Биелни лагери

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Yanko

Биелни лагери

Мнениеот Yanko » Сря 25 авг 2004 10:20

Можете ли да ми отговорите на въпроса за биелни лагери защо вече не ги пройзвеждат с фиксирашт чоп а по всички магазин са без тоя чоп?Става въпрос за Golf3 1.6 бензин 95г.75к.с.Оригиналните на автомобила са със този чоп мога ли да сложа тия които са без чопа?Има ли особенности при монтажа на тия лагери?Разбрах че се лепели но аз не вяржам! Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 25 авг 2004 11:40

не съм сигурен дали можеш да ги сложиш без засека.
най много поискай да видиш и една биела за да добиеш представа...
да се лепят...?!? не знам... може и да правят тия шашми...
иначе производителя си запазва правото да променя всичко без да е длъжен да те уведомява-и аз ги ядох тия... с една ангренажна ролка дето беше с промяна конструктивно...

Гост

Мнениеот Гост » Сря 25 авг 2004 15:57

Дали са точно тия който ми трябват с чопа знаете ли?Ширината на черупката е 18.5мм дебелината и е 1.41мм

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 26 авг 2004 9:08

не знам пич.
то за размерите си има каталози, ремонтни размери и т.н.
на вала при шлайф се охлабва не само диаметрално а и аксиално размера с някакви стойности и както ми даваш размери, на шублер вероятно, нищо не мога да ти кажа...
ЗАКОН:
първо се оценява вала от шлайфист и той го мери с микрометър, гледа по дебелите книги там-ако е добър де, недобър в никой случай не ти препоръчвам-и казва тоя и тоя ремонт, тоя и тоя размер и всичко...
отиваш в магазина и препредаваш и......по нататък ти е ясно... :)

Гост

Мнениеот Гост » Съб 28 авг 2004 7:44

Имаш ли идея откъде мога да разбера дали мога да поставя лагери без чоп защото с чопа ги няма и всички ми казват че мога да сложа без чоп но.........аз не съм сигурен100%

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”