Зимни или летни?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Зимни или летни?
Кой гуми са с по добро сцепление? Става дума за сухо и топло време, примерно както е днес в софия:)
nii написа:според мен зимните. от по-мека гума са и прочее.
топъл асфалт + зимна гума = сняг + летна гума.... по мои наблюдения!
Все пак не сме в Ф1!? Уж по-добро сцепление, но преди 2 години влезнах на топъл асфалт малко по-бързичко в един завой и предните зимни гумета си се хлъзнаха и... върти-сучи докато изправя. От тогава стриктно спазвам зима-зимни, лято-летни!
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nii написа:може... аз не съм опитвал лятото да карам със зимни но гледайки точно формула едно.. там гумите са от 10 или 30 (?не помня) пъти по-мек материал от нормалните.
Така е! Скоро гледах как ако си сложиш ръката на спряла преди мако гума направо ти залепва като в топъл шоколад... но това май не важи за нас, защото мойте нови зимни Дейтъни, що годе добри си се хлъзнаха. Логично е по-мека гума да има по-добро сцепление, но практиката показва друго... защо ли???
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз съм тоя дето пита:) Питам щото колата е купена на старо преди 2-3 месеца, и сега жече е пооправена. Неска обаче 2 пъти ми поднесе в завои, пък съм с зимни гуми. И вече знам от каде идват част от проблемите, за което ще се погрижа. Другите са от неориентираноста ми по някой улички дето се осещам да завия в последния момент докато карам например с 40 и се опитвам да взема 90 градусов завой. И за това ще се погрижа:)
Благодаря за инфотата:) Полезни ми бяха. Сега остава избора между nokian/michelin/pirelli
Благодаря за инфотата:) Полезни ми бяха. Сега остава избора между nokian/michelin/pirelli

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
С риск да предизвикам известни полемики май най-добри са Пирели. Не се стремя да убеждавам никого но за летни гуми това е марката. Личните ми впечатления от Мишелин(с такива ми докараха колата) става дума пак за летни - безподобно дърво на сухо имат прилично сцепление, но на мокро некъф ужас некъф ад супер нестабилни(всъщност стабилни са ако не трябва да спираш
). Та тва ми е мнението.

- keksa
- Автомобил: Golf VI
- Двигател: CAXA
- Контакти:
честно казано не знам за другите но аз докарах кола с пирелита на 3 години и не съм доволен от тях- завъртях се брутално без особена причина. Чувал съм, че те са добри гуми но само и единствено ако са "пресни". Един познат рали състезател каза че пирели са гуми за богати хора: купуваш ги чисто нови, караш ги един сезон и ги хварляш защото гумата се втвърдява и става на пластмаса.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”