Здравейте, колеги!
Извадих транзитен номер на автомобила ми със срок на валидност 30дни. Понеже няма да успея да мина на регистрация преди да изтекат , знаете ли дали , транзитните номера могат да се преиздадат/подновят и дали автомобила трябва да се води до КАТ ?
Благодаря!
Транзитни номера подновяване?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Транзитни номера подновяване?
Същите документи като за първоначалните транзитни номера се искат. Задължително колата минава на каналите.
Благодаря!
Предвид , че челното стъкло е пукнато и чакам частта още , какъв е шанса да ме пуснат ?
Предвид , че челното стъкло е пукнато и чакам частта още , какъв е шанса да ме пуснат ?
- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
Нулев. Единственият път, в който се направи някакво допускане да се кара със счупено челно стъкло, беше след здравата градушка в София (2014 година по спомен) и последвалата невъзможност хората да си оправят навреме колите.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Имам едно питане, но за да не пускам нова тема ще питам в тази.
Взех транзитни номера но в заявлението имаше да напиша "движение по маршрут" и аз написах Берковица-Монтана.
Това означава ли че по друг път не мога да се движа. Примерно до София?
Взех транзитни номера но в заявлението имаше да напиша "движение по маршрут" и аз написах Берковица-Монтана.
Това означава ли че по друг път не мога да се движа. Примерно до София?
Принципно си в нарушение, колко ще се заяде полицай е друг въпрос. Смисъла на маршрута е точно такъв. Да се знае автомобила от къде за къде е тръгнал и да не се извършват престъпления с него. Т.е. пишеш го Берковица-Монтана пък отиваш да обереш банка в Бургас. Ако беше написал нещо много общо например "предвижване на територията на република България" си караш където искаш. Сложиш ли маршрут малко се цакаш или поне да беше вписал територията на областите, а не градовете.
Пак казвам, реално погледнато трябва да те спрат и да ти се падне компетентен полицай, който реално да иска да се заяжда.
Пак казвам, реално погледнато трябва да те спрат и да ти се падне компетентен полицай, който реално да иска да се заяжда.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Въпроса ми е чисто информативен. Тя колата така или иначе ще се регистрира до края на седмицата. Просто имам път към София и мислех да ида с нея да я тествам но ще отложа теста за по натам.
Сега поне ще знам следващия път какво да пиша когато взимам транзитни.
Благодаря за информацията
Сега поне ще знам следващия път какво да пиша когато взимам транзитни.
Благодаря за информацията

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Карай смело, никой няма да те тормози.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
А във временния талон пише ли маршрут?
Досега не съм виждал такъв с посочен конкретен маршрут. Обикновено отдолу се поясняват две неща в транзитните талони:
1. Причина за издаване(срещат се: За проверка на МПС, За напускане на страната)
2. Ограничение(срещат се: Важи за придвижване из страната - без ограничение, Важи за напускане на страната - без ограничение)
Най - често са в комбинация 1ва причина с 1во ограничение и 2ра причина с 2ро ограничение от цитираните основания. Едните талони ги издават когато ще се регистрира колата в БГ, а другите когато ще се регистрира в чужбина.
1. Причина за издаване(срещат се: За проверка на МПС, За напускане на страната)
2. Ограничение(срещат се: Важи за придвижване из страната - без ограничение, Важи за напускане на страната - без ограничение)
Най - често са в комбинация 1ва причина с 1во ограничение и 2ра причина с 2ро ограничение от цитираните основания. Едните талони ги издават когато ще се регистрира колата в БГ, а другите когато ще се регистрира в чужбина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! При първоначално издаване на транзитни номера в КАТ София, трябва ли колата да е там и да премине през канал?
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Не. Само за подновяване
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”