След като с тъга се разделих

с верният и обичан Г3 1.6 /ABU/ от който имам само най-добри спомени ,след като не намерих Г4 в добро състояние,който да го наследи и след двумесечно залитане по разни други немски марки от премиум сегмента

,пак съм в правата вяра и при мен вече службата я носи уставно и бодро PASSAT 3B VARIANT 1.8-20V /APT/ 125 к.с. набор '00 и си правят компания с дядо си вечния В3 1.8 /ABS/,който засега остава на въоръжение докато и на него намеря достоен заместник.Колицата е от първи собственик,много запазена с шукарийки като климатроник,рекаро салон,стъклата джък и музиката сватба

.Първите ми впечатления са много добри ,возията е комфортна ,колата е широка и удобна,дава усещане за солидност , върви малко повече от В3 с 2Е мотор,което е напълно достатъчно за нуждите ми,сравнително икономична е, засега дава среден разход 7,3 по бордкомп. на извънградско,което също ме устройва.Тепърва предстоят пълни тестове,резултатите от които живот и здраве ще споделя и надявам се да са полезни за всички,които ги интересува ,тъй като този мотор досега винаги е оставал в сянката на вездесъщите TDI i 1.8 T и няма кой знае какво писано за него.