Здравейте, момчета!!!
Като една майка-героиня успях да изкарам шофьорския курс и сега след сума време спорове с мъжа стигнахме до консенсус да купим за мен едно симпатично Поло! Цяла седмица вися в нета да гледам обяви и вече го сънувам това Поло...и така след цялото ровене попаднах на този страшно полезен сайт! Та след като гледах, като "теле в железница" в Техническия подфорум за Поло - ви питам -
Кое трябва да се гледа внимателно при избора на Поло 97г.-98г.?
за протокола сега карам Алмерата на мъжа ми от 97г., която е 1.4; 16V с 2 вала, което не знам какво точно значи:))) и ми е голяма резачка и съм доволна но е с 3 врати и е мъка с бебето...
Искам да карам Поло и трябва да съм подготвена за бедите, които могат да ми се случат с него в техническо отношение, понеже ще си се грижа за него сама. В смисъл няма да го ремонтирам сама де но ще си го поддържам самичка...

Искам да си имам VW Polo- какво да гледам, като гледам:)
- monita911
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да си имам VW Polo- какво да гледам, като гледам:)
Последна промяна от monita911 на Чет 29 ное 2007 18:31, променено общо 1 път.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Поздравления за добрия вкус и интерес към Фолксваген!!!
Разгледай Технически форум за Поло - всички патила и неволи свързани с този модел са подробно разисквани!
Успех в търсенето - разгледай и в нашия подфорум - Продава
Доста от колите са известни на повечето потребители и шанса да купиш от тук читава кола е голям!!!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=68370
Разгледай Технически форум за Поло - всички патила и неволи свързани с този модел са подробно разисквани!
Успех в търсенето - разгледай и в нашия подфорум - Продава
Доста от колите са известни на повечето потребители и шанса да купиш от тук читава кола е голям!!!

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=68370
Последна промяна от веселин на Чет 29 ное 2007 18:43, променено общо 1 път.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=37409
Мнението на Willi98-клик на червеното"какво да гледам..."
Виж в полоподфорума за проблемите по скоростните кутии,а ако се търси кола с такива коне-има такива Полота,но доколкото знам доста харчат доста,пък и нормално Агу не може да се сложи...само газов инжекцион
П.С, полото е по-малко от Алмера,Голф е в този клас
Мнението на Willi98-клик на червеното"какво да гледам..."

Виж в полоподфорума за проблемите по скоростните кутии,а ако се търси кола с такива коне-има такива Полота,но доколкото знам доста харчат доста,пък и нормално Агу не може да се сложи...само газов инжекцион
П.С, полото е по-малко от Алмера,Голф е в този клас
- monita911
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите и линка на chy!
На мен ми трябва по-малка количка от Алмерата и точно за това си харесах Поло. Мисля, като го сдобия обаче да си го карам на оригиналното гориво, знам , че АГУ допринася за ред усложнения. За сега, като преглеждам обявите и ми прави впечатление, че моделите 1.0 са 50к.с - не съм се качвала в кола столкова брой коне и не знам как е на мощност и как харчи? А колко харчи Поло 1.4- 75к.с? Знам, че ще ми е различно след Нисана но определно не искам Голф а Поло!
На мен ми трябва по-малка количка от Алмерата и точно за това си харесах Поло. Мисля, като го сдобия обаче да си го карам на оригиналното гориво, знам , че АГУ допринася за ред усложнения. За сега, като преглеждам обявите и ми прави впечатление, че моделите 1.0 са 50к.с - не съм се качвала в кола столкова брой коне и не знам как е на мощност и как харчи? А колко харчи Поло 1.4- 75к.с? Знам, че ще ми е различно след Нисана но определно не искам Голф а Поло!
- AdIoSsSs_AmIg0
- Автомобил:
- Двигател:
- monita911
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Препоръчвам когато избираш колата да гледаш много внимателно салона отвътре, както и външния вид.
Ако собственикът се е грижил за колата си - то ще си личи!
Ако салонът има забележки, то можеш да очакваш забележки и по техниката
ок, но предполагам аз ще сдобия колицата от някоя автокъща...а те малко ги понаточват, като за продажба...
За сега основното, което май ми се заформя, като менение е, че няма да е с климатик- след преглед в Техническия по темата и + моя синузит:)
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
xP_NiRee написа:monita911 само исках да ти кажа че Поло 1.4 не е 75 к.с. а е 60Пожелавам ти успех в търсенето и дано да попаднеш на здрава и хубава кола
Има 1.4 - с 55, 60, 75, и 100 кончета

