто или Голф

Мнениеот maks » Нед 18 ное 2007 22:12

marto_gp написа:Здравейте предстои ми покупка на автомобил.
Спрял съм се на Венто, и в процес на търсене намерих Венто 1.9TD. Може ли да ми дадете малко мениня като издържливост, проблеми, разход на гориво, защото ми казаха че чистият дизел или TDI горат по малко от TD. Харесвам вентото като автомобил. Един приятел имаше такова Венто и каза че му е горила градско 8 Нафто (Града от който съм е изцяло на баир, и то не е градско а направо балканско). Но нямам пари за TDI (Преди 1 час намерих 1.9 TD) и затова питам защото утре ще ходя да го гледам. За тези пари ми предлагат и голф 1.9 TDI. Кое е по добре да взема. Искам автомобила да е по обемен и за повечко багаж, но пък икономичноста е най важна.
Моля за помощ.
1.9TD двигателя е с код AAZ за него има доста написано,вземи си семки и ползвай търсачката http://forum.vwclub.bg/search.php?mode=results

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 18 ное 2007 22:55

ако ти трябва обем за багаж твоята кола е Вентото!разликата в горенето в сравнение с Голфа е почети никакво а и зависи как ще се кара!

marto_gp
Автомобил:
Двигател:

MGP

Мнениеот marto_gp » Нед 18 ное 2007 23:03

Карането ще е нормално, без натискане. Проблема е че града е на баир и това качва разхода на гориво.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 19 ное 2007 10:03

вентото е голф с багажник 8)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 19 ное 2007 10:37

Общо взето и двете коли са еднакви, вземи си тази, която ти харесва повече :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 19 ное 2007 10:40

според мен, ако не си заделил за свестен дизел, купи си кола с бензинов двигател (1.8 или 2.0).

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пон 19 ное 2007 11:26

titi28 написа:ако ти трябва обем за багаж твоята кола е Вентото!разликата в горенето в сравнение с Голфа е почети никакво а и зависи как ще се кара!
:да:

marto_gp
Автомобил:
Двигател:

!!!

Мнениеот marto_gp » Пон 19 ное 2007 12:54

joro_kem написа:според мен, ако не си заделил за свестен дизел, купи си кола с бензинов двигател (1.8 или 2.0).

Колко горе-долу стрева свестен дизел. Парите ми не са много. До края на седмицата ще ми кажат цени от Италия. Малко повече ми харесва Вантото, но пък Голфовете са по евтини. Ето намирам Голф ТДИ по 3500, а Венто ТДИ под 4000 няма.

Преди имах Голф GTI, но сега искам нещо по икономично.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 19 ное 2007 16:57

ми ето де , искаш да имаш повече място за багаж - грабвай вентото... то поне има багажник някакъв .....а за горенето - 8 нафта за ТД то ..малко много ми се види ....то не е въпроса за баира май , ами да не го караш все на къси растояния и все студено.... това повече дига тунджата :wink: а моя слон с това сърце гори под 7 без настъпване разбира се , няма логика по лекия голф/венто да не може още по малко .... :roll:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 19 ное 2007 17:40

Колега във въпроса се намира и твоя отговор.Щом искаш да има място за повече багаж ... то е по-добре венто от голф.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”