Наложи се да помогна на един приятел - да го дръпна на буксир с въже до сервиза. Ситуацията беше такава, че налагаше потегляне по сериозен наклон в поска нагоре. Опитах се да ползвам техника за потегляне с ръчна спирачка, но явно съм попрекалил със плавното отпускане на съединителя и вероятно с подаването на газ, защото в един момент замириса ама МНОГО на феродо. Пушеци не видях ... ама Бог знае. Изчаках малко и на втория опит потеглихме без проблеми (този път с по-мако газ и по-малко задържане на съединителя). По време на дърпането, а и след това (като го откачих) около 20тина километра не забелязах нещо нередно в поведението на колата, превключването на скорости и работата на съединителя освен, че остана да смарди доста и гадно.
Възможно ли е да съм съсипал нещо по съединителя или притесненията ми са неоснователни ?
Колата е VW Passat 99/TDi/PD/85kw (не помня само типа на скоростната кутия) на около 97,000. Между другото това е добър повод да попитам - някой има ли представа на какви колометри приблизително се сменя съединител на този модел ?
май стана бела - замириса на феродо
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен притеснянията ти са неоснователни, ама.... някой по-добър от мен да каже. Каква ми е логиката? Ами нормално е като си задържал на полусъединител да замирише - все пак се трие. Но щом после няма проблеми..... значи ГОЛЯМОТО триене е било само тогава. После всичко си идва по местата и няма проблеми.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:Според мен притеснянията ти са неоснователни, ама.... някой по-добър от мен да каже. Каква ми е логиката? Ами нормално е като си задържал на полусъединител да замирише - все пак се трие. Но щом после няма проблеми..... значи ГОЛЯМОТО триене е било само тогава. После всичко си идва по местата и няма проблеми.
И според мен са ти напразни притесненията просто си го натоварил малко и явно е приплъзнал нищо повече.
Аз съм имал долу горе такава случка и после карах сума километри без никакви грижи и даже продадох колата така и не са ми сърдити не са казаличе има проблем ....
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”