Реални километри

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Реални километри

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 16 авг 2005 14:33

Някой знае ли дали могат да се видят реалните километри при голф 3 и венто след като вече е пипан километржа????

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Вто 16 авг 2005 14:35

Не можеш :(

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 16 авг 2005 14:35

Точно няма от каде да се изчетат според мен .... само по вторични белези

@Ice много бърз :)

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 16 авг 2005 17:59

можеш поне да видиш дали е бутан, ама и това не е сигурно

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 16 авг 2005 22:13

Кои са вторичните/косвени белези за пипан километраж и по какво може горе-долу да се преценят реалните километри на дадена кола?

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Вто 16 авг 2005 22:31

Ако ти е MotoMeter таблото се вади, не става през КЛ/ОБД2 куплунга. Разбирай, че трябва да гледаш за наранявания на решетките за парното - изваждат се доста неща, а за да се достигне до болтовете които ги държат се махат тези решетки. На самото табло ако ти се занимава да го вадиш има следи от разпояване на eeprom-а.

Абе в общи линии кола на 100-130к км изглежда като излязла от магазина... и то на максимум 5 години. 10 годишна кола трябва да си див късметлия да е на под 250к км. Което не бива да те тревожи :) окачване и ходова част, така или иначе по някое време ще правиш. Бензинов двигател на тези километри е пушка, за дизелов да не говорим ;) Много са белезите по които трябва да съдиш за това на колко км е колата.

Tooty
Автомобил:
Двигател:

Re: Реални километри

Мнениеот Tooty » Сря 17 авг 2005 11:01

nasko78 написа:Някой знае ли дали могат да се видят реалните километри при голф 3 и венто след като вече е пипан километржа????

Лесно се засича ако има оригинална сервизна книжка.Огледай за стикери от посещения в сервизи и за смяната на ангр.ремък и маслото - и те са ориентир.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 17 авг 2005 11:59

Tooty написа:
nasko78 написа:Някой знае ли дали могат да се видят реалните километри при голф 3 и венто след като вече е пипан километржа????

Лесно се засича ако има оригинална сервизна книжка.Огледай за стикери от посещения в сервизи и за смяната на ангр.ремък и маслото - и те са ориентир.

Да ве, те тези от автокъщите доматите с колците ги ядът, ще бутнат километража и ще ти дадът после сервизна книжка, че и стикерите за консумативи ще оставят :lol:
Гледа се основно вътре как е колата, седалката на водача, волана, скоростния лост та дори и гумата под краката на водача. Колкото са по здрави толково по-добре, не че пречи нещо да ги сменят де :wink:
Абе работата е котка в чувал - земъш пък ако имаш късмет :D

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 17 авг 2005 13:55

[quote="Ice___CoolАбе работата е котка в чувал - земъш пък ако имаш късмет :D[/quote]
Ако не на късмет си купуваш нова скоростна кутия от Автотрейд за 1500лв. :ble:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 17 авг 2005 15:28

защо нова скоростна кутия???Мисля че двигателя ми е доста запазен и затова питам!!!Волана на всяка стара кола е изтръкан, ако разбира се не е бил отгоре с някакъв аксесоар и се е запазил. Скоростния лост е оригинален но когата се бе6е поизлу6тила.Аз си сложих естествена кожа.Незнам само дали Пломбата дето беше на скобата за реголиране на предварението е била оригиналана.Но аз без да искам си я счупих.Представляваше пластмасово капаче.Ауспоха ми е супер чист.Няма никакви сажди. Колата си има и катализатор в изправност.

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Сря 17 авг 2005 16:24

За кои решетки иде реч, централните, страничните или всички.
Моята я взех на 90к, на 10 години. Е и аз не вярвам да не е бутан километража.Но за сметка на това пък имам удар в ляво. Определено е добре направена, ако не си водех майстор нямаше да забележа. Салона е като нов, до сега толкова запазен на 10г. не бях виждал. Важното е да ти харесва колицата.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 17 авг 2005 16:59

Решетките на парното около таблото, махат се лявата и двете средните - за да се махне после цялата лайсна ли как да я нарека около цялото табло.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 24 авг 2005 0:48

Само Дядо Боже може да ти каже реалните километри на един 8-13 годишен Голф 3.Като го вземаш няма как да разбереш реалните километри,а и това не е чак толкова важно.По-важно е техническото състояние на автомобила,което може да се прецени по обективни белези,както и как е поддържан.Няма особено голямо значение и дали е внесен от Германия Италия или където и да било другаде,нито пък годината на производство,сама по себе си, е кой знае какъв критерий за техническото състояние на автомобила.Голфетата е много качествено изработен автомобил и ако е била що годе добре поддържана и без сериозни удари едва ли ще имаш сериозни проблеми.Естествено най-важното е да си отваряш очите като купуваш и да :) случиш на кола и да си караш с кеф,а не да ставаш абонат на сервизите.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 24 авг 2005 7:26

Последното което разбрах но не съм сигурен дали е вярно е че, след навъртане на 300 000 км надписа total на дисплейчето на километража изчезвало.Незнам до колко е вярно но един приятел ми ги разправя такива. В смисал такъв че ако е въртян километража то трябва да е преди 300 000 км. Мене лично това ме съмнява че е така но винаги има едно но.Може и наистина да е така!!!

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Сря 24 авг 2005 8:13

nasko78 написа:Последното което разбрах но не съм сигурен дали е вярно е че, след навъртане на 300 000 км надписа total на дисплейчето на километража изчезвало.Незнам до колко е вярно но един приятел ми ги разправя такива. В смисал такъв че ако е въртян километража то трябва да е преди 300 000 км. Мене лично това ме съмнява че е така но винаги има едно но.Може и наистина да е така!!!

Нямаш проблеми - ще ти напишем каквото си поискаш там - само реши какво да бъде :heavymetal: :drinking: mhihi Drunk

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”