ако не е в правилния раздел моля да бъде преместено
въпросче за 1.8ми мотора
въпросче за 1.8ми мотора
спора:дали има разлика м/у двигателя на пасат 1,8ми и голф 1,8ми и двата с 90кс,и кои от моторите е монтиран на сеат толедо голфовия или пасатовия,щото се твърди че пасат върви повече от голф
(мн мие чудно но все пак спорим може да е прав моя френд) става въпрос за първите сеати 91-92,и тъи като не сам мн запознат с фауве ако голф са от 92 то това автоматично показва че двг-то идава имено от пасат ама на по-новите да ли има някви разлики и какви са те,колко типа 1,8ми 90кс има и обшо взето тва е,мерси предварително
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами скоростите, скороститеее... различни са предавателните числа, + това не съм много сигурен че пасата е 200 кила по тежък, в книжката пише 1220 кила седан и 1245 кила комби, я провери и кажи г3 колко е, ама не ми се струва да е 1050 кила. Но не казвам и че върви повече пасата, най-малкото щото не съм карал г3 1.8, но между ABS и RP разлика си има и то си се чувства.
Поздрави.
Поздрави.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
1.8 моноинжекция 90к.с има три мотора - RP, ABS, ADZ
Може да има и други за които не знам. Разликата между RP и ABS е в моноинжекцията RP се слага на голф2 и на пасат B3. ABS и ADZ се монтират и на голф и на пасат. Щом сеата е 91-92 би трябвало да е с RP. Пасатите мисля че са с малко по къси скорости. Кое върви повече зависи от много неща. Зависи от състоянието на моторите, зависи дали имаш хидравлика и климатик зависи от това дали караш със стандартен размер гуми или не.
Мойто мнение е че голфа трябва да върви повече.
Може да има и други за които не знам. Разликата между RP и ABS е в моноинжекцията RP се слага на голф2 и на пасат B3. ABS и ADZ се монтират и на голф и на пасат. Щом сеата е 91-92 би трябвало да е с RP. Пасатите мисля че са с малко по къси скорости. Кое върви повече зависи от много неща. Зависи от състоянието на моторите, зависи дали имаш хидравлика и климатик зависи от това дали караш със стандартен размер гуми или не.
Мойто мнение е че голфа трябва да върви повече.
Карал съм и двата мотора зависи само от състоянието на мотора иначе всичко е еднакво диаметър на буталото,ход на буталото,глава всичко зна4и остава само масата да повлияе на бързината/ако техн. са еднакво износени/,дори и моното е еднакво разликата е нищожна-в блока има един отвор повече в АBS-а за маслените пари.webdude написа:
Скоростите мисля са еднакви ... карал съм и двете и двете при 110 на 5-та са на 3000 об/мин.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Winner25 написа:webdude написа:Скоростите мисля са еднакви ... карал съм и двете и двете при 110 на 5-та са на 3000 об/мин.
да ама аз на 5-та със 120 съм на 3500об/мин
И аз........нищо,че съм комби-вариант на Голф....
Не сравнявайте 5-та предавка,а 3-та и 4-та.....там може да има разлики...между Пасат и Голф...Аз имам дълга 3-та......и много къса 4-та....
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
joker написа:да ама аз на 5-та със 120 съм на 3500об/мин
И аз........нищо,че съм комби-вариант на Голф....
Не сравнявайте 5-та предавка,а 3-та и 4-та.....там може да има разлики...между Пасат и Голф...Аз имам дълга 3-та......и много къса 4-та....[/quote]
Може на голф комби да му слагат кутия като на пасат защото би трябвало да е малко по-тежък.
Иначе за 3-тата е вярно - мога да включа на 3-та под 30км/ч и така до към 130.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Не това не ми кутията с която купих колата.....оригиналната кутия беше с по-ниско предавателно число и на 5-та със 120 бях на около 3000 об....Смених скоростната кутия защото шумеше и сложих такава от 1.8 ADZ ,но на Вентото от което я взех пишеше GT изпълнение....
Ама ако отворите да видите колко различни видове скоростни кутии се монтират на 1.8 90 к.с ще се учудите......ДВГ е много гъвкав и вероятно позволява различни комбинации от предавателни числа в зависимост от тясното предназначение на колата......
Ама ако отворите да видите колко различни видове скоростни кутии се монтират на 1.8 90 к.с ще се учудите......ДВГ е много гъвкав и вероятно позволява различни комбинации от предавателни числа в зависимост от тясното предназначение на колата......
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”