Помогнете ми в избора на Passat

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
doctor haus
Автомобил:
Двигател:

Помогнете ми в избора на Passat

Мнениеот doctor haus » Вто 26 фев 2008 21:48

здравейте,
решил съм да си взема пассат на лизинг
желанието ми е 4 motion ,но се колебая между бензин и дизел.
моля дайте някакво професионално мнение
Няма нужда от главни букви!
Добре дошъл, и най-добре, прочети правилата за постване.
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 26 фев 2008 21:51

има толкова много теми за бензин срещу дизел и споровете, които се водят се отнасят за всички коли

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 26 фев 2008 21:56

Градски, кажи с колко пари разполагаш като бюджет за колата, и ще ти дадем по-конкретно мнение :) Предполагам говориш за нова кола, или пък за втора употреба :roll:
Аз съм твърдо за дизел, незнам само дали продаваните в БГ нови Пасат-и са с комън рейл или са още ПД. Аз бих изчакал за комън рейл.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 26 фев 2008 22:07

В едно предаване по дискавъри за каравани, даваха интервю с дилър ли беше незнам, но той каза злесдното. Дизеловите агрегати са много добри и надеждни но оправдават цената си ако превозното средство (в случая каравана - бус/автобус) се кара много. Ако правите до 12 000 км на година не ви трябва дизелов двигател, ако правите над 12к тогава вече има смисал!!!

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Сря 27 фев 2008 2:45

Въпреки че карам бензинови коли ти препоръчвам твърдо дизел. :wink: .При първа възможност ги сменям с дизел :lol: :lol:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Сря 27 фев 2008 16:30

абе незнам, аз сложих газов инжекцион и карам без проблеми, при това навъртам доста километри и като смятам - ще излезне по-тънко от нафтата, но никога не се знае колко е карана и тази на бензин, до късмет е. иначе наистина е писано доста по тази тема и ще откриеш много полезни неща и съвети. успех

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 27 фев 2008 17:50

ANNIHILATOR написа:В едно предаване по дискавъри за каравани, даваха интервю с дилър ли беше незнам, но той каза злесдното. Дизеловите агрегати са много добри и надеждни но оправдават цената си ако превозното средство (в случая каравана - бус/автобус) се кара много. Ако правите до 12 000 км на година не ви трябва дизелов двигател, ако правите над 12к тогава вече има смисал!!!

Така е, но пък аз съм си взел дизелачето щото ме кефи как върви, как мърка, кефи ме големия въртящ момент и мириса на нафта :lol: Също така и липсата на запалителна система :wink:
Та, икономията е една част от уравнението :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 27 фев 2008 20:32

ANNIHILATOR написа:В едно предаване по дискавъри за каравани, даваха интервю с дилър ли беше незнам, но той каза злесдното. Дизеловите агрегати са много добри и надеждни но оправдават цената си ако превозното средство (в случая каравана - бус/автобус) се кара много. Ако правите до 12 000 км на година не ви трябва дизелов двигател, ако правите над 12к тогава вече има смисал!!!

Това ми го е казвал професионалист американец в областта и знам от него че е така....Иначе всеки с предпочитанията си..

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 27 фев 2008 20:42

StS написа:

Това ми го е казвал професионалист американец в областта и знам от него че е така....Иначе всеки с предпочитанията си..

Американец и дизел :wink: Малко отдалечени понятия...едва сега започва навлизането на ЛЕКИТЕ дизелови коли в САЩ. Иначе сте прави, строго погледнато само като парично изражение си заслужава само ако караш по много километри.

doctor haus
Автомобил:
Двигател:

ДО KALIN 72 ОТНОСНО ПАСАТА

Мнениеот doctor haus » Чет 28 фев 2008 6:24

ЗДРАВЕЙ, ПИТАШ МЕ ЗА ПАРИТЕ- ОКОЛО 40 000 ЛЕВА ЗА 3 ГОДИНИ.
КАРАМ ОКОЛО 30 ХИЛ КИЛОМЕТРА ГОДИШНО И ТОВА МИ Е ДИЛЕМАТА- БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ.ОСОБЕНО КАТО ВИДЯХ ЧЕ СА ВКАРАЛИ
COMMON RAIL .

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: ДО KALIN 72 ОТНОСНО ПАСАТА

Мнениеот Kalin72 » Чет 28 фев 2008 6:42

doctor haus написа:ЗДРАВЕЙ, ПИТАШ МЕ ЗА ПАРИТЕ- ОКОЛО 40 000 ЛЕВА ЗА 3 ГОДИНИ.
КАРАМ ОКОЛО 30 ХИЛ КИЛОМЕТРА ГОДИШНО И ТОВА МИ Е ДИЛЕМАТА- БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ.ОСОБЕНО КАТО ВИДЯХ ЧЕ СА ВКАРАЛИ
COMMON RAIL .

Diesel Power :lol:
Няма какво да го мислиш, вземай едно дизелаче и това лято дано се видим по Плевен да си думаме за колиците ни :lol:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: ДО KALIN 72 ОТНОСНО ПАСАТА

Мнениеот myrshavija » Чет 28 фев 2008 7:06

doctor haus написа:ЗДРАВЕЙ, ПИТАШ МЕ ЗА ПАРИТЕ- ОКОЛО 40 000 ЛЕВА ЗА 3 ГОДИНИ.
COMMON RAIL .

:офф
Къде са сега радетелите на демокрацията? Които така ожесточено защитаваха идеята, че трябва да се прави учтива забележка на тези, които нарушават правилата на форума? Къде сте, защитници на свободата?
КОЛКО учтиви забележки трябва да се направят?

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 28 фев 2008 7:10

За куе бе, бра'чед? За CAPS ли? Ми ако човека е вършил работа преди това, дет изисква капс, и се е прехвърлил тук да напише отговора???
Не бъдете такива буквалисти.....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 фев 2008 7:33

Калинчо, кво да ти кажа, муцко - ти си поредният пример, че няма никакъв смисъл от учтиви забележки. Опитваш се да ми обясниш, че няма смисъл да се спазват правилата на форума?
Иначе бързо реагира - ти си точно от групичката на свободолюбивите, която визирах. Браво!

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 28 фев 2008 7:59

myrshavija написа:Калинчо, кво да ти кажа, муцко - ти си поредният пример, че няма никакъв смисъл от учтиви забележки. Опитваш се да ми обясниш, че няма смисъл да се спазват правилата на форума?
Иначе бързо реагира - ти си точно от групичката на свободолюбивите, която визирах. Браво!

Аре да не ме муцкваш, а?
Смисъл има от учтивите забележки, само че ти няма да го разбереш :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”