П.С. Мога ли ръчно да я преместя да духа към предния джам за да спася положението (сезона имам предвид)
Diavia-не пренасочва струята по зони. Клапи?
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Diavia-не пренасочва струята по зони. Клапи?
Климатроника е Диавиа. Като натискам бутоните за отклоняване на възд. поток към краката или предния прозорец се чува въртене на машинка, но струята продължава да духа само в лицето ми (като се запоти предното стъкло виждам много зор). Това вероятно е проблем с някви клапи - къде се намират, как да достигна до тях без да ходя по сервизи ... ?
П.С. Мога ли ръчно да я преместя да духа към предния джам за да спася положението (сезона имам предвид)
- blagoykata
цяла зима съм на екон. Не мисля, че проблема е в контролния модул - натискам бутон за смяна на зона и се чува, че машинката върти (значи идва сигнал и изпълнителния механизъм се задейства). По-скоро може да са износени зъбите на рамото на клапата
. Ще ми се да мога поне да бутна клапата да духа към предното стъкло ..., ама не зная дали има пиниз някъв
Преди време рамото на клапата, която смесва студено и топло (най-отдолу в конзолата) беше с изронени зъби (шлици) и си мисля, че и сега проблема може да е сходен (поне се надявам де)
Преди време рамото на клапата, която смесва студено и топло (най-отдолу в конзолата) беше с изронени зъби (шлици) и си мисля, че и сега проблема може да е сходен (поне се надявам де)
- blagoykata
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”