шрифт на номера на купето

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

шрифт на номера на купето

Мнениеот сава » Пет 07 мар 2008 18:10

Здравейте колеги днес при опит да регистрираме един служебен пасатв5 се оказа че му бил различен шрифта на номера на купето и тия в КАТ Пловдив като запецнаха не ставало сега ще чакаме специалист ама другата седмица.Сравнявам го с моя нищо му няма.Ако някои може да каже или покаже какъв трябва да е шрифта

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 07 мар 2008 18:22

е такъв...$$$$$$
може и такъв...€€€€€
и колкото повече-толкова повече...
шрифта им крив. :mad: :banghead: :dummy:

Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот сава » Пет 07 мар 2008 18:28

нито с единия нито с другия стана

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 07 мар 2008 19:23

Мой колега наскоро се сблъска със същия проблем в КАТ София. Въпреки, че това определено си намирисваше още тогава съвсем започна да вуни когато днес комшия ми се оплака със този проблем. Явно се е родила нова идея за "цедене". Като споделих с комшията аналогичната случката с колегата (сега прави салата - ще споделя и тая с теб) реши да си джитка с транзитните номера докъто капацитетите в КАТ уточнят какъв точно трябва да им е шрифта.
Така че колеги - да си знаете - занапред и шрифта Ви ше е криф. Па не се стискайте - пригответе некоя друга десетолефка да го поизправите...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 07 мар 2008 19:36

После кога ще се оправи България-никога, след като има такива идиоти и от двете страни на уравнението. Ми не давайте подкупи, толкова е лесно. Просто си търсете правата, хора! Искайте документацията, която показва, че има еди си какъв проблем с шрифта, черно на бяло да го пише. Ама май е по-лесно да бутнеш 10 кинта и да не се разправяш...е така не се прави цивилизована държава.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 07 мар 2008 20:02

Kalin72 написа:После кога ще се оправи България-никога, след като има такива идиоти и от двете страни на уравнението. Ми не давайте подкупи, толкова е лесно. Просто си търсете правата, хора! Искайте документацията, която показва, че има еди си какъв проблем с шрифта, черно на бяло да го пише. Ама май е по-лесно да бутнеш 10 кинта и да не се разправяш...е така не се прави цивилизована държава.

mhihi mhihi mhihi mhihi
Със главата в стената и после те боли главата.

Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот сава » Пет 07 мар 2008 20:56

проблема е там че сме си ги изкорупирали КАТ отдавна и проблема не е в това че не даваме парички затова някои ако има снимка нека ми я покаже за да сравня [не на целият номер естествено]

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 07 мар 2008 21:41

zaro написа:Със главата в стената и после те боли главата.

Да, докато не се научат по-голяма част от властеимащите, а и обикновения човек, че така не се прави.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 07 мар 2008 23:41

Kalin72 написа:Да, докато не се научат по-голяма част от властеимащите, а и обикновения човек, че така не се прави.

Колега, не те познавам лично, но факта, че посещаваш форума е достатъчен да те уважавам и поради тази причина ще си позволя да ти кажа следните неща:
Обикновенния човек отдавана се е научил че така не се прави
Rumen написа:... Като споделих с комшията ... реши да си джитка с транзитните номера докъто капацитетите в КАТ уточнят какъв точно трябва да им е шрифта.
...
обаче за съжаление не са му оставени кой знае колко възможности.

Това за идиотите от двете страни на уравнението, въпреки, че звучи малко обидно, мисля да го подмина с великодушие, защото явно не си схванал иронията ми във призива
Rumen написа:... Така че колеги - да си знаете - занапред и шрифта Ви ше е криф. Па не се стискайте - пригответе некоя друга десетолефка да го поизправите.

Но това е нормално, защото казват, че в Америка имало по-особенно чуство за хумор ... там където все още е останало. А иначе от сърце ти желая да не ти се налага да си решаваш проблемите тук, еле па ако нЕкой чиновник да те пудуши, че си бил от другата страна на океана.

