Компресора на климатика трака ..
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Компресора на климатика трака ..
Има ли някой идея от какво може да е това тракане?! Трака само като включа климатика, изключа ли го веднага спира?! Разтрака се преди два-три дни. Иначе си духа хладно и всичко си работи, но трака дразнещо.. Днес я оставих в сервиз да го ремонтират, но ми е любопитно на самия мен 

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Резултат - трябва да се сменя компресора.
Някакво буталце имало вътре, което се било счупило (дошло му било времето и друг път са виждали такива) и се е разходило из компресора като е надрало някакви други неща!
Та сега търся компресор:
SD7V16
serial # 0347208224
model # 12063
R 134a
1J0 820 803 A
Ако някой има идея къде мога да намеря да помага .. на магазина тук ми искат 1300лв a boi de Ако беше наполовината нямаше да се замисля да го взема като знам ценообразуването на официалните магазини ... и знам с какъв процент надценка се работи (200%) - не благодаря! Не ми се плащат толкова пари за нещо, което съм почти сигурен, че не струва толкова

Някакво буталце имало вътре, което се било счупило (дошло му било времето и друг път са виждали такива) и се е разходило из компресора като е надрало някакви други неща!
Та сега търся компресор:
SD7V16
serial # 0347208224
model # 12063
R 134a
1J0 820 803 A
Ако някой има идея къде мога да намеря да помага .. на магазина тук ми искат 1300лв a boi de Ако беше наполовината нямаше да се замисля да го взема като знам ценообразуването на официалните магазини ... и знам с какъв процент надценка се работи (200%) - не благодаря! Не ми се плащат толкова пари за нещо, което съм почти сигурен, че не струва толкова
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Sir T, стара си е темата, но как реши проблема?
Моя не трака, но и не работи. Грам студ не духа. Иначе се включва като натиснеш копчето, но не изстудява.
Моя не трака, но и не работи. Грам студ не духа. Иначе се включва като натиснеш копчето, но не изстудява.
Последна промяна от Vlad777 на Чет 08 юни 2006 18:18, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За да няма нова тема, ще пиша тука:
Днес ходих да ми погледнат климатроника и се оказа, че не е добре. Вътре в компресора маслото било черно, имало стружки и не се наеха да го правят.
Поразпитах тук-там и ето какво:
1. Нов - 1100 лв.
2. Стар - 450 лв.
3. Ремонт - ако подлежи на ремонт - 250 лв.
Та въпроса е дали някой е минал вече по тоя път за да ми преопръча кой вариант да избера. Някой знае ли къде сервизират/рециклират компресори за клима специално?
И ако някой може да види някъде кой точно модел е моя компресор ще съм много благодарен!
П.С. Колата е Audi A3 1997, 1.8 AGN е мотора, а рамата е WAUZZZ8LZVA010942. Предполагам при колегите с Голф 4 е същия компресор?!?
Днес ходих да ми погледнат климатроника и се оказа, че не е добре. Вътре в компресора маслото било черно, имало стружки и не се наеха да го правят.
Поразпитах тук-там и ето какво:
1. Нов - 1100 лв.
2. Стар - 450 лв.
3. Ремонт - ако подлежи на ремонт - 250 лв.
Та въпроса е дали някой е минал вече по тоя път за да ми преопръча кой вариант да избера. Някой знае ли къде сервизират/рециклират компресори за клима специално?
И ако някой може да види някъде кой точно модел е моя компресор ще съм много благодарен!
П.С. Колата е Audi A3 1997, 1.8 AGN е мотора, а рамата е WAUZZZ8LZVA010942. Предполагам при колегите с Голф 4 е същия компресор?!?
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
относно компресора - съвета ми е по добре нов па макар и китаиски отколкото 2 ра... вероятноста да се накиснеш е много висока... Проблема е комплексен: аиде , да кажем че компресора е 150 лева.. зареждане - 60 - 80 лева ....самия монтаж ...нека е само 10 лева.... по наи- ниската тарива дотук е 220, като при това нямаш и грам гаранция ... ако ще взимаш от моргата нека има някаква обвързаност с гаранция имаче ...
относно модела : не е толкова важно модела да е абсолютно същия, важното е да е с подобна мощност, за същата газ и да няма особенни проблеми с механичния монтаж.... разните му там накрайници да са с близко пространствено положение.... другото са подробности ....
относно модела : не е толкова важно модела да е абсолютно същия, важното е да е с подобна мощност, за същата газ и да няма особенни проблеми с механичния монтаж.... разните му там накрайници да са с близко пространствено положение.... другото са подробности ....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”