Не е така просто. Първо за цялата тая концепция се изискват голям набор човешки ресурс технически подготвени хора, които са наясно със съвременните технологии, хардуер и изисквания за киберсигурност, които в нито една от въпросните институции - няма. Или ако има са малцинство сред мнозинство системни администратори от време оно(като начин на мислене) или назначени там за заплата по някоя връзкарска линия. Общо взето този вариант отпада.
Друг начин е да се възложи на частна фирма да разработи продукт, който да си говори еднакво добре с двете системи - това е по-реалистичното да се случи според мен, въпреки, че и там има много въпросителни относно компетенцията на кадрите - видяхме какво се случи на Мусала софт преди 2 седмици когато ГФ не работеше в продължение на цяла седмица.(по-точно докато не дойдоха едни момчета, бивши служители на ГФ да им оправят бъркотията), но като цяло в частният IT сектор нещата са много по-добре и хората имат мотивация да останат конкурентни.
BUS ленти в София - мижав контрол
Re: BUS ленти в София - мижав контрол
Или може просто мото полиция да застава в час пик на големите булеварди, където това е редовна практика и с няколко месеца лов, ще понамалеят извършителите. Няма да е драмата, че някой ще го цакат 50 лева. Ама после става досадно при други институции, когато почне да ти излиза, че имаш задължения и трябва да се разправяш за глупости.
10 мото полицая за цяла София в час пик за 2 месеца, ще съберат повече пари от колкото да вардят вечер по булевардите за скорост, докато чакат "автоматизираната" система
10 мото полицая за цяла София в час пик за 2 месеца, ще съберат повече пари от колкото да вардят вечер по булевардите за скорост, докато чакат "автоматизираната" система
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За момента на непрестанните ми въпроси ми отговориха следното:
Спаси София написа:Здравейте, ролята на общината е да подава информацията за нарушителите към СДВР, които имат право да санкционират нарушителите. Проблемът е, че СДВР нямат капацитет да санкционират всички нарушители. Заместник-кметът по транспорт проведе срещи със служебния вътрешен министър по въпроса, но без резултат от поетите ангажименти. Не сме се отказали, но проблемът е отвъд правомощията на общината, т.е. ни отнема повече време да го решим.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Лично от мис Бони ли е отговора?
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Отговорът получих от Спаси София - не знам кой ми е отговорил. Смятам, че трябва всички да започнем да караме в БУС лентите, за да започне на някой да му пука, защото докато не се задръстят тотално едва ли някой ще вземе отношение.
Обмислям да направя EVENT за масово каране в бус лентите.
Обмислям да направя EVENT за масово каране в бус лентите.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И ще те глобят и ще те покажат по телевизора, че си главният нарушител на републиката и само благовременната реакция на съответните институции е предпазила народонаселението от тебе.
PS Само по-равните могат да карат в буслентите, ти не си от тях. Друг е начина и всички го знаят.
PS Само по-равните могат да карат в буслентите, ти не си от тях. Друг е начина и всички го знаят.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
С нетърпение очаквам да получа честитка за 50 лв, но не получавам, колкото и нарушения да правя ежедневно. Дори ще се зарадвам ако ме глобят! 

Наистина ли караш в бус лентите и няма санкции ? В някакъв конкретен район или навсякъде ?
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Навсякъде е така. Камери много, но няма кой да ги гледа.
Аз 3 години пътувах към Герман и си бях изградил някакви стратегии с леки нарушения , които умишлено правех, за да видя ще има ли санкции и след като след месеци повторения не получавах глоби си карах по този начин. Специално за бус лентите на цариградско става въпрос, прибирах се на точно определени места преди камерите и се включвах отново след това пак в бус лентите, затова ми стана интересно по конкретен маршрут или по принцип си кара Влад в бус лентите
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Само ако те види патрулка и полицаите им се занимава ще има глоба.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Всеки ден по България виждам мотори да се мъчат между колите, вместо да си минат в бус лентата.
Жал ми става.
А коли редовно минават.
Жал ми става.
А коли редовно минават.
DoH_KuXoT написа:Наистина ли караш в бус лентите и няма санкции ? В някакъв конкретен район или навсякъде ?
Не само в София е така .
group® написа:Всеки ден по България виждам мотори да се мъчат между колите, вместо да си минат в бус лентата.
Жал ми става.
А коли редовно минават.
Минаването между автомобилите е доста дразнеща глупост , но " компетентните органи " не се занимават с тях .
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
yms написа:Минаването между автомобилите е доста дразнеща глупост , но " компетентните органи " не се занимават с тях .
Законът не го забранява. Органите няма за какво да се намесят.
Всъщност смисъл от мотор в София има, само за да минаваш между колите в задръстването и облекченото паркиране.
Зависи кое минаване между колите визираш.
В едната хипотеза - колите са спрели и моториста просто се промушва между тях. Тогава е ок.
В другата - колите се движат и моториста пак минава между тях - в някои случаи това може да е опасно и да се тълкува като предпоставка за ПТП. Предполагам, че това има предвид колегата
В едната хипотеза - колите са спрели и моториста просто се промушва между тях. Тогава е ок.
В другата - колите се движат и моториста пак минава между тях - в някои случаи това може да е опасно и да се тълкува като предпоставка за ПТП. Предполагам, че това има предвид колегата
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”