А иначе по темата - аз карам поло само че комби с 1.4 APQ двигател и съм страшно доволен. Количката е железна!!! А иначе слабото им място е скоростните кутии... Огледайте я за течове, и задължително покарайте колата на 5-та да се види дали работи предавката, защото 5та скорост си отива първа при евентуално оставане без масло.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съпруга ти като сте се вземали кво е гледал/....? а после кво се е оказало?
квот и да гледаш гаранция...Франция. късмет..
все пак не би било зле, да си вземеш някой "майстор разбирач"
и да гледа той ... ти да се ограничиш до цвета.! /и да не настояваш, че е най-важното/
а по-добре....
прати мажо да гледа, че да има на кого да пилиш после..
все пак се поразвърти в Поло раздела, разгледай какви са масовите проблеми
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13150 изчети тук..
и стискай палци..
Не вземай нито най-евтиното.. нито най-скъпото..
и понеже си дама.. и още не си се научила да ползваш търсачката..
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45074
ще направя пропуск и няма да заключа
гледам те с дете си..
Позаинтересувай се за ISOFIX и дали колата която вземаш има тази система.
Среден 3 точков колан също много добре, за да можеш да сложиш столчето в средата..
ако не.. опция за изключване на предният еърбег.
За климатика ГРЕШИШ.. все пак е на копче и когато искаш си го включваш..
ма я да те питам в задръстване в СФ.. детето бръмчи, потно.. колани го прежулват.. 40 градуса навън..
ще се молиш за климатик.
по отношение на харченето..
градско малките мотори харчат почти еднакви с големите..
ако ще караш само на едно гориво.. замисли се за дизел.. разхода е по-малък... но пък и са по-скъпи... и на старо по-карани.
квот и да гледаш гаранция...Франция. късмет..
все пак не би било зле, да си вземеш някой "майстор разбирач"
и да гледа той ... ти да се ограничиш до цвета.! /и да не настояваш, че е най-важното/
а по-добре....
прати мажо да гледа, че да има на кого да пилиш после..
все пак се поразвърти в Поло раздела, разгледай какви са масовите проблеми
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13150 изчети тук..
и стискай палци..
Не вземай нито най-евтиното.. нито най-скъпото..
и понеже си дама.. и още не си се научила да ползваш търсачката..
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45074
ще направя пропуск и няма да заключа

гледам те с дете си..
Позаинтересувай се за ISOFIX и дали колата която вземаш има тази система.
Среден 3 точков колан също много добре, за да можеш да сложиш столчето в средата..
ако не.. опция за изключване на предният еърбег.
За климатика ГРЕШИШ.. все пак е на копче и когато искаш си го включваш..
ма я да те питам в задръстване в СФ.. детето бръмчи, потно.. колани го прежулват.. 40 градуса навън..
ще се молиш за климатик.
по отношение на харченето..
градско малките мотори харчат почти еднакви с големите..
ако ще караш само на едно гориво.. замисли се за дизел.. разхода е по-малък... но пък и са по-скъпи... и на старо по-карани.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей и от мен!
Аз бих те посъветвал да си търсиш 5 врато Поло задължително, заради малката! Задължително да искаш да е с климатик, защотото иначе наистина не се издържа лятото, а и никой не е казал че ще го държиш на максимално студено! Задължително гледай да има поне един AirBag на волана(изглежда така http://www.duw.de/Picture_Pool/743184.jpg) и според мен сполучлив и икономичен двигател е 1,4 60к.с бензинче - колегите ще ти кажат кои са буквите на тези мотори, за да се ориентираш по тях, а не каквото ти казват търговците, че те повечето не знаят горките какво продават!(повечето Полота които се продават са с това двигателче).
Мога да ти кажа своето мнение за 1,4 16V 100к.с. ..... върви прекалено много за 1,4 обаче и хапва доста в градски условия (10-11л/100км ги няма за нищо)
Дано да съм бил полезен!
Аз бих те посъветвал да си търсиш 5 врато Поло задължително, заради малката! Задължително да искаш да е с климатик, защотото иначе наистина не се издържа лятото, а и никой не е казал че ще го държиш на максимално студено! Задължително гледай да има поне един AirBag на волана(изглежда така http://www.duw.de/Picture_Pool/743184.jpg) и според мен сполучлив и икономичен двигател е 1,4 60к.с бензинче - колегите ще ти кажат кои са буквите на тези мотори, за да се ориентираш по тях, а не каквото ти казват търговците, че те повечето не знаят горките какво продават!(повечето Полота които се продават са с това двигателче).
Мога да ти кажа своето мнение за 1,4 16V 100к.с. ..... върви прекалено много за 1,4 обаче и хапва доста в градски условия (10-11л/100км ги няма за нищо)
Дано да съм бил полезен!
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за возене на дете, петата врата донякъде е неудобство /не че нямат чепче да се заключи отвътре/
просто няма прозорец, който детето да сваля докато си играе, дръжки .. прочее...
Децата са ниски, и слизат прави от двуврата кола.. в това отношение няма пробс.
Поло 1043 кубика.. 10/100 бенз също в моите ръце ги няма за нищо градско...
просто няма прозорец, който детето да сваля докато си играе, дръжки .. прочее...
Децата са ниски, и слизат прави от двуврата кола.. в това отношение няма пробс.
Поло 1043 кубика.. 10/100 бенз също в моите ръце ги няма за нищо градско...
- monita911
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, аз докато си пиша и се вълнувам - мъжа ми решил днес неочаквано проблема и май съм сдобила Пежо 106 с 5 врати от '98г.
Не знам да се радвам ли или да се ядосвам, че още не съм видяла колата...ама тъкмо се почувствах, като собственик на Поло а сега трябва да свиквам с мисълта, че ще карам френски автомобил...егати...

Не знам да се радвам ли или да се ядосвам, че още не съм видяла колата...ама тъкмо се почувствах, като собственик на Поло а сега трябва да свиквам с мисълта, че ще карам френски автомобил...егати...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”