Отлепи ми се тавана

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Отлепи ми се тавана

Мнениеот Krasi » Съб 28 авг 2004 17:18

Отлепи ми се кожата на тавана, може би от жегите....Моля ви, посъветвайте ме с какво лепило да я залепя. А между кожата и мукавата има изгорял от жега дунапрен :cry:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Съб 28 авг 2004 17:26

Пробвай с Момент :wink: Трябва да стане :lol:

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Градски

Мнениеот VR666 » Съб 28 авг 2004 20:12

Director Сам няма да можеш да я направиш както трябва.

Отиди на тапицер. Drive
Изпъват я добре, а после не си личи въобще.
(Има и рима.) Mr Green Fun

За Голф 2 - излезе 10 лева.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 28 авг 2004 20:28

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VR666

Мнениеот VR666 » Съб 28 авг 2004 21:10

Проблема се прояви в задната част на тавана, зад люка.
Там кожата се залепва за тънък слой дунапрен, а той - за ламарината.

Ако в големи жеги, прозорците и люка са плътно затворени, това
лепило се размеква и готово. Дори лайсните в краищата, не издържат
тежеста на тапицерията и тя провисва.

Гост

Мнениеот Гост » Пон 30 авг 2004 22:23

и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи - може би с такова на базата на хелметексовите ацетонови лепила-те с такива работят. На мен случайно ми дадоха тоя съвет - да не лепя с хелметексови ацетонови лепила, щото не издържат на жегата........../а как да обясня как и защо се е отлепила - не ми задавайте невъзможни въпроси моля....../

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Вто 31 авг 2004 0:29

Anonymous написа:и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи

Ако ги знаехме всички тези работи всички тук щяхме да сме тапицери :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 31 авг 2004 7:15

Anonymous написа:и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи - може би с такова на базата на хелметексовите ацетонови лепила-те с такива работят. На мен случайно ми дадоха тоя съвет - да не лепя с хелметексови ацетонови лепила, щото не издържат на жегата........../а как да обясня как и защо се е отлепила - не ми задавайте невъзможни въпроси моля....../

тавана е някакъв кьопав картон или мукава.
за него е залепен фин пласт дунапрен и върху него вече е тапицерията.
един комшия имаше тоя проблем-нерешим е!
защото както и да го залепиш дунапрена отдолу ще ти попречи да го изпънеш както искаш.
аз имам 2 предложения:
1 комшията ми го направи и стана доста добре-свалихме тавана и той го изчегърта от всички щуротии и дунапрени.след което купи от тоя материал с който облицоват субуфърите за коли-едно черно-като кече ама по тънко-и го залепиха с едно момче внимателно.
минус-тавана ти вече е черен.
плюс-има много по добра изолация-и термо и шумо-не се отлепва.
2 ако не искаш да ти е черен тавана-направи същото само че с максимални усилия да запазиш оригиналния плат или там каквото е и да елиминираш просто дунапрена помежду него и мукавата.
минус-не знам в каква степен ще остане здраво.трябва да го изпереш и вероятно ще се разтегне лошо.
плюс-тавана ти ще си е в оригиналния цвят.
е това имам да кажа-айде успех.

Потребителски аватар
VR666

Как това, как онова...

Мнениеот VR666 » Вто 31 авг 2004 16:38

Anonymous написа:и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи - може би с такова на базата на хелметексовите ацетонови лепила-те с такива работят. На мен случайно ми дадоха тоя съвет - да не лепя с хелметексови ацетонови лепила, щото не издържат на жегата........../а как да обясня как и защо се е отлепила - не ми задавайте невъзможни въпроси моля....../

Как това, как онова... :?:
Затова написах, че трябва да се отиде на тапицер.
Хората си знаят работата.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 31 авг 2004 17:11

прави се бе човек ... аз така лепих с едно приятелче неговия ... ползвах това обущарското лепило ... Хелмитекс май беше ... ама си е врътня де ... най вече да не омажеш ... тоне катоси го правиш ти ще пазиш шото ако попаднеш на някой мърляч "майстор" познай :?

Гост

Мнениеот Гост » Сря 01 сеп 2004 21:25

Благодарско на Ваското за съветите :) , Днес ходих на тапицер и знаете ли какво каза?: Да си сваля тавана, да му го донеса, той маха кожата, изчегъртва изгорелия дунапрен и после лепи негов плат, показа ми го - сив на цвят. Каза че старата коже дето се е отлепила се е и втвърдила леко и трудно ще я изпъне, затова я изхвърля и лепи плат. Монтажа обратно си е мое дело. Цялото удоволствие е за тапицера - 50лв., за мен е гърча - монтаж и демонтаж....ще видим кво ще правя

Потребителски аватар
VR666

Мнениеот VR666 » Сря 01 сеп 2004 22:17

В София ли ходи :?:
''Нормално''.Майстори всякакви.
(Аз пък в София сложих машинки за централно за 120 лв., а
отгоре на всичко взеха, че изгоряха и 4-те.
После в Ботевград разбрах, че слагат за 60лв. (същия боклук-HUGE).)

В крайна сметка за каква кола страва на въпрос :?:
Как така ще се маха тавана, ония кво ше лепят, че ти да го монтираш :?:
За МК2 се лепи директно, МК3 е плат залепен на мукава и няма какво
да се отлепя.(едно нещо да е по-добре измислено от на двойките Shocked )

Гост

Мнениеот Гост » Нед 05 сеп 2004 10:23

става дума за Голф2. Вече ме убедихте, ще взема да си купя лепило и да пробвам сам, пък като стане със спестените кинти ще почерпя :) Иначе съм от Плевен

Гост

Мнениеот Гост » Нед 05 сеп 2004 10:26

Може ли някой да ми обясни защо мненията ми се появяват като написани от гост, след като това съм аз, Краси :(

Paskal

Мнениеот Paskal » Нед 05 сеп 2004 10:40

моят таван имаше същия проблем!реших го по следния начин:купих си от магазина 1кг. турско лепило на полихлорепренова основа.казва се "ДРАГОН"!!!два часа си играх да отстраня старото лепило,което се ронеше и изглеждаше като стар дунапрен.след като го отстраних започнах да мажа стабилно с лепило,като започнах от страната на шибидаха,докато постепенно стигнах до другия край.старателно подврях тапицерията на таваана от всичките му угли в пластмасите в които влиза самата тапицерия.първоначално нещата не изглеждаха добре,миришеше здраво на лепило,но след като лепилото изсъхна всичко придоби перфектен вид.имам впредвид изпънат добре захванат за тавана таапицерен плат,който няма изглед да се прецака отново!!!пробвайте и вие!!!разлепването на таавана на голф2 е често срещан проблем така че мисля тази информация ще бъде доста полезна!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”