След Нова година няма да се регистрират коли без катализатор!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Катализатори и нов закон
Мечтай си Баце.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Защо газта скапва катализатора за норматив? Така ли е и при чисто новите автомобили, които се продават с газова уредба?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе вие не разбрахте ли, че целта е да ви катализират кесиите! К'во се правите на утрепани.Плащай!!!! Резилтата е без значение!

-
- VW експерт
ssssl
Няма такова нещо.
Няма такова нещо.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
ssssl написа:Защо газта скапва катализатора за норматив?
Защото гори с по-висока температура.Не знам за новите,моят се стопи, като топка за голф стана вътре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След Нова година няма да се регистрират коли без катализатор!
https://btvnovinite.bg/article/bulgaria/mrasen-vazduh-v-sofija-i-prez-pochivnite-dni.html
И сега какво прайм? Като изловихме в лъжа ,адептите на на катализатора и ДПФ-а, дето се веряха и кълняха, че автомобилните пушеци, хеле пък дизелите, едва ли не избивали с Фини Прахови Частици, електората в Софийското равно поле.
Май тука става въпрос някой да плати чужда сметка?
Че администрацията не може и не иска да се занимава с проблема, като излови истинските замърсители и да създаде условия за предотвратяване на замърсяването е повече от ясно. Но също така става ясно и,че няма нищо напротив да осребри проблема, ползвайки за дране обичайните заподозрени за всички беди аФтомобилисти. Първо те са дамгосани с регистрационни номера и са лесни за преброяване, второ щом са си купили коли,значи имат и парици - ще пуснат,като ги стиснеш,трето сами идват на пангара за всяко ГТП, нема да се абиш да ги търсиш, установяваш... топли, топли идат..
После и благодарни ще има - Вносители, ГТП,КАТ, ДАЙ... щот' като има проблем има и кешене. Хем и "мерки" ще има за пред Европата (не,че тя не ползва същите мурафети да дои собствените си оФци и не знае за какво става въпрос
). Та така..
За са не си помислите,че защитавам смрадливите и пушещи дъргели, искам да отбележа, че и сега си има норми за допустими емисии от двигателите и те са доста строги. Но ловенето на прегрешили е къде по-лесно по документи - води ти се " златен кюнец" - що си го махнал?
Ама тя колата не пуши като я мерят, защото карам на газ
Мерят -не мерят - кюнеца!
А за проблема според мен решението е друго: НАСИЛСТВЕНА ГАЗИФИКАЦИЯ на големите градове и жесток акциз на твърдите горива ( хем гората ще миряса, хем Перник няма да е целия в къртичини), озаптяване на дюлгерите (да цапат по- малко и да рекултивират след себе си ), миене на улици и решаване на проблема с паркирането (ама не като гониш овцете от място на място със сини и пембени зони а със система от буферни паркинги, удобни за ползване)
Всички,тези мои предложения са известни на администрацията методи за решаване на проблема, но те искат разходи, а не носят кирии,сега и веднага..
И сега какво прайм? Като изловихме в лъжа ,адептите на на катализатора и ДПФ-а, дето се веряха и кълняха, че автомобилните пушеци, хеле пък дизелите, едва ли не избивали с Фини Прахови Частици, електората в Софийското равно поле.
Май тука става въпрос някой да плати чужда сметка?
Че администрацията не може и не иска да се занимава с проблема, като излови истинските замърсители и да създаде условия за предотвратяване на замърсяването е повече от ясно. Но също така става ясно и,че няма нищо напротив да осребри проблема, ползвайки за дране обичайните заподозрени за всички беди аФтомобилисти. Първо те са дамгосани с регистрационни номера и са лесни за преброяване, второ щом са си купили коли,значи имат и парици - ще пуснат,като ги стиснеш,трето сами идват на пангара за всяко ГТП, нема да се абиш да ги търсиш, установяваш... топли, топли идат..
После и благодарни ще има - Вносители, ГТП,КАТ, ДАЙ... щот' като има проблем има и кешене. Хем и "мерки" ще има за пред Европата (не,че тя не ползва същите мурафети да дои собствените си оФци и не знае за какво става въпрос

За са не си помислите,че защитавам смрадливите и пушещи дъргели, искам да отбележа, че и сега си има норми за допустими емисии от двигателите и те са доста строги. Но ловенето на прегрешили е къде по-лесно по документи - води ти се " златен кюнец" - що си го махнал?

