С предишната кола съм вадил трети номер, преди 5 до 7 години. Тогава просто трябваше да попълня заявление и след десетина дни си взех номера.
Този май, регистрирах пасата и тръгнах да си искам и трети номер. Но, не -трябвало с вело багажника, фактура и упътване... Попитах веднага какво се е променило и отговора беше, че някой си, взел трети номер, после сложил на теглича една щайга и сложил номера на него и тя си имала неприятности с началството.
В КАТ Пазарджик, трети номер се поръчва при домакинката!

Не съм давал фактура - просто казах че съм го купил втора употреба (както си и беше), или фактурата е изгубена защото сте го купили преди години (при мен пак съвпада с истината)

С попълненото заявление и мануала изпринтен от нета, ме изпратиха при шефа на канала за да напише "разрешавам" на документите. Поне не ми иска да го монтирам - показах му сгънат в багажника.
След това - плащане. Редих се на гишетата с надежда да платя с карта, но напразно - нямало как да го въведе в системата.

И при двете вадения на трети номер, домакинката ми звънеше по телефона когато номера беше готов.