Размисли върху цени на филтри - какво да избера?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Размисли върху цени на филтри - какво да избера?

Мнениеот Dan4o » Сря 28 май 2008 18:13

Дойде време да сменям маслото и филтрите, та проверих цени тук-там и ето какво интересно се получава (всички цени са крайни, с ДДС, без отстъпки):

- маслен филтър оригинален с код 06A 115 561 B в Юнитрейд струва 20 лв., а в Еуратек - 12,70 лв.! Неоригинален в Юнитрейд е 13,60 лв., а MANN в Ауто+ струва 15 лв.
- горивен филтър оригинален с код 1H0 201 511 A в Юнитрейд струва 32 лв., а в Еуратек - 21,80 лв.! Неоригинален в Юнитрейд е 21,24 лв., а MANN в Ауто+ струва 24 лв.

За въздушен и поленов филтър не можах да взема цена от Еуратек, защото кодовете не съвпадат (аз имам 9 знака, а Еуратек може би искат 10). Иначе въздушен оригинален е 38 лв., неоригинален е 16 лв., а MANN e 19 лв. Поленов оригинален е 27 лв., неоригинален 17, MANN е 20 лв.

Какво мислите вие, възможно ли е това? Излиза, че неоригинален в Юнитрейд струва колкото оригинален в Еуратек, а оригинален в Еуратек е по-евтин от MANN... Чудя се какво да избера...

Забележка: Моят мотор е 2.0 AGG и всички цитирани филтри са за него.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 28 май 2008 18:34

Моето мнение - ако държиш на "фирмени" - вземай от Еуратек. Ако не - MANN са доста добри. Самият аз останах приятно изненадан от цената и качеството на поленов филтър с активен въглен MAGNET-MARELI.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 28 май 2008 21:23

аз си слагам само FILTRON като филтри за купето и за въздушния за двигателя... 1:1 са като МАNN... само за купето трябва едни прорезчета да се направят да пасне (запазил съм си един стар МАNN за образец) и всичко е 6!.... цената им е от 1:2 до 2/3 по-ниска от МАNN... това са филтрите за мен!... иначе за маслен и горивен каквото дойде- бош, ман... утре ще купувам и ще постна цените...

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Сря 28 май 2008 21:50

когато купувах колата от немско, собственика ми обясни че като нова я получил с MAHLE/KNECHT филтри и само такива е поставял. Аз също заложих на избора на Wolfsburg и поставям от същите. Не мога да кажа че са от най-скъпите, но определено смятам че си заслужават. В началото смятах да поставя други - дори бях взел някакъв маслен (не му помня марката) но го оставих на баща ми. Един продавач в един магазин казваше ... абе това е някакъв си маслен филтър...какво че бил два пъти по-малък като размер а филтриращата му площ била два пъти по-малко...голяма работа нали чистел.

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Чет 29 май 2008 20:59

Аз съм много доволен от Mahle филтрите, но май са леко по-скъпички.

Но всъщност, което и да избереш разликата едва ли ще е голяма.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 29 май 2008 22:03

хехе малка поправка- оказа се, че миналия път са се объркали и са ми продали филтър за купето ФИЛТРОН с акт. въглен за 15 (дори се учудих как може да е толкова евтин).. но днес останах изненадан като ми казаха 24лв за същия!и то 2 месеца след като го купих за 15... трябваше тогава да взема няколко хехехе... карай... иначе въздушен за двг. взех някакъв немски (изглежда 1:1 като бош, манн и т.н.) за 13-14лв... дори беше по евтин от филтрон... не мога да разбера защо тия за купето са толкова скъпи... няква хартийка глупава ще ми я продават за 24лв... дори тоя за двг. ми се струва като изработка и матриали че трябва да е по-скъп...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 29 май 2008 22:32

http://www.autohelp.bg/shops_bg.html
MANN - и те така :wink: :respect :drive

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 30 май 2008 12:35

за филтър за маслото гледам да е свестен.

за въздушен и купето взимам какъвто дойде

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 01 юни 2008 14:19

KNECHT - събота сутринта смених маслото и там където извършиха процедурата ми слоиха такъв филтър. За първи път ми се случва да не мига лампичката за маслото при палене а да изгасва директно. Маслото е кастрол магнатек.

Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Мнениеот Dan4o » Нед 01 юни 2008 19:55

Благодаря на всички за мненията! Вчера взех MANN от Ауто+, утре ще ги сменям. Странно е обаче защо в Еуратек цените са толкова ниски? Оттам съм купувал масло за хидравликата - оригинално, с 10 лв. май беше по-евтино от Юнитрейд, така че има някаква вероятност и с филтрите да е така...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”