KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)

Мнениеот Iezekil » Съб 17 мар 2012 10:21

с една дума дали имат или нямат права,искат да отваряш и отделно,че както писах по-напред ти си длъжен да изпълниш полицейско разпореждане.Освен да ги преместя в купето и да видя...А да,по новите разпореди пожарогаситела трябвало всяка година да се проверява,нищо че е с манометърче моя...

Потребителски аватар
Vencitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vencitu » Съб 24 мар 2012 13:04

Аз имам един въпрос, при проверка може ли да гледат под капака?Трябва ли им заповед за обиск?И имам ли право да му откажа?Същото важи ли и за багажника?

Потребителски аватар
VwVeNtO_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VwVeNtO_1.9TDI » Вто 27 мар 2012 17:37

Ако имаме подобен видеозапис може ли разчитаме на него при положение, че радарът е от този тип?
http://www.youtube.com/watch?v=lbmmHRi0 ... re=related

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 27 мар 2012 18:01

с тази камера какво точно ще докажеш-че са те спрели ли?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 04 апр 2012 13:51

някои от тези камери, които ползват руснаците показват скорост, точно време и тн, лесно може да се направи засечка м/у показанията на радара и на камерата. Дори и да е по-проста пак можеш да провериш дали има разминаване в часа на засичането и твоето преминаване от там (това е най-честата врътка, която правят). При нас обаче ченгетата не разнасят радарите, а ако извадиш камерата от колата, могат да те накарат да я изключиш. В БГ просто си прецакан, мен също са ме спирали сам и по тъмно с чужда скорост, но като нямаш доказателства ...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 04 апр 2012 18:45

VWGT написа:някои от тези камери, които ползват руснаците показват скорост, точно време и тн, лесно може да се направи засечка м/у показанията на радара и на камерата. Дори и да е по-проста пак можеш да провериш дали има разминаване в часа на засичането и твоето преминаване от там (това е най-честата врътка, която правят). При нас обаче ченгетата не разнасят радарите, а ако извадиш камерата от колата, могат да те накарат да я изключиш. В БГ просто си прецакан, мен също са ме спирали сам и по тъмно с чужда скорост, но като нямаш доказателства ...

Напротив,камерите вършат чудесна работа в случая.Излизаш от колата по собствено желание!
Видео записа си върши работата,ако се стигне до съд!

Потребителски аватар
Not_another
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Not_another » Вто 10 апр 2012 12:18

Колеги,
четох темата но не ме бива много в правната терминология, затова ще задам въпроса си директно.

Няколко месеца не вървеше, имам 2 акта (1-вият е над 1 месец за ПТП в следствие на несъобразена скорост на сняг) 2-рият е от преди 2 седмици за шофиране без книжка (тъй като ми откраднаха портмонето)

Днес се надявам (2 седмици по-късно от срока които определиха в 6-то РПУ) да си взема удостоверението от тях и утре да се редя в кат за нова книжка.

Въпросът е колко пари може да са тези 2 акта, ще ме задължат ли да ги плащам преди да ми издадат наново книжката или мога да ги протакам.
Също така последното инфо което имам е, че административната част на КАТ работи от 7:30 , в колко да се "заредя" за да мина бързо?

Благодаря предварително

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 17 апр 2012 14:07

Not_another написа:Колеги,
четох темата но не ме бива много в правната терминология, затова ще задам въпроса си директно.

Няколко месеца не вървеше, имам 2 акта (1-вият е над 1 месец за ПТП в следствие на несъобразена скорост на сняг) 2-рият е от преди 2 седмици за шофиране без книжка (тъй като ми откраднаха портмонето)

Днес се надявам (2 седмици по-късно от срока които определиха в 6-то РПУ) да си взема удостоверението от тях и утре да се редя в кат за нова книжка.

Въпросът е колко пари може да са тези 2 акта, ще ме задължат ли да ги плащам преди да ми издадат наново книжката или мога да ги протакам.
Също така последното инфо което имам е, че административната част на КАТ работи от 7:30 , в колко да се "заредя" за да мина бързо?

Благодаря предварително

Въпроса ти е за тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=57947&start=1500

п.п. да, мисля че ще те накарат да си платиш

mepoooo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mepoooo » Пон 28 май 2012 14:23

Нали уж КАТ-иите не трябвало да се крият.. Днес улетяха 50 лв, а се бяхга скрили...

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пон 28 май 2012 18:37

mepoooo написа:Нали уж КАТ-иите не трябвало да се крият.. Днес улетяха 50 лв, а се бяхга скрили...

направи ли някакво изречение или ги остави да те ушушкат ?

Последна промяна от gr_kanev на Пет 01 юни 2012 20:05, променено общо 1 път.
Причина: ненужно цитиране - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

mepoooo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mepoooo » Пет 01 юни 2012 16:04

Аз винаги правя изречения в такива моменти, но си имах и други ''забележки'', та не се противих...

Последна промяна от gr_kanev на Пет 01 юни 2012 20:05, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш всичко - освен бутон "цитат", има и "нов отговор"

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пет 01 юни 2012 21:27

съжалявам за нарушението, просто по инерция... а относно куките само хубави пожелания :)

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Пет 17 авг 2012 18:41

Колеги имам един въпрос днес ме спряха от движение заради изтрит кант на номера(писаха че номерата са повредени) дали ще ми се налага да сменям номерата с нови? някои спирали ли са го за такова нещо...а попринцип ме спряха защото карах бързичко но нямаха радар и след като провериха всичко се заядога за номерата ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 17 авг 2012 18:49

На един съгражданин, от Благоевград, го бяха спрели от движение също за подобно деяние, но той не само беше изтрил канта, а даже беше намалил размера на регистрационният номер, беше го режал с ножица за ламарина, точно до цифрите, отгоре и отдоло, и го караха да регистрира колата, но при тебе може да мине по-тънко! Иди в кат и питай какво трябва да правиш, може да се разминеш само с глоба!

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Пет 17 авг 2012 19:35

тъй като чак в понеделник ще ходя в кат ме посъветваха да си нарисувам канта на ново,и можело да мине номера,но ако мина с нарисуваните кантове в кат...какво става с акта защото така излиза че е написан напразно

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”