Така че да ме прощаваш колега, но тук не е Chicago.
Тук е една джунгла в която всяко лайно в тигрова кожа се прави на Царя на животните, а обикновенните хора се спасяват кой как може (един ще бутне некой леф, друг ще джитка с транзитни, трети - нещо друго ще измисли).
17 години вече е така ... и по всичко личи че още дълго ще продължи ....

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Съб 08 мар 2008 0:02

Румене, пределно ми е ясно, че България е много по-различна от нормалните бели страни, това по отношението на хората към корупцията и идиотите насам-натам, на пътя в случая и по разните му администрации. Забелязал съм,че когато се отнасяш добре с чиновниците, и си знаеш правата и задълженията, проблемите са много по-малко. Същото важи и за подкупа - ако аз не дам, и покажа, че нямам намерение да дам, служителя започва да мисли, мисли, и или махва с ръка и ме пуска, в случай отпреди година, когато си признавам, че карах доста бързо, или си върши работата - пише акт,фиш, каквото там трябва.
Ей такива ми ти работи ми се въртят в главата по отношение защо нещата у нас не се оправят. Елементарно е решението, но се иска воля. Звучи познато, нали? Изтъркано е, но е единственото възможно решение. Освен да заминеш в по-цивилизован свят.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 08 мар 2008 0:29

Kalin72 написа:....Забелязал съм,че когато се отнасяш добре с чиновниците, и си знаеш правата и задълженията, проблемите са много по-малко.
..............но се иска воля.

.... е единственото възможно решение.
....Освен да заминеш в по-цивилизован свят.

Колега и аз ще се присъединя с позицията на Румен...
Не знам с какво се занимаваш в цивилизационата държава,,явно честичко си отскачаш до родината!
Обаче...имаш съвсем друг начин на мислене...вече!За което ти завиждам...
Всъщност-ти си прав за всичко...НО...
За доброто отношение към тези които взимат заплата и от моите данъци...
Аз го имам,ама те го нямат-жалбата ми подпира някой шкаф-вече 5 години...решението-наехме адвокат...и той не успя....
Воля от кой...от данъкоплатеца?От държавния служител??от контролния орган???Тези които взимат мизерни заплати,ама се бутат на държавна служба с идеята да "щавят"...като как да стане???
Ти имаш виждане-сподели как ще стане!!!!
ако не е този-ще е следващия...мисленето не е за да помогнат на нас....а на себе си...лошото е че и тези които трябва да ги наказват са същите!Знаеш го много добре!
В случая-мненията ти са малко цинични(без да искам да те обиждам!!!)
В случая-имаме големия малшанс основателя на тая държава да забие копието си на една територия която е "стратегическа"....а нито новата ти родина и наш "най-голям приятел"...нито предния такъв искат една силна и стабилна държава на такава територия...Държава която да диктува правилата!!!Не че тези които "избираме" посредством автобуси от една съседна държава се опитват да попречат на това...напротив...
А за последното-ти си заминал...ама някои останахме... :wink:

По темата...
явно познанията за шрифт са им доста "застарели"....пък и ..."принципни...."
Тая поста ми идва малко на онази с нормата "2 акта на смяна"-минимум...
Света се развива...Българския Кат-не :shock :shock :shock
Дано всичко се размине...нервите няма кой да ви върне,обаче!!!

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Съб 08 мар 2008 9:54

Хм,доколкото знам практиката е новите автомобили след 2000 година или 2001 да ги проверява комисия от един криминалист,един експерт и един от пътна полиция.Това за провинцията е в определен ден,за София не знам.Ако и в столицата е в определен ден-нищо не Ви остава освен да изчакате деня следващата седмица,да мине комисията и да си регистрирате колата.
Ако и тогава кажат,че шрифта е различен да го напишат!
Поискайте от въпросния служител документ - в писмена форма да изрази това си заключение!Мисля,че след такова искане проблема ще се реши.
Успех.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 09 мар 2008 8:58

Тези там са си направо за Господарите да ги изтипосат...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”