Здравейте колеги.
Моля за инфо - чувал ли е някой за такъв друг случай?
Вчера паркирах Пасата(Комби) на Позитано в 19.00 - чантата ми беше в багажника. След два часа се връщам - отварям си нормално - чантата я няма в багажника....
Колата е с фабрична аларма + допълнително монтирана(250 лв), която се управлява от оригиналния ключ.
Нито беше разбита, нито насилвана. Явно е отворена по някакъв начин със спец електронно устройство и после услужливо даже са я заключили....
Направо ми се събраха очите.... така лесно ли се отключват тези машини?
Ще ми е интересно ако споделите мнения/наблюдения по въпроса
Пасат В5.5 - 2004 - отключен, открадната чанта, заключен
Отиди на диагностика и провери за колко ключа е обучена колата. Да не се окаче, че са 4 - 5, а ти имаш само 2. Вписването на ключ не е кой знае каква философия и не се знае в кой сервиз, какво е правено.
Редакция:
Провери дали работят всички ключове които имаш. Виж дали ключалките се превъртат без ключ, примерно с отвертка, без да вандалстваш естествено.
Редакция:
Провери дали работят всички ключове които имаш. Виж дали ключалките се превъртат без ключ, примерно с отвертка, без да вандалстваш естествено.
Последна промяна от ittso на Чет 15 май 2008 22:37, променено общо 1 път.
пази колата-един познат миналата година все се оплакваше ,че май някой му отключва и заключва колата(ауди а 3)няколко пъти я намира отключена и си мислеше за проблем в колата-впоследствие колата изчезна и обаждане за откуп ...в тая шибана държава просто сме притиснати до стената отвсякъде...
чрез връзки в подземния свят явно - успя без да плати откуп да си върне колата...казали му,че е задигната точно за 3 мин ,пожелали му успех в живота най-спокойно...
чрез връзки в подземния свят явно - успя без да плати откуп да си върне колата...казали му,че е задигната точно за 3 мин ,пожелали му успех в живота най-спокойно...
- dandrv
- Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
- Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor
Благодаря за коментарите, но искам да внеса още малко яснота:
Колата съм я купил лично от престижна автокъща в Германия. Имам я от две години. За този период не е оставяна в сервиз, така че всяка възможност за допълнителни ключове и т.н. отпада.
Според мен на място са сканирали кода,
но въпросът ми е - нали има различни бутони за отключване и заключване - т.е. различни кодове?
Там спрях случайно, така че не са имали възможност да дебнат. И ако са сканирали - прихванали са само сигнала за заключване.
Това достатъчно ли е за да могат и да отключат колата?
Явно да тъй като все пак са я отключили, за да вземат чантата.....
Което като извод колеги значи, че тези коли се отключват в пъти по лесно отколкото например стария ми Опел без централни и т.н.
Някакви идеи за допълнителна защита против запалване?
Колата съм я купил лично от престижна автокъща в Германия. Имам я от две години. За този период не е оставяна в сервиз, така че всяка възможност за допълнителни ключове и т.н. отпада.
Според мен на място са сканирали кода,

Там спрях случайно, така че не са имали възможност да дебнат. И ако са сканирали - прихванали са само сигнала за заключване.
Това достатъчно ли е за да могат и да отключат колата?
Явно да тъй като все пак са я отключили, за да вземат чантата.....
Което като извод колеги значи, че тези коли се отключват в пъти по лесно отколкото например стария ми Опел без централни и т.н.

Някакви идеи за допълнителна защита против запалване?
- dandrv
- Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
- Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor
Ключалките са непокътнати. Фабричната аларма се изключва, но другата остава активна. Тя може да бъде изключена само след получаване на сигнал за отключване от оригиналния ключ.....
Не вярвам алармата да е пищяла, а тия капути да са вадили чанта пък и да заключат колата след това....
По скоро са напипали кодовете на оригиналния ключ.....
Не вярвам алармата да е пищяла, а тия капути да са вадили чанта пък и да заключат колата след това....
По скоро са напипали кодовете на оригиналния ключ.....
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”