Замръзнала кола :(

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Замръзнала кола :(

Мнениеот Adnan » Вто 13 ное 2007 9:52

Събота ставам сутрин рано и отивам до колата с опит да вляза вътре. Но уви с лейката поливам и търпеливо чакам да се размръзи.
Веднага форума търсачката и се почва чистене на гумените уплатнения с вода и се минава с течен парафин. Пръскането им с някакъв препарат против замръзване. Пръсках и ключалката.

Тази сутрин ставам, точно 20-30 мин обикалям около колата с надежда да я отключа и да влезна вътре :shock :shock никакъв ефект добре, че се показа слънце та малко да отпусне :(.

Моля споделете какво може да се направи за да не се получава това, следвах всички инструкции. Ако не беше слънцето какво щеше да стане :evil:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 13 ное 2007 9:58

ти къде живееш бе бате :shock

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 13 ное 2007 9:59

hooligans написа:ти къде живееш бе бате :shock

Левски съвсем нормален квартал. Нищо особенно няма мястото където живея.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 13 ное 2007 10:03

замръзването е кофти работа.едно време имахме една шкода и сутрин греехме ключалките с запалка.продават се препарати всякакви против замръзване

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Вто 13 ное 2007 10:06

И моята беше замръзнала сутринта, едва отворих задна дясна. Май ще играе течния парафин днес.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 13 ное 2007 10:08

zueka1 написа:И моята беше замръзнала сутринта, едва отворих задна дясна. Май ще играе течния парафин днес.

Ма аз процедурата с парафина съм го минал вече и препарат пръсках.
Днеска пак, ще минавам с парафина :(. Силно се съмнявам че снощи нали валеше да не е влезнала вода между вратата и купето и да е замръзнала точно тя :shock.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 13 ное 2007 10:10

zueka1 написа:И моята беше замръзнала сутринта, едва отворих задна дясна. Май ще играе течния парафин днес.

глицерин от аптеката за 80 ст. върши по-добра работа за гумените оплътнения
освен тях мажете и самита врати там където контактуват с оплътненията
WD 40 за ключалките, пантите и всички други движими механизми по вратите върши чудесна превантивна работа :)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 13 ное 2007 10:11

eми аз нямах никакъв проблем днес. Цялата кола беше в лед ( -6 градуса по терм. в Люлин). Вратите и ключалките са третирани с некви препарати. Въпроса е НЕ САМО ключалките да оправите, а и МЕХАНИЗМИТЕ на вратите. Уплътненията са мазани със Сонакс (май се казваше - едно синьо, немско) Отварят се все едно е Август :-)

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Вто 13 ное 2007 10:14

аз снощи на буса му напръсках ключалките и сутринта го отключих 8) само дето уплътненията бяха замръзнали, но с малко повече сила и желание се отвориха вратите :lol:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 13 ное 2007 10:15

One написа:глицерин от аптеката за 80 ст. върши по-добра работа за гумените оплътнения
освен тях мажете и самита врати там където контактуват с оплътненията
WD 40 за ключалките, пантите и всички други движими механизми по вратите върши чудесна превантивна работа :)

:да: След малко пускам шофера да купува ГЛИЦЕРИН а не ПАРАФИН.

scuba написа:eми аз нямах никакъв проблем днес. Цялата кола беше в лед ( -6 градуса по терм. в Люлин). Вратите и ключалките са третирани с некви препарати. Въпроса е НЕ САМО ключалките да оправите, а и МЕХАНИЗМИТЕ на вратите. Уплътненията са мазани със Сонакс (май се казваше - едно синьо, немско) Отварят се все едно е Август :-)

Моето името му не знам остана у нас долния край на БГ. Ама не беше синьо :(.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Вто 13 ное 2007 10:25

И без да се мажат пак се отаварят само трябва малко повече търпение.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 13 ное 2007 10:42

maiz написа:И без да се мажат пак се отаварят само трябва малко повече търпение.

Ама колко търпение братче нали трябва на работа да се оди. Тая сутрин закъснях с 40 мин :evil: :evil:. Щото тая ромска махала с всеки ден става все по задръстено както и цяла софия.
Ако не тръгна рано си е е**ло и пътя.

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Вто 13 ное 2007 10:42

Аз съм в Хаджи Димитър и уж бях паркирал мъдро слънцето да огрее колата отрано, но нещо не съм преценил и стария голф тройка беше останал в сянка целия замръзнал. Не съм третирал ключалките с нищо и се наложи да се вмъкна през багажника до задната врата, която за късмет се отвори. Оттам нахлух през седалките до шоферското място и потеглих. Предната врата се отвори чак след 20 минути като стигнах на работа :?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 13 ное 2007 11:08

В никакъв случай не трябва да се полива колата с топла вода, защото в момента се разлежда, но после яко се сковава всичко и става още по-лошо. Аз лично си намазвам уплътненията и ключалките с глицерин и нямам никакви проблеми :D

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Вто 13 ное 2007 11:48

:lol: голяма гимнастика тази сутрин. И аз нахлух през задната врата и само врътнах ключа да загрява моторетката- дано пусне малко топло- и се защурах наоколо й като още няколко съседи пред блока :lol:
На Поло-то след снощния валеж просто перфектно влиза вода м/у уплътнението и вратата... ще мажа с глицерин и разни други познати средства, инак срам- стоиш до колата и й духаш :oops: Айде нема нужда.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”