Спират дизели без катализатори !?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Спират дизели без катализатори !?
Моето кюмбе още е девствено от всички гледни точки(не мисля и да го променям де)Друг е въпроса колко му е ефективен катализатора 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Видяла жабата (Шуменската община) че подковават коня(Софииска община) ,че си дигнала и тя крака.
http://www.shum.bg/index.php?item=150732
http://www.shum.bg/index.php?item=150732
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
То според мен катализатора при дизелов двигател може да намали половината от вредните емисий - казвам го условно!
Най-вероятно и журналистите не са разбрали какво точно ще се мери и прави.
Тираджия ми е споделял че по немско даже са му проверявали на сред пътя AdBlue-то дали е истинско или само оцветена вода :)
Не съм видял в нито един пункт да мерят изхвърлени твърди частици (дали имат възможност даже не знам) или пък дали ЕГР-а работи то за тия 3 мин форсиране я се отворил я не.
Най-вероятно и журналистите не са разбрали какво точно ще се мери и прави.
Тираджия ми е споделял че по немско даже са му проверявали на сред пътя AdBlue-то дали е истинско или само оцветена вода :)
Не съм видял в нито един пункт да мерят изхвърлени твърди частици (дали имат възможност даже не знам) или пък дали ЕГР-а работи то за тия 3 мин форсиране я се отворил я не.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
ЕГР-а работи само на празен ход, или бъркам...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не бъркаш. Впрочем вчера превишението на допустимите норми за запрашаване в София все още беше над 1 път. Днес вече няма такова:
https://eea.government.bg/airq/bulletin.jsp#
Смятам до няколко дни, ако не дойде пак антициклон де, активността на кметицата ще позагуби доста обороти
https://eea.government.bg/airq/bulletin.jsp#
Смятам до няколко дни, ако не дойде пак антициклон де, активността на кметицата ще позагуби доста обороти

ipipbg написа:дишай те и се покривай те до 17-ти февруари
дишайте, покривайте
Какво е това отделно "те"? Пак добре, че не си написал "по-кривай те"
Темата позагуби инерция в момента , в който се каза, че ще проверяват и бензинки за катализатори ( сакън ). Оттогава "екоактивистите" не са чак толкоз надъхани, поне тези, форумните.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
hvp800 написа:Темата позагуби инерция в момента , в който се каза, че ще проверяват и бензинки за катализатори ( сакън ). Оттогава "екоактивистите" не са чак толкоз надъхани, поне тези, форумните.
Палиш, палиш....
Накрая ще задължат всички в София да си купят електромобили Тесла. Ако може зелен цвят, в краен случай сив. И след като си накупят половината хора, ще отменят изискването - малко като пръстовите отпечатъци в болниците. Щом са дадени парите вече не е от значение.
- toraborat
Нали правят велоалеи, идеята е ясна 

то па едни велоалеи! мани бегай!
Тодор Живков е правил пътища за да караме по тях без задъствания, а селяците след него затварят платна за да правят "велоалеи" и паркинги. Така предизвикват задръстване и после катализаторите са виновни
Тодор Живков е правил пътища за да караме по тях без задъствания, а селяците след него затварят платна за да правят "велоалеи" и паркинги. Така предизвикват задръстване и после катализаторите са виновни
- toraborat
Не мисля че VW дизелите са много голям проблем (масово 1.9) на фона на разни други марки с 3 литров дизел дето се славят че работят най-добре с червена нафта. Па и са класи над VW... 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Са некъв оли решил, че Дондуков и Цар Освободител било по-добре да бъдат еднопосочни.... Умна главица е тоя оли. Така задръстването ше е 24/7
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
hvp800 написа:Темата позагуби инерция в момента , в който се каза, че ще проверяват и бензинки за катализатори ( сакън ). Оттогава "екоактивистите" не са чак толкоз надъхани, поне тези, форумните.
Спокс, всяко чудо за 3 дни. Ако си едно ченге, колко време ще се гъзиш да гледаш кой с катализатор, или ще се занимаваш с глупостите на някой политик, решил пак по идиотския начин да се направи на умен...
Всичко тече. Но това не значи, че народа трябва да забравя кои постоянно го третират като престъпник. То не бяха затъмнени стъкла, то не бяха гуми, отпечатъци от пръсти, сега катализатори и кой знае какво още.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”