Дойде време да сменям маслото и филтрите, та проверих цени тук-там и ето какво интересно се получава (всички цени са крайни, с ДДС, без отстъпки):
- маслен филтър оригинален с код 06A 115 561 B в Юнитрейд струва 20 лв., а в Еуратек - 12,70 лв.! Неоригинален в Юнитрейд е 13,60 лв., а MANN в Ауто+ струва 15 лв.
- горивен филтър оригинален с код 1H0 201 511 A в Юнитрейд струва 32 лв., а в Еуратек - 21,80 лв.! Неоригинален в Юнитрейд е 21,24 лв., а MANN в Ауто+ струва 24 лв.
За въздушен и поленов филтър не можах да взема цена от Еуратек, защото кодовете не съвпадат (аз имам 9 знака, а Еуратек може би искат 10). Иначе въздушен оригинален е 38 лв., неоригинален е 16 лв., а MANN e 19 лв. Поленов оригинален е 27 лв., неоригинален 17, MANN е 20 лв.
Какво мислите вие, възможно ли е това? Излиза, че неоригинален в Юнитрейд струва колкото оригинален в Еуратек, а оригинален в Еуратек е по-евтин от MANN... Чудя се какво да избера...
Забележка: Моят мотор е 2.0 AGG и всички цитирани филтри са за него.
Размисли върху цени на филтри - какво да избера?
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
аз си слагам само FILTRON като филтри за купето и за въздушния за двигателя... 1:1 са като МАNN... само за купето трябва едни прорезчета да се направят да пасне (запазил съм си един стар МАNN за образец) и всичко е 6!.... цената им е от 1:2 до 2/3 по-ниска от МАNN... това са филтрите за мен!... иначе за маслен и горивен каквото дойде- бош, ман... утре ще купувам и ще постна цените...
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
когато купувах колата от немско, собственика ми обясни че като нова я получил с MAHLE/KNECHT филтри и само такива е поставял. Аз също заложих на избора на Wolfsburg и поставям от същите. Не мога да кажа че са от най-скъпите, но определено смятам че си заслужават. В началото смятах да поставя други - дори бях взел някакъв маслен (не му помня марката) но го оставих на баща ми. Един продавач в един магазин казваше ... абе това е някакъв си маслен филтър...какво че бил два пъти по-малък като размер а филтриращата му площ била два пъти по-малко...голяма работа нали чистел.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
хехе малка поправка- оказа се, че миналия път са се объркали и са ми продали филтър за купето ФИЛТРОН с акт. въглен за 15 (дори се учудих как може да е толкова евтин).. но днес останах изненадан като ми казаха 24лв за същия!и то 2 месеца след като го купих за 15... трябваше тогава да взема няколко хехехе... карай... иначе въздушен за двг. взех някакъв немски (изглежда 1:1 като бош, манн и т.н.) за 13-14лв... дори беше по евтин от филтрон... не мога да разбера защо тия за купето са толкова скъпи... няква хартийка глупава ще ми я продават за 24лв... дори тоя за двг. ми се струва като изработка и матриали че трябва да е по-скъп...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”