Отлепи ми се тавана
Отлепи ми се тавана
Отлепи ми се кожата на тавана, може би от жегите....Моля ви, посъветвайте ме с какво лепило да я залепя. А между кожата и мукавата има изгорял от жега дунапрен 

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- VR666
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: CFFB 2011
Градски
Director Сам няма да можеш да я направиш както трябва.
Отиди на тапицер. Drive
Изпъват я добре, а после не си личи въобще.
(Има и рима.) Mr Green Fun
За Голф 2 - излезе 10 лева.
Отиди на тапицер. Drive
Изпъват я добре, а после не си личи въобще.
(Има и рима.) Mr Green Fun
За Голф 2 - излезе 10 лева.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:44, променено общо 1 път.
и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи - може би с такова на базата на хелметексовите ацетонови лепила-те с такива работят. На мен случайно ми дадоха тоя съвет - да не лепя с хелметексови ацетонови лепила, щото не издържат на жегата........../а как да обясня как и защо се е отлепила - не ми задавайте невъзможни въпроси моля....../
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Anonymous написа:и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи - може би с такова на базата на хелметексовите ацетонови лепила-те с такива работят. На мен случайно ми дадоха тоя съвет - да не лепя с хелметексови ацетонови лепила, щото не издържат на жегата........../а как да обясня как и защо се е отлепила - не ми задавайте невъзможни въпроси моля....../
тавана е някакъв кьопав картон или мукава.
за него е залепен фин пласт дунапрен и върху него вече е тапицерията.
един комшия имаше тоя проблем-нерешим е!
защото както и да го залепиш дунапрена отдолу ще ти попречи да го изпънеш както искаш.
аз имам 2 предложения:
1 комшията ми го направи и стана доста добре-свалихме тавана и той го изчегърта от всички щуротии и дунапрени.след което купи от тоя материал с който облицоват субуфърите за коли-едно черно-като кече ама по тънко-и го залепиха с едно момче внимателно.
минус-тавана ти вече е черен.
плюс-има много по добра изолация-и термо и шумо-не се отлепва.
2 ако не искаш да ти е черен тавана-направи същото само че с максимални усилия да запазиш оригиналния плат или там каквото е и да елиминираш просто дунапрена помежду него и мукавата.
минус-не знам в каква степен ще остане здраво.трябва да го изпереш и вероятно ще се разтегне лошо.
плюс-тавана ти ще си е в оригиналния цвят.
е това имам да кажа-айде успех.
- VR666
Как това, как онова...
Anonymous написа:и аз не видях един смислен съвет тука....и какво като отида на тапицер? Как ще я изпъне? И с какво лепило ще я залепи - може би с такова на базата на хелметексовите ацетонови лепила-те с такива работят. На мен случайно ми дадоха тоя съвет - да не лепя с хелметексови ацетонови лепила, щото не издържат на жегата........../а как да обясня как и защо се е отлепила - не ми задавайте невъзможни въпроси моля....../
Как това, как онова...

Затова написах, че трябва да се отиде на тапицер.
Хората си знаят работата.
Благодарско на Ваското за съветите
, Днес ходих на тапицер и знаете ли какво каза?: Да си сваля тавана, да му го донеса, той маха кожата, изчегъртва изгорелия дунапрен и после лепи негов плат, показа ми го - сив на цвят. Каза че старата коже дето се е отлепила се е и втвърдила леко и трудно ще я изпъне, затова я изхвърля и лепи плат. Монтажа обратно си е мое дело. Цялото удоволствие е за тапицера - 50лв., за мен е гърча - монтаж и демонтаж....ще видим кво ще правя

- VR666
В София ли ходи
''Нормално''.Майстори всякакви.
(Аз пък в София сложих машинки за централно за 120 лв., а
отгоре на всичко взеха, че изгоряха и 4-те.
После в Ботевград разбрах, че слагат за 60лв. (същия боклук-HUGE).)
В крайна сметка за каква кола страва на въпрос
Как така ще се маха тавана, ония кво ше лепят, че ти да го монтираш
За МК2 се лепи директно, МК3 е плат залепен на мукава и няма какво
да се отлепя.(едно нещо да е по-добре измислено от на двойките Shocked )

''Нормално''.Майстори всякакви.
(Аз пък в София сложих машинки за централно за 120 лв., а
отгоре на всичко взеха, че изгоряха и 4-те.
После в Ботевград разбрах, че слагат за 60лв. (същия боклук-HUGE).)
В крайна сметка за каква кола страва на въпрос

Как така ще се маха тавана, ония кво ше лепят, че ти да го монтираш

За МК2 се лепи директно, МК3 е плат залепен на мукава и няма какво
да се отлепя.(едно нещо да е по-добре измислено от на двойките Shocked )
моят таван имаше същия проблем!реших го по следния начин:купих си от магазина 1кг. турско лепило на полихлорепренова основа.казва се "ДРАГОН"!!!два часа си играх да отстраня старото лепило,което се ронеше и изглеждаше като стар дунапрен.след като го отстраних започнах да мажа стабилно с лепило,като започнах от страната на шибидаха,докато постепенно стигнах до другия край.старателно подврях тапицерията на таваана от всичките му угли в пластмасите в които влиза самата тапицерия.първоначално нещата не изглеждаха добре,миришеше здраво на лепило,но след като лепилото изсъхна всичко придоби перфектен вид.имам впредвид изпънат добре захванат за тавана таапицерен плат,който няма изглед да се прецака отново!!!пробвайте и вие!!!разлепването на таавана на голф2 е често срещан проблем така че мисля тази информация ще бъде доста полезна!!!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”