Питанки за Голф 3.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ltonchev
Автомобил:
Двигател:

Питанки за Голф 3.

Мнениеот ltonchev » Съб 26 яну 2008 21:46

Здравейте фенове на марката Фолксваген.Аз съм нов във вашият форум и съм почитател на автомобилите на друг автомобилен гигант-PSA,което ще рече Пежо-Ситроен.Притежател съм на Ситроен БХ 19 Дизел.За съжаление автомобила вече започва да се разпада,тъи като е на над 20 години и много стотин хиляди километри.Решил съм да си купувам друг,но за съжаление не изпадат изгодни оферти и се замислям дори за пътуване навън.Предлагат ми Голф трето поколение,с 5 врати,с двигател 1,4,1994 година с лети джанти,ел.стъкла и огледала,централно заключване на цена около 3000 лева.Проблем има в компресор на централното заключване и евентуално чукане на повдигачи на клапаните.Каран е от жена и не е нов внос.Без да обиждам никой от вас,ако евентуално го купя при сериозен пазарлък не мисля да го задържам,а да направя бартер за френски дизел.Прекачването от френски на немски автомобил е равносилно на самоубийство. :P :P :P.Не съм виждал колата,но ми се струва,че този двигател е доста слаб със шейсетте се кончета за това купе и ако се ползва на газ ще му е много мъчно.
Кажете каква е реалната цена на подобен автомобил,за да мога да се спазаря със собственика,че дори и по отдолу и как е като разход на гориво,предимно за в София.Има още каско,аларма и всичко е платено.Забелязвам,че повечето от вас са привърженици на по-мощните версии 1,8 и 2,0,но то е оправдано.Имах за малко Ауди 80 яйце с двигател 1,8 и 90 кончета и мисля,че това е най-доброто съотношение мощност-разход на гориво-поддръжка.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 26 яну 2008 21:54

Какво да ти кажа колега , 1,4 не е лош двигател, за градски условия е перфектен - навън му е мъчно
имам точно такава + газ , разхода ми в момента във Варна на газ варира между 9-12/100 , а извън 7-7,5/100 пак газ
цена от 3000 лв с екстри си е нормална
А и немисля че е самоубийство от немска кола да се метнеш на френско, поскоро обратното :evil:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 26 яну 2008 22:11

Според мен колегата не е самоубиец а направо мазохист :twisted: но това е болестно състояние така че му е простено :wink: spam

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 26 яну 2008 22:22

Колега-всеки си има мнение, напълно нормално е да не си фен на ФВ...
Чест ти прави че съвсем откровено сподели пристрастията си,макар че си предполагал че ще има негативни последици!
Щом смяташ да изкараш някой бърз лев-твоя си работа!Дано този който го вземе след теб да му се радва и да оценява достойнствата на ФВ и да пренебрегва недостатъците му.
Успех,при всички положения няма да си назад-все пак склонни към самоубийство,според твойте думи,има доста!!!!

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 26 яну 2008 22:31

: vw fen твое право е да си харесваш каквито коли искаш. но моя съвет е не скачай на франчулята :!: :!: :!: ако зимаш зимай немско :wink: ако френските коли ставаха за нещо мисля си че повече такива щеше да има по улиците (тук не броя баничарките бусовете и другите работни коли ) все пак тая кола като я земеш ти ще я караш за това ти си знаеш най- добре. Желая ти Успех в избора и да сполучиш на кола , а и много приятни и ползотворни мигове тук :!:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 26 яну 2008 23:27

Не схванах идеята да минаваш през Голф, за да идеш пак на френски дизел?? Ми скачай направо на Ксантия! И защо ти е толкова интересно 1.4 слаб двигател ли е или не като нямаш намерение да оставаш на него??

