Някой успя ли да разбере къде ще се засича средна скорост?

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой успя ли да разбере къде ще се засича средна скорост?

Мнениеот Stivi » Съб 26 юли 2025 8:17

То засичането още не е влязло в сила и вече почнаха да се влачат като охлюви, представям си какво ще е, когато пристигнат първите глоби, ей тогава ще видим...кон боб яде ли !

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 27 юли 2025 4:49

Даам, от месец време някъде забелязвам тенденция на северната тангента. Всяка сутрин минавам по нея, като се качвам от Мрамор, карам с постоянна скорост 120 км в средната лента и постоянно има такива които карат със 150+, обаче като минат моста на Чепинци до рамката с 80 в средната и лява лента :screwy
Относно знаците, уж тяхното поставяне се определя от някакви комисии с членове на незнайни фирми, агенции, собственици, проектанти и какви ли още не и май трябва да се оберат поне 40% от знаците, твърде много са и са излишни. Имам малък опит с две шофирания по две седмици в Англия. Тук на Т образно кръстовище на което пътят с предимство е направо има поне 2 знака от тия жълтите квадратните и два за ограничението на скоростта, както и два за забранено изпреварването, на другия който е без предимство има поне знак за път с предимство или стоп. В Англия на такова кръстовище има само един знак за пресичане на път с предимство на този който трябва да даде такова. На пътя с предимство има само маркировка с непрекъсната линия и евентуално ограничение на скоростта ако няма отделни ленти за ляв завой.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 27 юли 2025 6:47

Това с охлювите не е ново. От как имам книжка мрънкам за това. На курса на мен ми обясняваха "когато имаш ограничение, трябва да караш с указаната от знака скорост или ако има странични фактори по-ниска", но в България приетото е да караш със осезаемо превишена скорост, но недай боже някой ти светне за полиция или видиш полиция на Waze, на ограничение 60 се кара с 40... Нямам 1 случай в който да съм минал покрай полиция със до 64км/ч по скоростомер и да са ме спрели.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”