Аномалия ..

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аномалия ..

Мнениеот Sir T » Пет 16 сеп 2005 11:05

Днес от липса на работа реших да разменя плеърите в двата Golf-а.
Извадих този Изображение и го сложих в GTI-то, където съм със Sony касетофон и чейнджър с 10 диска (продавам ги). За мое огромно учудване Gamma-та не тръгна! Окабеляването е същото, с изключение на един малък кабел, които влиза в cd-то, но и като самостоятелен касетофон не поиска да тръгне?! Върнах го обратно в другия Golf, където ми изписа SAFE и поиска код. Имам малък стикер залепен, на който пише кода, цитирам 0650 ">" . Незнаейки как се въвежда (после разбрах) натиснах само ">" и изписа LEARN и плеъра тръгна! Отново го преместих в GTI-то и отново той не благоволи да тръгне, светна за малко и изгасна. Отново го върнах в другия Golf, на който принадлежи и там вече настойчиво си искаше код като изписваше SAFE .. въртях кодове, въвеждах този, който имах и натисках ">", но въведените цифри настойчиво стояха на дисплея.. Реших да се кача пред pc-то и да търся упътване на Gamma, но за момент реших да пробвам с 0000 .. върнах се долу, пуснах плеъра и той изписа SAFE, после за кратко LEARN и тръгна без да въвеждам никакъв код ...

Може ли някой да ми обясни следните аномалии .. защо по дяволите не иска да тръгне в другата кола? Как се въвежда код на този касетофон? Защо тръгна сам след като постоя известно време?

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 16 сеп 2005 11:11

Първо честито!!!

Второ търси някаде да ти сметнат кода и се моли да не си го въвел повече от колкото трябва пъти, иначе си нагазил до колене в аки-тата.

Напиши какъв е модела на радиото (производител) и серийния му номер - най лесно е да напишеш всичко дето го виждаш по етикетите или да ги сканираш и да ги поустнеш. Ще се опитам да помогна.

ЗБ
http://autodiags.net-bg.net

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 16 сеп 2005 11:15

Почти всички касетофони са направени така - когато въведеш грешен код трябва да постои известно време ( в зависимост от броя въведени грешно кодове - понякога стига до час и до два) включен на захранване и ще поиска кода отново - има модели на които след определн брои пъти въведен грешен код няма да поиска нищо повече. Моли се твоя да не е от тях

ЗБ
http://autodiags.net-bg.net

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот SkyWalker » Пет 16 сеп 2005 13:25

Можeш ли да дадеш снимки на Сони-то?

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: re

Мнениеот Sir T » Пет 16 сеп 2005 13:42

Оправи се Gamma-та .. човърка ме защо обаче се получи така?

Иначе за Sony-то ..
моделите са
касетофон - XR-CA430X
cd changer - CDX-656
Цена: 200лв (разумно договаряне)

Изображение
Изображение

Последна промяна от Sir T на Пет 16 сеп 2005 13:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 16 сеп 2005 13:47

Абе, братче, нямаш ли си друга работа, та си прецакваш касетофоните само... :) Що ти требе да ги местиш и да си прайш експерименти!?!? Ами ако се е прецакал сега? :?

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 16 сеп 2005 13:51

VW_FEN написа:Абе, братче, нямаш ли си друга работа

бе .. откровено казано май наистина нямам :D Понеже си търся Gamma и за GTI-то бях длъжен да го сложа :D :D

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 16 сеп 2005 14:05

Преди време бях пускал снимка на мойто сони CD което свети синьо дисплея и червено копчетата. като таблото на голфа. една идея по светло. не се мъчи да търсиш gamma а си купи едно такова сони и си решаваш проблема. предполагам не е жизнено важно да имаш и касетофон

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 16 сеп 2005 17:08

може би си прав .. ще потърся все пак Gamma, защото ми харесва как изглежда всичко оригинално, а и свири доста добре. Харесъл съм си един модел на Pioneer, но така или иначе трябва да продам това Sony, за да имам по-голям стимул да си купя/потърся друг плеър .. :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 16 сеп 2005 23:13

Провери на горубляне ( или където видиш автокъща ). Най-редовният им номер е като внесът кола да махат разните там касетофони, дискове, говорители... , така че има голяма вероятност да добараш някой смъкнат касетофон като твоя.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Съб 17 сеп 2005 7:31

Tomcat написа:може би си прав .. ще потърся все пак Gamma, защото ми харесва как изглежда всичко оригинално, а и свири доста добре. Харесъл съм си един модел на Pioneer, но така или иначе трябва да продам това Sony, за да имам по-голям стимул да си купя/потърся друг плеър .. :D

И аз съм с Г4 и скоро купих PIONEER 5730, идеално пасва на интериора и светлините на цялото табло. И пред мен стоеше дилемата да не би нещо да наруша синхрона по уредите, защото определено от VW са се постарали в този случай, но нищо подобно не се случи! Ако искаш да ти пратя снимки как изглежда!

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 17 сеп 2005 9:38

mladvampirTDI написа:..

точно 5730 гледах .. прати ми да видя как изглежда, на светло и на тъмно?!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 17 сеп 2005 10:12

Кво стана? Оправи ли нещата? Намери ли джангър гама кутия? ;) На мене мискините бяха изръчкали всичко - тонколони, радио... ся съм като пушка без партони... ма на мене по принцип ми е кеф да слушам звука от мотора... как мърка тихо, тихо, когато карам бавно и гъзарски, и как започва да ръмжи след 4000 оборота. Не знам за тебе, ама аз ако имах GTI, нямаше и да помислям да слагам касетофони, ЦД-та... просто по-готин звук от тоя та GTI за мене нема... не знам как ги траете тея музики в колите... карах едно рено клио две седмици, то си имаше готина музика, обаче като я пусна, нещо ме дразни. Явно съм свикнал вече да слушам само двигателя. И така. :mrgreen:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 17 сеп 2005 17:48

Gamma несъм намерил въпреки, че търся от доста време. Относно проблема с кода се реши от само себе си и точно това ме кара да търся обяснение на проблема, защото следващия път може и да не се оправи сам ..

По принцип съм фен на HiFi, особено като бях на 18-20 държах и да е силна. Сега се радвам на качествената музика, а и двата ми Golf-а са с по 8 говорителя фабрично и се чува доста добре .. дори изненадващо добре! Смея да твърдя, че нямам забележки и за мен това е достатъчно, затова търся визия .. саунда го имам :D
Иначе честно казано ако карах V8 сигурно щях да се радвам на звука на мотора, но честно казано от inline 4, със сериини гърнета (несъм привърженик на бръмчащите) единствената радост, която имам е да слушам как свисти турбината и blow off-а изпуска налягането м/у предавките .. да, наистина е кеф! Но без музика немога, особено поради факта, че пътувам доста и то със затворени прозорци и на климатик!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 17 сеп 2005 22:02

Еееее, там ти е грешката... аз кат е хубаво времето, отварям двата предни прозореца и все едно карам кабриолет... :P и като настъпя, просто ме кефи как набира и как звука почва да ми гали слуха... (явно ауспуха вече е за смяна...)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”