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 27 яну 2008 9:49

Теодор написа:Според мен колегата не е самоубиец а направо мазохист :twisted: но това е болестно състояние така че му е простено :wink: spam

да,невиждам причина поради която да си купиш голф,веднага да го продадеш или да го бартеросаш за френска бангия
Нищо лично но тук битува мнението че французите могат да правят само с*ирки
а,ако неискаш да си вземеш кола с по-добър двигател,си потърси пимерно голф 3 1.6 101 коня-предполагам повече ще ти допадне или ако искаш да караш дизел си вземи едно ТДИ 1.9мотор.Но все пак невиждам смисъл от цялата гимнастика,но айде със здраве 8)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 27 яну 2008 10:41

иди по салоните и се набълбукай с едно пежо 306 комби....по 4000лв са вече и са сравнително симпатични....не се излагай с тия голфове...не искаме да те видим обесен на някой светофар а голфа седи самичък до теб...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 27 яну 2008 14:12

От френските има и много хубави колици.
Аз много харесвам ПИжо 406, 2.2 ХДИ и 1.9 ТДИ и 2.1 ТДИ.Убави машинки,на добри цени с нормално пружинно окачване.
Служебната ми е едно 206 1.4 ХДИ,ама е около 2001-2002,не знам точно :oops: .Не е лоша,но си има проблеми със заден мост и честото пукане на предно стъкло.Ама е служебна :wink: .

Потребителски аватар
ltonchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ltonchev » Нед 27 яну 2008 14:14

Работата е там,че искам автомобила задължително с климатик.А и колеги,не съм тръгнал да печеля от колата,но мисля,че ще ми бъде по лесно да направя бартера с по-леко доплащане от моя страна.Може да се появи някой заинтересован,все пак като се загледам из улиците имам чувството,че всеки втори автомобил е Голф.А за самоубийството-казах го метафорично и в рамките на шегата.Просто не ми допада возията на немските автомобили.Возил съм се и на Голф2 и на Голф3.Не съм обиждал колата от сорта на немска бангия или лагерница,както някой от вас определиха франсетата.
Забелязвам още,че по автокъщите пускат коли със същият двигател,но са 75 конски сили.Това уловка ли е,или незнание според вас,или има и такъв двигател?
Благодарности на всички и най-вече на andro за това,че похвали и френското,с едно уточнение,че задният мост на споменатите модели е на торсионно окачване,а не с пружини.С пружини се правят новите модели на Рено и Ситроен,май C5 беше.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 27 яну 2008 14:22

1.6 МИ АБУ е 75 к.с,не си го купувай :wink: .

Потребителски аватар
ltonchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ltonchev » Нед 27 яну 2008 15:35

Става въпрос за 1400 куб. см. със 75 конски сили?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 27 яну 2008 15:40

ltonchev написа:Става въпрос за 1400 куб. см. със 75 конски
сили?

Виж внимателно какво съм написал.

andro_ написа:1.6 МИ АБУ е 75 к.с,не си го купувай :wink: .

1.4 на Г3 е или 55 или 60 к.с. 75 няма.

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Нед 27 яну 2008 17:29

Здрасти колега.
Карам такъв Голф вече 2 години, много здрава машинка се оказа.
Повдигачите на клапаните мисля, че на повечето такива голфове си подчукват.
Разход на мен над 7.5 никога не ми се е вдигал (бензин)
За градско става, иавънградско си е слабичък, което не ми поречи да ида на море с 4 човека и багаж :) (Разхода ми беше под 5/100 ама аз за никаде не бързам)
Според мен 3000 е нормална цена.
Успех и току виж Голфи ти взел акъла :)

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Нед 27 яну 2008 22:13

колега, за добри пари ти дават Голфа, а после замислял ли си се за какво ще го бартеросаш? Рено - какво? клио? или ситроен, или пежо, незнам, не могат да се сравнят, според мене, с качеството на изработка на Голфа и на издръживлостта, а на едно клио например не е нещо особено возията, за да хулиш Голфовете, че возели по-твърдо. покарай Голфа и пак ни пиши какво ти е мнението : vw fen

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”