За Акциза и кога най-сетне ще го махнат - дискусия

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За Акциза и кога най-сетне ще го махнат - дискусия

Мнениеот niikoo_1 » Пон 31 дек 2007 15:54

Интерсно ми е има ли шанс скоро да падне?
Някой има ли информация, да е чувал нещо?
Ако не го махнат поне да вдигнат границата на +200коня.
:roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 31 дек 2007 16:17

и за чий да го махат? да им намалее лапачката? ти си пил нафта...mhihi

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 31 дек 2007 16:21

vaskoto1 написа:и за чий да го махат? да им намалее лапачката? ти си пил нафта...mhihi

Намислил съм нещо да си вкарам 8) , че Голфа ми слабее

А и да престят границата на 200коня да речем, за големите коли ще акциза ще си остане, те вече модерните 2литрови дизели са +163коня.
Това на нищо не прилича, а и на старите автомобили акциза е по-скъп от колкото на новите.
Никой не мисли за рацерите, треа се мъчиме с разни бангии с по 150коня :? mhihi

С данъците има същата аномалия, на стар автомобил данък е по-малък от колкото на нов при една и съща мощност.

Просто някакви такива леки промени в закона са необходими, че е много лагав.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 31 дек 2007 16:34

ми земи стани един дупетат...mhihi

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 31 дек 2007 16:47

Мотив за използването на акцизите трябва да бъде само стремежът да се ограничи потреблението на вредни за здравето и морала и разточителни стоки и услуги
и тъй като всичко над 163 кс е "разточително", освен че ни карат да плащаме акциза в горивата (предполга се, че харчи повече, значи плащаш повече), но трябва и да си платиш за тази вредна за морала кола. как така ще караш нещо над 200 кс и за чий х** ти е? Я си вземи Кадет 1.3 Дизел, автоматик 1984 г и си джиткай!

Нико, не се надявай скоро да отпадне този данък.
И на мен много ми се иска да го няма, защото и на мен ми се кара нещо по-мощно. Но като цяло кой ли ни пита. Ние сме независими (нищо не зависи от нас) и както се казваше в един филм - Да духат супата!

kircheto

Мнениеот kircheto » Пон 31 дек 2007 17:03

Аз също съм на мниение че трябва да се вдигне мизата за конете на 250-300 ,както си мисля че трябва да има и минимум на годините ПРИМЕРНО под 90 година да са за скраб (с което не искам да обидя някой с голф 1 2) защото парка ни е тотално остарял от както няма мита и секи втори изкупи боклуците по Германия и Италия!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 31 дек 2007 17:12

Годините не са важни :idea: Трябва да се затегне контрола при техническите прегледи - незиправни автомобили да се спират смело от движение, че сигурно полвината 10 годиншни автомобили са с неработещи амортисьори и спирачки, а за гумите втора ръка, да не говорим :wink:

Иначе акциза трябва да отпадне само поради причината, че вече е платен някъде в ЕС, когато става въпрос за внос на втора употреба автомобил :idea: (както е с ДДС-то)

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 31 дек 2007 17:18

musura написа:Годините не са важни :idea: Трябва да се затегне контрола при техническите прегледи - незиправни автомобили да се спират смело от движение, че сигурно полвината 10 годиншни автомобили са с неработещи амортисьори и спирачки, а за гумите втора ръка, да не говорим :wink:

Иначе акциза трябва да отпадне само поради причината, че вече е платен някъде в ЕС, когато става въпрос за внос на втора употреба автомобил :idea: (както е с ДДС-то)

Подкрепям на 100% също и за акциза на съм съгласен да го има, ама кой ли ни пита. Та за сега начина е един-купуваш малолитражка и после купуваш БЕГАЧКАТА прехвърляш частите на "слабото купе" отиваш при познат в кат, даваш малко рушвет и си с нов талон+номера на новия мотор.

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Пон 31 дек 2007 17:24

leonardo_vd написа:...начина е един-купуваш малолитражка и после купуваш БЕГАЧКАТА прехвърляш частите на "слабото купе" отиваш при познат в кат, даваш малко рушвет и си с нов талон+номера на новия мотор.

Бате ти направи филм.

Потребителски аватар
Maki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maki » Пон 31 дек 2007 17:29

Ами да го има де,ама да се изкаже някой който го е плащал след влизането ни в EU.Защото аз доколкото знам и съм чувал такъв човек няма.Ако някой иска да се поинтересува да звънне в КАТ или в някоя си там служба кадето с това се занимава и да попита.Но акциз не се плаща преди качването на номерата в това съм сигорен,за след това незнам...!!!Колата влиза от EU ,превод на документите и регваш.
Ако греша някой да ме поправи.
Поздрави и весело изкарване

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 31 дек 2007 17:37

audiokick написа:
leonardo_vd написа:...начина е един-купуваш малолитражка и после купуваш БЕГАЧКАТА прехвърляш частите на "слабото купе" отиваш при познат в кат, даваш малко рушвет и си с нов талон+номера на новия мотор.

Бате ти направи филм.

Що да е направил филм?
То нали за такава документална трансформация имаше уволнения в Кат преди време-затова че разни Кайени,Q7 и др.подобни се пишеха баничарки,бусчета и т.н.....Поне така си спомням...

А иначе-акзиза ще си остане...,и на домашарката и на колите :evil:
И данъка за коли с газ ще е кат на варгер двутактов и др.подобни простотии.....
Нали требе да има бюджетен излишък,който да си поделят.....

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 31 дек 2007 17:48

audiokick написа:

Бате ти направи филм.

Тоя филм съм го играл. Имал съм такава кола. И всичко е много лесно. Ако намеря ударена R32-ка на добра цена бъди сигурен че ще го гледаш и ти този филм.

kircheto

Мнениеот kircheto » Пон 31 дек 2007 17:53

Аз пък ще съм новия собственик на 1.8 турбо мотор :D

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 31 дек 2007 18:00

kircheto написа:Аз пък ще съм новия собственик на 1.8 турбо мотор :D

:hahhihi: Ето така става цял сериал :lol:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 31 дек 2007 20:13

Аз съм плащал акциз и да ви кажа плаща си се :(
А за бегачките ако имаш желание всичко става,даже не е нужно да минаваш и през КАТ.А акциза да падне доста ще почакаме защото държавата добре печели от това-за пример ще ви дам Гърция тя е в евросъюза от създаването му и в нея още има мита което е незаконно според ЕС тъй като възпрепятства свободния обмен на стоки и ЕС налага глоби на Гърция която тя стриктно си понася тъй като те са много по малки от приходите от митата. :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”