Разход на Туарег R5 2.5 TDI 174 к.с.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разход на Туарег R5 2.5 TDI 174 к.с.
Ами това е което ме интересува - градско, извънградско, някакъв среден разход. Най-добре точни данни от зареждане до зареждане, а не от борд, че много не им вярвам. Всяка информация ще е полезна. Благодаря предварително!
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Туарегът е една прекрасна машина. Возил съм се на такъв с двигател 174кс., както и на такъв с мисля че 230кс. И двата са дизелови, но разликата е огромна. Този със 174 наистина не е спортист, аи разхода му си е високичък. Този със 230кс, беше със комонрейл и ти казвам нсаправо е животно. Според мен се насочи към такъв двигател, Хидропневматичното окачване е страхотно. Ти към какъв модел си се наточил, преди фейслифта или след него. 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:Хехе, благодаря за добрите мисли, ама питам за едни клиенти, няма да е мой.
Иначе по отношение на това, че 3.0, 224 к.с. е по-добрия вариант няма нужда да бъда убеждаван. Само че цените са коренно различни, и не виждам смисъл да се дават едни 20000 лева отгоре.
Еми то затова 3.0 мотора е осезателно по-скъп - просто ти дава друго усещане за аФтомобил.

2.5 не е лош, ама като се качваш на Туарег, очакваш повече. Аз съм карал такъв с автоматични скорости и се задъхваше много - зор е на тоя мотор да носи 2.5 тона та и кусур.
Иначе съм пробвал и 2.5 ТДИ на Ауди А4 - направо е сина на вятъра.

- ultralamer
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей,
един приятел има такъв Touareg и съм го карал. Двигателят, както и самият ти предполагаш си е слабичък. Този, които аз карах е и със 18", което още допринася към лошата динамика. Неговият е автоматик и е приятен за каране, но не е като DSG. Това, което не ми хареса е управлението. Изключително недиректно, изобщо не ми хареса, ако трябва да бъда честен. Друг недостатък е, че отвън е доста шумен, но това се компенсира с факта, че отвътре са го изолирали много добре. Като плюс мога да изтъкна размерите вътре. Има мооого място, много е просторен. Карал съм и новият ML и той е по-тесен. Друго нещо, което приятно ме е изненада е, изработката на таблото и изобщо купето отвътре. Въпреки, че е използвана прекалено евтина пластмаса за такъв клас автомобил и че джипът е каран почти само в България, отвътре няма никакво скърцане. Сещам се и за още нещо. Тази зима го карахме след нова година, точно в най-големия сняг. В града газеше навсякъде, а извън града под 100 км/ч не сме падали без изобщо да сме карали рисково. Много стабилно се държеше.
Щях да изпусна нещо много важно. Забравих да кажа, че джипът стоя известно време за ремонт. Имаше нещо по двигателя и до колкото знам беше доста сериозно. Не мога да се сетя на 100%, но мисля, че му смениха целия двигател. Мога да питам, ако те интересува.
един приятел има такъв Touareg и съм го карал. Двигателят, както и самият ти предполагаш си е слабичък. Този, които аз карах е и със 18", което още допринася към лошата динамика. Неговият е автоматик и е приятен за каране, но не е като DSG. Това, което не ми хареса е управлението. Изключително недиректно, изобщо не ми хареса, ако трябва да бъда честен. Друг недостатък е, че отвън е доста шумен, но това се компенсира с факта, че отвътре са го изолирали много добре. Като плюс мога да изтъкна размерите вътре. Има мооого място, много е просторен. Карал съм и новият ML и той е по-тесен. Друго нещо, което приятно ме е изненада е, изработката на таблото и изобщо купето отвътре. Въпреки, че е използвана прекалено евтина пластмаса за такъв клас автомобил и че джипът е каран почти само в България, отвътре няма никакво скърцане. Сещам се и за още нещо. Тази зима го карахме след нова година, точно в най-големия сняг. В града газеше навсякъде, а извън града под 100 км/ч не сме падали без изобщо да сме карали рисково. Много стабилно се държеше.
Щях да изпусна нещо много важно. Забравих да кажа, че джипът стоя известно време за ремонт. Имаше нещо по двигателя и до колкото знам беше доста сериозно. Не мога да се сетя на 100%, но мисля, че му смениха целия двигател. Мога да питам, ако те интересува.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”