Трета регистрационна табела за багажник за велосипеди на теглича

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
hudson
Автомобил: Passat b6
Двигател: CBAB 2009

Re: Трета регистрационна табела за багажник за велосипеди на теглича

Мнениеот hudson » Сря 27 окт 2021 19:23

Явно във всеки КАТ си имат собствени тълкувания на наредбите.
С предишната кола съм вадил трети номер, преди 5 до 7 години. Тогава просто трябваше да попълня заявление и след десетина дни си взех номера.
Този май, регистрирах пасата и тръгнах да си искам и трети номер. Но, не -трябвало с вело багажника, фактура и упътване... Попитах веднага какво се е променило и отговора беше, че някой си, взел трети номер, после сложил на теглича една щайга и сложил номера на него и тя си имала неприятности с началството.
В КАТ Пазарджик, трети номер се поръчва при домакинката! :gruebel
Не съм давал фактура - просто казах че съм го купил втора употреба (както си и беше), или фактурата е изгубена защото сте го купили преди години (при мен пак съвпада с истината) :mhihi
С попълненото заявление и мануала изпринтен от нета, ме изпратиха при шефа на канала за да напише "разрешавам" на документите. Поне не ми иска да го монтирам - показах му сгънат в багажника.
След това - плащане. Редих се на гишетата с надежда да платя с карта, но напразно - нямало как да го въведе в системата. :censored2 Още 6 лв за два превода в банковия клон и приключих.
И при двете вадения на трети номер, домакинката ми звънеше по телефона когато номера беше готов.

Потребителски аватар
krasimir.rilski
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFGB

Re: Трета регистрационна табела за багажник за велосипеди на теглича

Мнениеот krasimir.rilski » Чет 05 май 2022 9:22

Днес и аз се сдобих с трета табела в КАТ дървеница.
Сумата беше 18.27 лв. Отне ми 3 часа. Процедурата е както са описали колегите на 1 и 5 страница.
Още веднъж Задължително трябва да е монтиран багажника на колата за канала.
Бях в 7.00 пред КАТ на опашката пред мен имаше 50 коли. Приключих в 10.00

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”