Хидравлична кормилна уредба

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
parmapar
Автомобил: bmw
Двигател: 1983
Контакти:

Хидравлична кормилна уредба

Мнениеот parmapar » Пон 03 дек 2007 22:19

Може да не пиша на подходящото място,за което да ме извините,но имам сеат толедо 1,6 1993г, със следния проблем:Интересувам се дали някои има чертежи на хидравличната рейка и на
помпата,защото когато колата е студена ,като я запаля волана остава твърд.Като завъртя волана няколко пъти са чува едно щракане(или пукане) и той се освобождава ,хидравликата заработва нормално баз проблеми.Засега смених маслото ,но ефект в няма.Моля за мнения и съвети.Моите съмнения са ,че помпата не дава първоначално достатъчно налягане.Благодаря предварително за бъдещите мнения

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 04 дек 2007 8:59

И чертежите какво ще ти помогнат ? Можеш да ги намериш в ETOS, ETKA, а някои неща и тук можеш да видиш.
Моето предположение (от дистанция) - някакво запушване, възможно е да е парченце пластмаса или гума.

parmapar
Контакти:

Мнениеот parmapar » Вто 04 дек 2007 20:41

Намерих във в-к Базар една обява от Г.Oряховица GSM0888929086 на фирма,която ремонтира рейки и помпи и дават 1 г.гаранция.,но аз искам да локаризирам проблема,за да съм сигурен поне 80% за проблема.Все пак и аз разбирам от някои неща. В рейката има и клапани ,разпределител и др.,които подлежат на ремонт. Възможно е и запушване и др.Благодаря за мненията

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 06 дек 2007 22:31

parmapar написа:Намерих във в-к Базар една обява от Г.Oряховица GSM0888929086 на фирма,която ремонтира рейки и помпи и дават 1 г.гаранция.,но аз искам да локаризирам проблема,за да съм сигурен поне 80% за проблема.Все пак и аз разбирам от някои неща. В рейката има и клапани ,разпределител и др.,които подлежат на ремонт. Възможно е и запушване и др.Благодаря за мненията

Koлега във форума има писано и за друга фирма в София за , която има много добри отзиви.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 07 дек 2007 7:37

Човека е от русе бре ;)

Моето предположение е помпата. :roll:

parmapar
Контакти:

Мнениеот parmapar » Пет 07 дек 2007 15:12

Колеги благодаря за мненията.Аз се насочвам към клапана на помпата.Говорих и с фирмата в София(ТУ) в Студентския град,но за мен е неудобно без да съм локализирал проблема да изпращам до София помпа или рейка.Така,че още ще се косултирам с вас и с други форуми.Благодаря за бъдещите мнения.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”