Сваляне табло на парно.Vento 1,8-94г.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Q5Q5Q5
Автомобил:
Двигател:

Сваляне табло на парно.Vento 1,8-94г.

Мнениеот Q5Q5Q5 » Съб 17 ное 2007 19:26

Как да сваля таблото за парното?Имам явно проблем с клапите.Не ми работи обдухването на предното стъкло.Парното работи.Има проблем с бутона,който движи жилата.Духа надолу и напред,но не духа на предното стъкло.Не зная как да сваля този панел с бутоните.Възможно ли е прескачане на зъбците?В положението,при което трябва да духа на предното стъкло,то духа в краката.Копчето не може да отиде в крайно дясно положение(в което трябва да духа напред)Как да изкарам панела с бутоните малко напред,за да видя дали работи коректно.VW механици помагайте!

Последна промяна от Q5Q5Q5 на Съб 17 ное 2007 20:58, променено общо 2 пъти.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 17 ное 2007 19:28

И аз имам същия проблем сега съм без парно,питах насам натам било много сложно и мисля да ходя на сервиз,и там съм питал 60 лева е всичко! :wink: :arrow:
http://forum.vwclub.bg/viewforum.php?f=5

Q5Q5Q5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Q5Q5Q5 » Съб 17 ное 2007 19:54

Vento_Power написа:И аз имам същия проблем сега съм без парно,питах насам натам било много сложно и мисля да ходя на сервиз,и там съм питал 60 лева е всичко! :wink: :arrow:

Парното работи.Има проблем с бутона,който движи жилата.Духа надолу и напред,но не духа на предното стъкло.Не зная как да сваля този панел с бутоните.Възможно ли е прескачане на зъбците?В положението,при което трябва да духа на предното стъкло,то духа в краката.Копчето не може да отиде в крайно дясно положение(в което трябва да духа напред)

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 17 ное 2007 20:18

Сигурно е от зъбците :roll: питай тук :arrow: :wink:

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Съб 17 ное 2007 23:02

Значи и аз имах абсолютно същия проблем миналата седмица и се оказа,че се е счупила оста на едно зъбно колело което се задвижва от това копче.А чрез това зъбно колело се движат и две жила за клапите.Беше голяма играчка да го разглобя и с много нерви в оста завих една видия и я залепих за да е по-здраво.Горе долу заприлича на нещо но когато го монтирах отново в колата се оказа,че пак му е трудно да дарпа жилото и си мисля че проблема може да е другаде(нещо в жилото или там от където идва :roll: ).В крайна сметка за да не се счупи пак (защото ако се счупи ще трябва да се подмени целия модул на който се монтират копчетата) откачих жилото което го тормози и го вързах с една свинска опашка за да стои опънато и така ми духа постоянно на стъклото и в същото време мога да си превключвам другите клапи.Малко касапско стана но само така успях да си реша проблема,тъй като незнам тия жила накъде отиват и не ми се ровеше още по-навътре в таблото.А панела с копчетата се надига леко с отвертка отстрани и пада-на щипки е.И под него са винтовете.Айде успех и дано съм помогнал.
П.П. М/у другото използвах че съм го разглобил и направих осветлението с диоди и се получи сполучливо :wink: с изключение на това,че новата инсталация малко ми надига панела и още несъм го напаснал като хората :roll: ...ноо това май не е за тая тема :oops:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Съб 17 ное 2007 23:30

Ако ви трябва майстор от който са доволни много хора от форума ето един !!! http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=7096

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”