Електронен ограничител на скоростта?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Електронен ограничител на скоростта?

Мнениеот Sunny » Нед 24 юли 2005 12:20

Харесал съм за сестрата една ибиза, отговаряща на всички изисквания които бях поставил при търсенето, НО е с ABS мотор. Този мотор с това купе нещо не ми се връзват. Много коне на малко кила - не искам да и купувам изстребител, а нещо с което да се вози.
Та въпроса ми е: може ли по някакъв начин да се направи електронно ограничение на скоростта на колата? Не искам да я "скопявам" и да няма мощност, само да я огранича да не се движи с 200 км. Нещо като на камионите както правят - стигаш до 130-140 км и компа спира подаването на гориво, или изключва токове някъде или ... все в тоя род на мисли.
Дайте някакви идеи!

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 24 юли 2005 12:25

Ами виж палеца на делкото, ако има пружинка, която на някакви обороти изключва да я замениш с по-мека, а другите варианти вече са електронни и са скъпички.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Нед 24 юли 2005 12:27

Sorry за офф-топика, но какви са данните на този ABS двигател? :roll:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 24 юли 2005 12:34

@Wizi моно спринцовка
90коня /5500 мин-1
145н.м./2500 мин-1

@BugMan Повече клоня към електрониката, иначе я ограничавам от към макс. обороти. На 1-ва и 2-ра предавка примерно понякога се налага да я изрежеш за да се измъкнеш от кръстовище.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 24 юли 2005 13:43

Сори за офф-а, но 90 кончета никак не са изтребител. Гледах тойота 1.4 дизел - комънрейл 100кс.
Повечето конски сили винаги са предимство. Я си представи какво ще се случи, ако сестра ти попадне в ситуация, при която се нуждае от бързо ускорение и прибиране в колоната и точно на 140 е успоредно с някой тир с ремарке и ограничителя изключи?!

Начина на шофиране е индивидуален за всеки човек, и ако тя не става за шофьор и трабант да и вземеш, пак ще му мине отгоре, а ако е разумна и си познава възможностите и порше да и вземеш, пак ще си го кара кротко и нормално.

Та мнението ми е, да не слагаш никакви ограничители.

П.П. Ако твоят автомобил има макс скорост 200 км/ч, колко % от времето си го управлявал с такава скорост?

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Нед 24 юли 2005 14:41

musura написа:Сори за офф-а, но 90 кончета никак не са изтребител. Гледах тойота 1.4 дизел - комънрейл 100кс.
Повечето конски сили винаги са предимство. Я си представи какво ще се случи, ако сестра ти попадне в ситуация, при която се нуждае от бързо ускорение и прибиране в колоната и точно на 140 е успоредно с някой тир с ремарке и ограничителя изключи?!

Начина на шофиране е индивидуален за всеки човек, и ако тя не става за шофьор и трабант да и вземеш, пак ще му мине отгоре, а ако е разумна и си познава възможностите и порше да и вземеш, пак ще си го кара кротко и нормално.

Та мнението ми е, да не слагаш никакви ограничители.

П.П. Ако твоят автомобил има макс скорост 200 км/ч, колко % от времето си го управлявал с такава скорост?

И ти си прав, но и не е съвсем така........определено мога да ти кажа като човек погледнал от двете страни........двигател 1.8 се шофира по един начин........и с двигател примерно 1.0 по друг начин. :wink:

Сънни, а щом на сестра ти и трябва по-малко коле, няма ли някоя алтернатива с по-малък двигател, а определено смятам, е по-добрия вариант особенно за жена.........не стига, че и разхода е по-малък. :wink:

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Нед 24 юли 2005 17:11

Абе според мен няма значение жена или мъж. Просто малкия мотор ти разваля кефа от карането. И аз съм карал 1.5 Деу и после 1.6 Опел.... Еми тва не се кара просто. Камо ли за 1.0 дето вика Шампиона. НИКОГА няма да карам таквоз. Ще си ходя пеш и изобщо няма да ми е нервно. И Шампионе стига с тоя разход побъркал си се нещо напоследък...колко км минаваш дневно? Освен това за 1,2 айде до 3 лв разлика на ден заслужава ли си да караш череп?
А относно на Съни Ибизата...ми това и без да го ограничаваш 200 няма да направи. А дори и да направи, недай си боже нещо да стане, разликата между това дали удара е със 160 или със 200 не вярвам да е съществена. Както каза Мусура, не се занимавай с глупости. Неква платка ще пази сестра ти :lol: ако тя сама не се пази нали се сещаш...

