Здравейте,
предстои ми да си купувам нова колица и съм се спрял на няколко, между които са Голф 5 и Поло.
Дайте някакви съвети какви двигатели да търся и с какво голфа превъзхожда полото.
Менние за Голф 5 и Поло след 2006г
Re: Менние за Голф 5 и Поло след 2006г
BigBoss написа:и с какво голфа превъзхожда полото.
Ъъъъъъъъъ, размера??

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Май не си чел много във форума и изобщо за автомобили и т.н.
Разликите между Поло и Голф са много, най-вече в размер, място за пътници и багаж, тегло, половината двигатели и не на послено място цената. Различни класове автомобили са и целта им е да задоволяват съвсем различни потребности на различни групи потребители. Т.е. трябва да решиш за какво ти трябва автомобила, за да можеш да избереш правилния модел. Иначе марката е правилна
Разликите между Поло и Голф са много, най-вече в размер, място за пътници и багаж, тегло, половината двигатели и не на послено място цената. Различни класове автомобили са и целта им е да задоволяват съвсем различни потребности на различни групи потребители. Т.е. трябва да решиш за какво ти трябва автомобила, за да можеш да избереш правилния модел. Иначе марката е правилна

dobrinb написа:Май не си чел много във форума и изобщо за автомобили и т.н.
Откъде намери такова спокойствие.... аз нямаше да мога

Това е от типа въпроси "Кое е по добро, кое ще ми препоръчате - Вектра или Меган "

Последна промяна от so.sec на Съб 26 яну 2008 16:49, променено общо 1 път.
Ами не съм много в час, кой скакъв двигател е и т.н. Не можем всички да разбираме от автомобили.
Автомобила ще се използва основно за градско каране, и по точно лудницата в София. Интересува ме кой от двата е по-здрав, по-сполучлив и т.н.
А иначе е ясно, че голфа е по-добър, но дали си заслужава повечето пари?
Автомобила ще се използва основно за градско каране, и по точно лудницата в София. Интересува ме кой от двата е по-здрав, по-сполучлив и т.н.
BigBoss написа:Ами не съм много в час, кой скакъв двигател е и т.н. Не можем всички да разбираме от автомобили.
Задаваш въпросите си ТВЪРДЕ нелогично и неясно и можеш да очакваш и само такива отговори.
Преди да питаш кое е по-добро трябва да уточниш за какво ще го ползваш, къде, бензин или дизел искаш, спортност или икономичност, комфорт или базови модели, колко човека (товар) планираш да возиш в ежедневието и т.н. и т.н.
Незнам какъв отговор очакваш на така поставен въпрос просто!? Едно е повече от ясно - че Голф е по-голяма и по комфортна кола от Поло и логично - по-скъпа! Оттам нататък как да те посъветвам кво да вземеш като не знам за кво ще го ползваш и на какво държиш!? Няма такова понятие - по-здрав. ако единия беше категорично боклук спрямо другия, щеше отдавна да е изваден от производство.
- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.volkswagen.bg/modelle
На български е,няма да имаш проблеми.
Инфо колкото и каквато искаш;)Като сведеш избора до 2,3 модела двигатели вече може да поискаш някой друг съвет
На български е,няма да имаш проблеми.
Инфо колкото и каквато искаш;)Като сведеш избора до 2,3 модела двигатели вече може да поискаш някой друг съвет

myrshavija написа:BigBoss написа:...но дали си заслужава повечето пари?
На този въпрос можеш да отговориш само ти. На мен голфът ми стана малък и сега карам пасат.
хехе, аз пък направих обратното - от Пасат на Голф

Но дори и това е още 1 пример че човек първо трябва да определи потребностите и приоритетите си и тогава да поиска по конкретен съвет... а не "Кола ли да си купя или мотор? кое си заслужава повече"

- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BigBoss написа:Ами не съм много в час, кой скакъв двигател е и т.н. Не можем всички да разбираме от автомобили.

с различни нужди.
Поло-то е по-малко и икономично, Голфа е по-голям и харчи повече.Ако наистина разбираш от коли до такава степен, не мисля, че другите разлики имат значение. И двете каквото и да им се счупи, ги караш в сервиза и ги оправят.
И двата автомобила са покрили изискванията за здравина и сполучливост за да бъдат в масово производство....

За града и задръстванията принципно с поло-то ще ти е по-лесно да паркираш и ще харчи по-малко, не знам какво друго да кажа...

- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BigBoss написа:Както и очаквах, всички ми предлагате голфа.
Наистина ли полото вози зле ?
НИКОЙ НИЩО НЕ ТИ ПРЕДЛАГА

Тук е форум, а не офис на някой дилър, ако си търсиш такъв си сбъркал мястото!!!!!!!!!!!!!!!!!
П.П.:Поло-то не вози по-лошо от голфа. И двете се правят по стандарт за качество и удобство на ЕДНА И СЪЩА ФИРМА (още повече в една и съща година), за което можеш да се сетиш с проста логика.

so.sec написа:dobrinb написа:....Т.е. трябва да решиш за какво ти трябва автомобила, за да можеш да избереш правилния модел. Иначе марката е правилна
Откъде намери такова спокойствие.... аз нямаше да мога))
От над 5500мнения може би

Колега-недей да пестиш от размера...и комфорта-да не съжаляваш по някое време....Няма никакво значение къде ще караш колата -в задръстванията или междуградско!Кво от това че Полото е по-малко?Да не би по лесно да си намериш място за паркиране????
Парите са си твои,решението -също!!!
Аз ако имам възможност Пасат бих си взел....Да ми е широко,не да се свивам,де...ва

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”