А за проблема според мен решението е друго: НАСИЛСТВЕНА ГАЗИФИКАЦИЯ на големите градове и жесток акциз на твърдите горива ( хем гората ще миряса, хем Перник няма да е целия в къртичини), озаптяване на дюлгерите (да цапат по- малко и да рекултивират след себе си ), миене на улици и решаване на проблема с паркирането (ама не като гониш овцете от място на място със сини и пембени зони а със система от буферни паркинги, удобни за ползване)
Всички,тези мои предложения са известни на администрацията методи за решаване на проблема, но те искат разходи, а не носят кирии,сега и веднага..
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bayspiro написа:...Като изловихме в лъжа ,адептите на на катализатора и ДПФ-а, дето се веряха и кълняха, че автомобилните пушеци, хеле пък дизелите, едва ли не избивали с Фини Прахови Частици, електората в Софийското равно поле...
Пушекът си е пушек и не само в Софийското поле. Това, примерно е Ихтиман от оня ден, сниман от магистралата:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Баф ти трафика у Ихтиманската селищна система! Да генерира такъв пушек....

- geleznia1
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.6 SR 98
От мангалите-горят каквото им падне.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Целият град си димеше доволно, не е само от тъмнозелените. При ясно време и безветрие се образува температурна инверсия, пушеците от комините буквално се стелят по покривите и се "утаяват" ниско до земята. То се вижда и на снимката. Комбинацията от такива атмосферни условия и всички видове мизерия, които се отделят във въздуха на големите градове може да докара някои доста неприятни феномени
http://e-vestnik.bg/16383/kak-londonska ... ez-1952-g/
Там е въпросът, че при подходящ прочит на нормите никой не е длъжен да ги спазва, а и да беше длъжен- все тая. Сигурно не само аз съм виждал кола да минава газанализатора с угасен двигател
http://e-vestnik.bg/16383/kak-londonska ... ez-1952-g/
bayspiro написа:...За са не си помислите,че защитавам смрадливите и пушещи дъргели, искам да отбележа, че и сега си има норми за допустими емисии от двигателите и те са доста строги...
Там е въпросът, че при подходящ прочит на нормите никой не е длъжен да ги спазва, а и да беше длъжен- все тая. Сигурно не само аз съм виждал кола да минава газанализатора с угасен двигател

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Давайте оферти за катализатори,тя се видя.В талона ми пише газ,карам на газ,ама кво да правя,ще слагам "златен кюнец" на бараката....
-
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:bayspiro написа:...За са не си помислите,че защитавам смрадливите и пушещи дъргели, искам да отбележа, че и сега си има норми за допустими емисии от двигателите и те са доста строги...

Ами да контролират бе, а не да въвеждат поголовни данъци по документи! Ама изисква усилия и нарушаване на рахата. Пък и финансовия резултат е съмнителен.. Ще хванат 10 -тина дребни риби ,ама .. ако перефразирам Джефри Чосър (1446г Кентърбарийски Разкази .."парчетата на фартинга кому ще се харесат( баси нищо не се е променило!)
Атаката срещу лесните не решава, а създава проблеми (не толкова на администрацията колкото на "жертвите" ѝ), но и губят време във фалшиви движения без резултат и в крайна сметка "жертвите" хем плащат хем дишат смрадта на изсулилите се със съдействието (бездействието) на АДМИНИСТРАЦИЯТА ,ГЛАВНИ замърсители
-
- VW експерт
Iezekil написа:Давайте оферти за катализатори,тя се видя.В талона ми пише газ,карам на газ,ама кво да правя,ще слагам "златен кюнец" на бараката....
Седи мирен.
Още е рано.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Iezekil написа:Давайте оферти за катализатори,тя се видя.В талона ми пише газ,карам на газ,ама кво да правя,ще слагам "златен кюнец" на бараката....
Тая година поръчахме катализатор за рено лагуна 3. 700лв в Рено с доставка от 10 работни дни. Чакахме го малко повече от 2 месеца, но в крайна сметка дойде. Човекът обаче искаше да си го смени, защото зимата е по европейските ски курорти и искаше всичко да си му е наред.
Иначе има някакви универсални катализатори по 150-200лв, не знам каква работа вършат обаче
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
За 1.9 TDI (AFN) ми предложиха втора употреба (бил като нов)
за 300лв. с монтажа.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”