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Нед 24 юли 2005 18:44

Ми ако става въпрос само за скоростта, слагаш едно трупче под педала
на газта и готово.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 24 юли 2005 18:47

както казаха други колеги - ограничителя е безсмислен, ако нямаш нищо на втория етаж, което да те ограничава. то и със 70-80 ще се пребиеш...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 24 юли 2005 19:04

И аз ще добава че вместо трупче отпускаш жилото на газта.. така педела потъва повече в празно положение и не може да се натиска толкова. Така ще ограничиш високите обороти на двигателя.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 24 юли 2005 19:10

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 14:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Нед 24 юли 2005 22:41

StreetThug16V написа:Абе според мен няма значение жена или мъж. Просто малкия мотор ти разваля кефа от карането. И аз съм карал 1.5 Деу и после 1.6 Опел.... Еми тва не се кара просто. Камо ли за 1.0 дето вика Шампиона. НИКОГА няма да карам таквоз. Ще си ходя пеш и изобщо няма да ми е нервно. И Шампионе стига с тоя разход побъркал си се нещо напоследък...колко км минаваш дневно? Освен това за 1,2 айде до 3 лв разлика на ден заслужава ли си да караш череп?
А относно на Съни Ибизата...ми това и без да го ограничаваш 200 няма да направи. А дори и да направи, недай си боже нещо да стане, разликата между това дали удара е със 160 или със 200 не вярвам да е съществена. Както каза Мусура, не се занимавай с глупости. Неква платка ще пази сестра ти :lol: ако тя сама не се пази нали се сещаш...

Да ти кажа, това е колата за мен сега, и само мога да кажа ........че е невероятна. :wink: скоро година ще стане и не знам дали ще ми повярваш откакто съм я взел освен масло и филтри друго не съм сменил............ПОЛОТО Е ЖЕЛЯЗНА КОЛА. :wink: , за разлика от бившия пасат който се разваляше постоянно, харчеше към 15л 98......и т.н и т.н въобще не беше кола ..........
Возя си задника и за без пари..........налях 22л(40лв) в вторник май беше........и от тогава съм минал 360км............като в момента има още поне 5-6л в резервуара.............

Иначе и не ми е за парите и разходите..........сега съм решил да си правя къща взел съм парцел и т.н..........просто съм с друго мислене.......или ще ме посъветваш с тия пари да си купя примерно Голф 4 ГТИ или Почти нов Пасат или друга скъпа кола 200-300кс........за да събирам погледите на съседите с визия и мощност и да пораждам завист................да ти кажа дори полото е прекалено красиво........не ми трябва показност.... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пон 25 юли 2005 1:50

spam E за кво ще правиш къща, нали обясняваше как те дразни България и ще заминаваш за Щатите да караш Фаетон :lol: spam

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 25 юли 2005 6:45

StreetThug16V написа:spam E за кво ще правиш къща, нали обясняваше как те дразни България и ще заминаваш за Щатите да караш Фаетон :lol: spam

Е сега. :lol:

Как ме хвана в лъжа. :oops: :lol: ...........и на двете места по една къща требе...........и в Италия да не забравя......да си гледам мачовете на Милан. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 25 юли 2005 8:45

Хубаво си чешете езиците с къщи и разходи на гориво, но все пак нещо по въпроса за ограничителя?
За щатите и аз съм се запътил натам, само да успея по някакъв начин да ги излъжа да ми дадат виза, сестра ми също трябва да заминава натам някакси за да успеем да се съберем цялото семейство на едно място, но пак съм тръгнал да купувам кола. Така че оставете Шампиона на мира - къщата винаги може да се продаде и той пак да си замине като има желание.
По въпроса за ограничителя - не ме убеждавайте че е толкова безсмислен. Едно е да знаеш че имаш макс. скорост 140, друго е да знаеш че ще бягаш и с 220. Крака и е доста тежък и често се отпуска във високи скорости. Ако го имаше достатъчно ... как беше "онова там на втория етаж" (става въпрос като е зад волана, иначе си го има детето достатъчно и затова си е заслужило колата) нямаше да мисля за ограничители. То и на камионите са безсмислени ограничителите, защото хората си знаят че трябва да карат с 80 иначе голяма глобата из цяла Европа, ама пък взели че им ги наслагали на всички - глъмави като мен всичките тия производители.
Винаги можеш да се отплеснеш и да не усетиш скоростта, но след няколко изключвания ще ти се случва много по-рядко.
Хайде да речем че сте прави и не трябва да я ограничавам от към скорост, че може да и потрябва някъде. Е тогава хайде да не спира колата устройството а само да включва гаден зумер като на маслото примерно и да не и е приятно да кара с неговия звук. Мислете някакъв вариант

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”