Индикатор за ниво на газ.
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Индикатор за ниво на газ.
От бутилката ми излизат три кабела. Колата преди това е беше с електрически изпарител и автоматиен ключ. Възможно ли е да свържа тези кабели към система от диоди или някъкъв датчик за да ми показва нивото на Газта в бутилката?
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мулицет
Намислил съм д ползвам един мултицет и ще гледам какво е съпротивлението на пълна и празна бутилка. Хем и ще е дигитално
Въпросът е, че от бутилката излизат три кабела. Трябва ли да пускам захранване по някои от тях?
Мисля ги тези магарии защото вентила ми е под колата и няма начин да гледам има ли няма ли газ.
Въпросът е, че от бутилката излизат три кабела. Трябва ли да пускам захранване по някои от тях?
Мисля ги тези магарии защото вентила ми е под колата и няма начин да гледам има ли няма ли газ.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ми ако са 3 кабела можеш да премериш и да видиш ако на празно шише два поне се окъсяват-направи си и лампа да светка.
масата я прекарваш през кабелчетата последователно и плюса директно на крушчица.
само помисли как да не заискри щото нищо че е маса-пак може да искри...
а тия два които седят на една стойност и като разклатиш колата играят ги ползваш за показалец.
масата я прекарваш през кабелчетата последователно и плюса директно на крушчица.
само помисли как да не заискри щото нищо че е маса-пак може да искри...
а тия два които седят на една стойност и като разклатиш колата играят ги ползваш за показалец.
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Супер.
С тебе се гоним из темите:).
Това с клатенето беше и моята идея:). Утре, ако не вали лягам под колата да тествам. Ако става разглабям мултицета и монтирам дигитала на мястото на някое от излишните копчета: ). Патентовам го и отваряме сервиз
. За членове на клуба безплатно
Вече мисля и за осветление на дигитала
Излизам да го отпразнувам събота е все пак Drunk Beer Guin Smackbum
Това с клатенето беше и моята идея:). Утре, ако не вали лягам под колата да тествам. Ако става разглабям мултицета и монтирам дигитала на мястото на някое от излишните копчета: ). Патентовам го и отваряме сервиз

Вече мисля и за осветление на дигитала

Излизам да го отпразнувам събота е все пак Drunk Beer Guin Smackbum
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Ами така е слагана газовата в Италия. Не отказах се с тази магнитна система е много сложно. Пък и нещо стралката стои в обратна послока на тази в която трябва:(. А ако трябва да сменям целия винтил то ще стане дебела работата.
Аз така и така карам, пълно- празно, малко на бензин, пълно.
Щеше да е хубаво де....
Аз така и така карам, пълно- празно, малко на бензин, пълно.
Щеше да е хубаво де....
- maniak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Стига да има добър план за действие съм съгласен. Като за начало мога да засека поне дали стрелката се мести по време на празненето на бутилката. Защото ако не бачка цял винтил не ми се сменя.
Изложи твоята идея каква е.
Изложи твоята идея каква е.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом са три кабела си мисла следното на единия се подава + на другия -, а третия би трябвало да си сменя волтажа при пълна - празна бутилка. Ако ми е правилна логиката замерваш с мултицет колко волта пуска при пълна и при празна. Продават едни джаджи дето показват зарежда ли ти акумулатора - 4 диода всеки светва съответно при 9.5В, 11В, 12.5, 15В. Мисля че на тях имаше потенциометър за настройки на волтажа.
А що не си вземеш направо едно ключе за газ от тия с индикацията на тях.
- pinci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niksisoft написа:Щом са три кабела си мисла следното на единия се подава + на другия -, а третия би трябвало да си сменя волтажа при пълна - празна бутилка. Ако ми е правилна логиката замерваш с мултицет колко волта пуска при пълна и при празна. Продават едни джаджи дето показват зарежда ли ти акумулатора - 4 диода всеки светва съответно при 9.5В, 11В, 12.5, 15В. Мисля че на тях имаше потенциометър за настройки на волтажа.
Какви са тези ключета с индикация на тях????
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”