Запълване на дупки с кит !

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
logite4a
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Запълване на дупки с кит !

Мнениеот logite4a » Сря 08 юни 2005 7:34

здр! Оня ден си китнах с автомобилен кит едни дупки на Полото...Стана много здраво...Изгладих го с машинка...Притеснявам се само да не вземе след време да се скапа...или да не земе да се пукне...от студа да кажем...Който си е китвал колата друг да каже !:)

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 08 юни 2005 8:14

Няма да се пукне ако е на тънк слой кита и с го нанесл правилно (както пише на опаковката). Ако си сложил 1 см. или повече на дебелина кит със сигурност ще се пукне след време :oops:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 08 юни 2005 8:33

като го поразяде ръждицата и кита ще си изпадне самичък...
това се прави само ако ще я продаваш момко млади...махни го и търси алтернатива ако искаш да си я караш.

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Сря 08 юни 2005 9:10

Бе дали ще се спука кита - да 100% и не само, ами като си падне ще се изненадаш , че дупката е станла по-голема . :shock:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 юни 2005 10:08

Не казваш нищо колко големи са дупките. Почисваш ръждата добре с четка закрепена на дрелка или ъглошлайче, поне отвън да е здраво мястото.За по -големи отворчета /дупчици и кратерчета /има кит с стъклени нишки Bodi ./наречен влакнест кит./Държи добре и на по голяма дебелина, слагал съм и 1 см дебелина.Може да се пукне ако удариш това място или да се отлепи като напредне ръждата повече.Зависи дали ще продаваш колата или ще си я задържиш .

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Чет 09 юни 2005 10:21

Добра алтернатива,вместо кит е двукомпонентно лепило,течен метал се водеше май :roll: Loctite имат такова :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 юни 2005 10:38

Не казваш нищо колко големи са дупките. Почисваш ръждата добре с четка закрепена на дрелка или ъглошлайче, поне отвън да е здраво мястото.За по -големи отворчета /дупчици и кратерчета /има кит с стъклени нишки Bodi ./наречен влакнест кит./Държи добре и на по голяма дебелина, слагал съм и 1 см дебелина.Може да се пукне ако удариш това място или да се отлепи като напредне ръждата повече.Зависи дали ще продаваш колата или ще си я задържиш .

Потребителски аватар
gsb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsb » Чет 09 юни 2005 12:02

Аз пък си мисля, че какъвто и кит да е не може да свърши работата на тенекеджията - всичко ще е временно и не особене държеливо :roll:

Потребителски аватар
logite4a
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот logite4a » Чет 09 юни 2005 14:53

Абе да ви кажа дупките не са много големи...Най-голямата е 2 см...нея още не сам я китнал...няма да я продавам колата:) Ще си я карам...А какво е това лепило като разтопен метал?Колко струва?Какво представлява?оффф....то тъкмо стана много здраво и гладко...а пък по друг начин незнам как може да стане...нямам ъглошлайф и такива машинки...Трябва да ходя по майстори,стругари...еее...уж автомобилен кит...пък....става въпрос за дупката където стои дясната чистачка(защото направих само една)и се каних да я китна тея дни...

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Чет 09 юни 2005 15:51

logite4a написа:Абе да ви кажа дупките не са много големи...Най-голямата е 2 см...нея още не сам я китнал...няма да я продавам колата:) Ще си я карам...А какво е това лепило като разтопен метал?Колко струва?Какво представлява?оффф....то тъкмо стана много здраво и гладко...а пък по друг начин незнам как може да стане...нямам ъглошлайф и такива машинки...Трябва да ходя по майстори,стругари...еее...уж автомобилен кит...пък....става въпрос за дупката където стои дясната чистачка(защото направих само една)и се каних да я китна тея дни...

Има го в МЕТРО това лепило в рамките на 8-10 лв е някъде,зависи от грамажа :roll:

Потребителски аватар
logite4a
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот logite4a » Чет 09 юни 2005 16:31

ок мерси! Надявам се да се справи успешно с дупките ! :) Малеее то това лепило ако ми нацапа ръцете и като засъхне...представям си ко ще стане...Както съм пианист... !......Ще свиря и на места по ръцете ми ще има парчета метали... :)))
Ама то много добре ми звучи това нещо...Имитира заварка може би...нещо подобно...Ок аз ще отскоча до метро тия дни и ще го търся...Ти ползвал ли си го това лепило ?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Чет 09 юни 2005 17:01

Ами не съм го ползвал,но преди месец на едно упражнение в ТУ правихме опити с това лепило и ни казаха,че има по-добра адхезия от кита :lol: Абе яко е 8) Пък преди 2 години гледах как оправят изгнил таван на един Фиат с такова лепило отново :lol:

П.С Казвай като го изпробваш :wink:

Потребителски аватар
logite4a
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот logite4a » Чет 09 юни 2005 17:34

ок непременно! Мерси много ! :D

Потребителски аватар
logite4a
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот logite4a » Чет 09 юни 2005 22:11

ама всъщност това лепило може ли да запълва дупки?Сега гледам в интернет , че има различни видове...на мен ми трябва точно това с течния метал...ама де да го знам кое е ... :? аз като ида на Метро ще огледам внимателно ! и ще пиша.... :)

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Чет 09 юни 2005 22:25

да дам и аз един скромен съвет за ръждата около ив дупките - почистваш по възможност до здрава ламарина или метал и после с четка слагаш ПРЕОБРАЗУВАТЕЛ НА РЪЖДА. съхне за 4-5 часа и става черна повърхността. дълго след това там ръжда няма да избие. после си китвай и другите процедури.
успех

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”