И така - дойде му времето да кажа най-накрая:
Благодаря Боби!
Преди месец Боби (Буркан) пусна една тема за продажбата на едно Т3 Синхро. Отидох веднага, погледах, погледах и .... капарирах. Разбрахме се с човека да ме изчака един месец с парите, защото.... мъкаааа.. Ни го карах, ни го и гледах много-много, защото това ми е мечта от ... абе и аз не знам от кога.
Месеца лека-полека се източи и вчера цъфнах като майска роза пред

Нетърпение не е точната дума, която може да предаде чувството напиращо в някой желаещ да се отърве от една камара хартий в джоба и да седне зад волана на новата ръжда.

Който е купувал кола знае това чувство.
Бричката нямаше ни преглед, ни гражданска, ни гърнета както ще се види на една от снимките по-долу, та за туй в употреба влезна здравото въженце и след състоялата се размяна на хартий срещу ключове и документи поехме директно към майстора. Вече пред сервиза, на спокойствие можех да разгледам бившата линейка и да видя от торбата с .... какво съм извадил.
На първо четене си пише Синхро

Да, само синхровците имали капачка за резервоар на туй място били казали хората

Е това ме зарадва много

Естествено не можах да го подкарам в действие, но след време ще го бъде и него.

Широк волан с две много симпатични копченца под радиото

Кюмбе

Прилични кори на вратите в светъл тон - хич не обичам черни салони да ме прощават любителите им, всяка Жигула на времето го имаше...

Два акумулатора

Салона с гърне, рамка под мотора, седалки, шкафове...

Тук ми стана интересно, ама нямаше време да пъхам мултицет

Второ парно и тотална липса на задна седалка - някой някъде някога нещо си е приватизирал или изхвърлил като ненужно....

Мотор, скорости, кардан и други...

Преден диф и всякакви други някакви

От дясно

От ляво

Централно от долу

Степенката

И от близо

И от вън

Гумите са с добър грайфер, ама 14-ки

Ясно е, че ще има смяна живот и здраве на цолажа
И за последно от горе

Липсват бурканите мамка му, ама нищо!
Двигателя е 2,1 бензин, воден боксер, който като я подкарам ще видим дали ще остава или ще се слага някой турбо нафта. Имам наличен 1,6 турбо, ама мерака ми е за 1,9 турбо, но това както казах ще го мислим след време.
При дърпането през цяла София и последващото каране по поляната пред майстора нямам забележки към окачването. Лостовата система на скоростите явно е клеясала и иска почистване, и смазване с подходящите материали.
За цялостния реставрационен процес ще се допитвам до корифеите в областта и ще приемам на драго сърце съвети всякакви.
Отново изказвам благодарности на Боби за споделената информация, благодарение на когото се сдобих с возилото.