спукана гума проблем???
-
- Автомобил:
- Двигател:
спукана гума проблем???
Моля за мнение. Вчера си срязах предна дясна гума "Дебица" на 1 месец, среза е напречен на борда с дължина около 2см. Днес ми залепиха "Подложка" на гумата и я сложих отзад. Мога ли да карам спокойно или да изхвърлям гумата.
- wishmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах правена гума...И свърши на боклука...
Последна промяна от wishmaster на Сря 16 апр 2008 22:35, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само задна, и то ако имаш късмет и се позадържи.
По принцип ако се оправи добре, цената излиза наистина равна на гума втора ръка. Освен това със сигурност са разрязани платовете там, т.е. балонът рано или късно ще се появи. Балансът също няма да е добър.
Затова в повечето случаи гуми срязани отстрани просто се хвърлят. Аз вече две хвърлих, едната също почти нова.
По принцип ако се оправи добре, цената излиза наистина равна на гума втора ръка. Освен това със сигурност са разрязани платовете там, т.е. балонът рано или късно ще се появи. Балансът също няма да е добър.
Затова в повечето случаи гуми срязани отстрани просто се хвърлят. Аз вече две хвърлих, едната също почти нова.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
не бих карал такава гума....90 лв струва нова.....ами ако макар с малка вероятност стане нещо при висока скорост....а то тогава вероятността да стане е по-голяма.....аммммммииииии!!!!За 90 лв икономии не бих си тровил нервите да мисля да не стане сакатлък...
Лошо е ,че е нова но е и хубаво(колкото и парадоксално да звучи)....ще минеш само с една гума
Я ако беше на 1 години....тогава трябваше да вземаш две за предни,защото вече щеше да има разлика в протектора и сцеплението
Купи си една гума и толкоз.....станалото, станало -консуматев какво да правиш!
Лошо е ,че е нова но е и хубаво(колкото и парадоксално да звучи)....ще минеш само с една гума
Я ако беше на 1 години....тогава трябваше да вземаш две за предни,защото вече щеше да има разлика в протектора и сцеплението
Купи си една гума и толкоз.....станалото, станало -консуматев какво да правиш!
hooligans написа:Tyan написа:задна .... хубаво е че са и здрави теловете вероятно, но щом е отстрани скоро ще се надуе там и ще се избалони..........
карам близо 3-ти сезон с така спукана гума , даже не си личи отвънка че е лепена
И аз карах така известно време. Колега ако не се е получил балон няма страшно да се кара задна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен зависи кой я е правил и как. Аз лично съм виждал нашия гумаджия в сервиза да прави такива фантастични неща на проблемни гуми и после те си изкарват до износване - става дума и за товарни, и за леки. Всичко зависи от проблема и от майстора. Ти казваш срез по борда, но зависи среза и къде точно е разположен - по близко до реборда или до протектора. Колкото до печенето в автоклав - според мен не си заслужава - ако сложим цената на подложката и печенето съм сигурен, че ще излезе повече от нова гума. В автоклав е практично и издържано да се отремонтират товарни гуми, които са с по-висока цена спрямо леките. Лично мнение.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”