Знам, че във форума има много писано за различните модели ФВ, но все пак искам в тази тема да споделите мнения относно Пасат Б 5, Бора и Шкода Октавия - 98/99г.
Решил съм да си купувам някоя от изброените но не знам каква.
Предпочитанията са ми към бензинов двигател. Тук обаче възниква въпроса за обем на двигателя. Кой двигател е по-икономичен от към разход на гориво и удобен за поддръжка?
Не целя високи скорости, но все пак да не е тромава. 1.6 , 101к.с. спада ли към предпочитанията ми?
Коя от изброените е по-лесна (евтина) за поддръжка по отношение на ходова част?
Пасат Б 5, Бора или Октавия?
Пасат Б 5, Бора или Октавия?
Последна промяна от DAXC на Сря 06 фев 2008 22:20, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
И аз съм за Бората ако говориш за Б4 а не за Б5 разбира се
За Бора ето ти линкче с отзиви
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 1%EE%F0%E0

За Бора ето ти линкче с отзиви
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 1%EE%F0%E0
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%EE%F0%E0
Това прочете ли?
Това прочете ли?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Изброените в заглавието имат почти еднакви ходови части, и съответно подръжка. Бора-та и Октавия-та са почти "близнаци"; Пасат-а е малко по-голям - вози по-добре, но пък ходовата му част е малко по-натоварена. Пасат-а е най-масов от тези автомобили, и съотетно подръжката му е малко по-евтина. Октавия-та е модел на по-нискобюджетна компания (ако може така да наречем Шкода).
Изборът е сложен и тъй като става въпрос не за нов автомобил, зависи от конкретните екземпляри.
Предполагам че наистина питаш за Пасат Б4 - произвеждан от 10.93 до 09.96, известен още като 3А. Справка - ТУК
Изборът е сложен и тъй като става въпрос не за нов автомобил, зависи от конкретните екземпляри.
Предполагам че наистина питаш за Пасат Б4 - произвеждан от 10.93 до 09.96, известен още като 3А. Справка - ТУК
gr_kanev написа: Изборът е сложен и тъй като става въпрос не за нов автомобил, зависи от конкретните екземпляри.
Питането ми е за Passat Limousine B5 (3B). Сега ще коригирам и заглавието.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много зависи какво точно търсиш в новия си автомобил - комфорт, скорост, поддръжка, размери, място за багаж и т.н.
Ако не те притеснява една идея по-скъпата поддръжка на Пасата, както и разликата в размерите, която може да ти донесе някакви проблеми при паркирането, значи това е твоя избор - Пасата си е класика.
Ако не те притеснява една идея по-скъпата поддръжка на Пасата, както и разликата в размерите, която може да ти донесе някакви проблеми при паркирането, значи това е твоя избор - Пасата си е класика.

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Изброените в заглавието имат почти еднакви ходови части, и съответно подръжка. Бора-та и Октавия-та са почти "близнаци"; Пасат-а е малко по-голям - вози по-добре, но пък ходовата му част е малко по-натоварена. Пасат-а е най-масов от тези автомобили, и съотетно подръжката му е малко по-евтина. Октавия-та е модел на по-нискобюджетна компания (ако може така да наречем Шкода).
Той колегата е казал всичко

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”