Лизинг от Софавто

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Лизинг от Софавто

Мнениеот EX » Чет 02 сеп 2004 10:28

Търся си нова кола и съм решил да се обърна към Софавто за поръчка и да я взема на изплащане. Въпросът ми е струва ли си да се взима кола от тях и знаете ли откъде ги внасят? Надявам се да не е от Италия. Ако имате повече инфо за тази фирма ще се радвам да напишете някой и друг ред :)

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот opipva4a » Чет 02 сеп 2004 15:04

Не бих постьпил точно така
ама доста рисковано е да си поръчаш да ти докарат кола
освен че ще капарираш, талигата (най-вероятно) няма да ти се понрави и нищо не можеш да направиш. а и изключваш фактора пазарене.
на твое място бих взел кредит (банка или приятели) и бих си купил колата кеш. НО НЕ И ОТ СОФТАФТО

Последна промяна от opipva4a на Чет 02 сеп 2004 16:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: ...

Мнениеот golfer » Чет 02 сеп 2004 15:09

opipva4a написа:на твое място бих взел кредит (банка или приятели) и бих си купил колата кеш. НО НЕ И ОТ СОФТАФТО

bowdown
око да види,ръка да пипне,дупе да се повози.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 02 сеп 2004 15:11

значи доколкото разбирам, искаш лизинг на кола, която вече е внесена, видял си я и си я харесал и си я спазарил на някаква цена...
Софавто са голяма фирма, специализирина във вноса и продажба на по-скъпи колици. Виж внимателно условията по договора-защото докато не изплатиш лизинга собственик на колата, ще е автокъщата, внимавай, с първоначална вноска, лизингови такси, реално оскъпяване в %, срок на договора и начините на неговото прекратяване, особено от тяхна страна, нека последната лизингова вноска се обвърже с прехвърлянето на собствеността.
относно вноса 80% се внася от Италия, в Германия цените от 1 година скочиха много, бяснявали са ми, че е заради, поляци, чехи и т.н нововлезли в ЕС, които купували като изоглавени....
най-добре колата да е внос Швейцария, но...там е още по-скъпо
като видиш колата изискай всички документи-митническа декларация, бриф на колата, ТЮВ ако има, сервизна книжка, закарай я на майстор и най-вече късмет.... 8)

обаче ако се касае да им поръчаш модел и вид кола и т.н. и да им даваш капаро НЕ НЕ НЕ значи това е най-голямото дърво даваш 300-400 евро капаро например носят ти кола по-твоя избор, а тя талига ако се откажеш губиш капарото, а те си продават и се кефят, капаро се дава на близък човек, който ти се обажда оттам, праща ти снимки по мейла, документи по факса и т.н.
по-добре не рискувай с докарване, избери си кола от наличните

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Чет 02 сеп 2004 16:03

Нищо не капарираш. Поръчваш си колата и ако ти хареса тогава я пращаш. Сега бях в Софавто, условията са: плащаш минимум 30% от цената на колата, а останалите се разпределят на равни вноски за една година. Оскъпяването е 10% върху стойноста която трябва да и-зплащаш. Единствения проблем е че те ти застраховат колата, те я маркират, слагат аларма, взимат някаква такса за оформяне на документи и т.н и всичко това излиза за кола около 5-6 хил. лв към 1000 лв. допълнително, което е доста неприятно :?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 02 сеп 2004 16:12

щом няма капаро е добре, преди имаха, но преценявай ако има уловка тя е в детайлите, такси ,макси ,преценявай

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Чет 02 сеп 2004 16:15

ха, уловката е че за маркиране искат 75 лв., а за регистрация 300 лв.!!!! :evil:

Потребителски аватар
opipva4a
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот opipva4a » Чет 02 сеп 2004 16:17

то да бе само туи товарене (75-50) и (300 - 210) е добре
ам и виж цените на колите
ще се хванеш за главата

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 02 сеп 2004 16:25

те както и Капитолия, са спецове в по-скъпите коли, където те товарят с голяма печалба, пореди това и по-евтините там са по-скъпи от на други места
иначе маркиране в Бул инс е 54 лв. и после май 20 лв за абонамент всяка година

Потребителски аватар
EX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EX » Чет 02 сеп 2004 16:30

Така е :? но са едни от малкото, които продават употребявани коли на лизинг.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Чет 02 сеп 2004 18:20

човек аз живея срещу софавто, вярвай ми от там много трябва да я гледаш тази кола като я купуваш

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Пет 03 сеп 2004 15:29

Не си купувай оттам, условията по изплащането са много неизгодни. доста по-добър вариант илиза наистина да изтеглиш заем от банка и да си купиш колата кеш :roll:

nix1

НЕ си купувай от тях

Мнениеот nix1 » Чет 16 сеп 2004 12:40

Софавто, Капитолия + още една ( забравих и името ) са едно и също нещо. Колите са от Германия. Лизинга е много неизгоден. Хубавото е че те ти оправят всички документи и несе занимаваш изобщо. От вътрешен източник знам че си има човек на заплата - който изпълнява ролята на бияч. И ако не си плащаш лизинга - лошо ти се пише.

ти си прецени. Там са предимно скъпи коли. и сравнено с други е доста по скъпо.

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Чет 16 сеп 2004 12:48

ДА - Софавто и Капитолия са на един и същи собственик - арабин :shock: Сам си прави сметката ... До сега никой нощо хубащо не ми е казал за нито една от двете.

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Чет 16 сеп 2004 12:53

EX написа:Така е :? но са едни от малкото, които продават употребявани коли на лизинг.

Не си прав.
1. кола за околко 5000 лева (ако правилно съм те разбрал за цената, де) не ми звучи препоръчително да се купи от къща, която продава стари коли за по 50 000!
2. виж vito.mobile.bg - аз от там си взех мойта кола. Верно - италианка е, но мене ми харесва. мисля че на ул. Любляна автокъщата в момента също дава на лизинг, а имат страхотна ГТИ в момента (ако търсиш нещо такова)
3. голяма работа от де е внесена колата - пак ще я ремонтираш
4. отиди и се пазари за кола която харесваш на място. повечето крерити от автокъщи са чрез фирма (лизингова къща ли се казваше?) която всъщност ти отпуска линзинга, а не със самите собственици на колата.
5. аз за да си купя мойта кола взех банков кредит - изплащам си го 3 години на спокойни равни вноски - за 1 година - трябва да си много убеден в доходите си (че ще ти идват регулярно). Ако пропусна вноска, продавам си колицата и само ще доплатя, а няма да ми чупят тиквата или вземат колата
6. Успех с избора!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”