Здравейте, преди 2-3 седмици колата ми беше спряна от движение, защото била прекалено шумна и нямала гърне. В град София се намирам и имам следния въпрос:
Какво трябва да сменя по колата, за да мога успешно да премина през каналите на КАТ. С права тръба е колата няма катализатор и гърне, изцяло права тръба-нищо няма отдолу. Ще мога ли да мина само ако сложа едно крайно гърне, колкото да заглуши самата кола, 1.9 tdi съм. Чакам вашите съвети.
Спряна от движение кола, поради сложена права тръба
Re: Спряна от движение кола, поради сложена права тръба
А защо няма крайно гърне - за да звучи сякаш върви много ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
MMX написа:А защо няма крайно гърне - за да звучи сякаш върви много ли?
Така съм я купил колата колега и колата си върви достатъчно

В София има много обяви за блъснати или на части коли с 1.9 тди, намираш отиваш и сваляш или цялата генерация или само крайно гърне. Режете и заварявате и обратно в кат. Ново крайно гърне е доста пари. Старо върви между 30 и 50 лв. В нашата област има доста случаи вече, на свалени коли само при виждането на нещо което стърчи отзад и не е заводско. Също и при челни интеркулери допълнително монтирани.
-
- Автомобил: Passat Variant B8 SCRBMT 2018
- Двигател: DFGA
Крайно време беше, на всички с интервенции по различните системи, водещи до различия от заводските спецификации, или да им бъдат спирани автомобилите до възстановяване на първоначалното състояние, или да преминат съответния технотест и всичко да бъда отразено в талона на автомобила, чрез пререгистрация на същия. Но, само ако отговаря на допуските, предвидени пак от производителя за марката и модела. Нетът е пълен с обяви от рода на "От първи собственик в...." Германия, Нидерландия и др. страни от Западна Европа, но болшинството от нас са наясно, че в Германия, дори заради различен размер на гумите и джантите, извън предвидените за модела, не минаваш преглед. Тука е, "Ама, аз така я купих!". Ами, бих казал: Да не си я купувал. Зная, че постът и мнението ми са доста крайни, но мъдрите ни предци са били прави, като са казали, че на българина трябва да му бръкнеш в джоба, за да се осъзнае.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не е виновен, който яде баницата, а който му я дава. Щом в България можеш да си купиш кола с права тръба, да минеш нотариус и Кат безпроблемно, след това всяка година да минаваш ГТП, значи проблемът е в закона или в спазването и прилагането му. Какво повече да му бъркаш в джоба на българина, те достатъчно му бъркат, ама една част от парите остават в нечии джобове. Нарича се корупция. Аз ако знам, че няма да мога да я регистрирам и да я карам тази кола, няма да я купя. Да, ама не, оказва се че няма проблеми. Та никой не ни е виновен, че сме корумпирана държава, сами сме си виновни.
-
- Автомобил: jetta 2
- Двигател: ez 1986
За успешно минаване през кат ти трябва цялата изпускателна уредба.Понеже е спряна заради правата тръба няма да се разминеш с едно гърненце ще търсят всичко което е имала колата като нова. Успех.
Както и в темата(затворената) за ГТП - пак опираме до КАТ и неговите пропуски в това отношение.
Значи може - КАТ да я допусне тази кола да мине, а ГТП да я спре.
За каналите не знам, но със сигурност ако колата е в същата област и не се сменят номера, а само талоните - със сигурност не се качва на канала и дори може да не е там.
Това си е парадокс отвсякъде.
Как беше лафа - ние ги хващаме, те ги пускат.
Значи може - КАТ да я допусне тази кола да мине, а ГТП да я спре.
За каналите не знам, но със сигурност ако колата е в същата област и не се сменят номера, а само талоните - със сигурност не се качва на канала и дори може да не е там.
Това си е парадокс отвсякъде.
Как беше лафа - ние ги хващаме, те ги пускат.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”