vasstop написа:thejackal7 написа:Колега имам книжка от 86год.Ако трябва да съм точен книжката ми бе отнета незаконно от началник сектор Кат за неплатени актове в размер на 400лв. 4х100лв за шофиране без винетен стикер! както знаем тези актове не водят до отнемане на точки и са адм.наказание което не е по здпп.Но в случая полицая написал ми акта ме таксува като такъв управляващ мпс.без книжка или с отнета такава!!!поздрави!
Ааа стана ми интересно.
Обжалвал ли си?
И как точно е дефинирано НП - както си написал "
за шофиране без винетен стикер" или нещо друго?
Понеже няма дефиниция в закона и предвидени наказания за "без винетен стикер"...
Сподели моля!
Колега за да задоволя лчбопитството ти , ще цитирам дословно: За това , че на 01,01,2...год. по път... управлява лек аввтомобил...... кото се движи по РПМ,без да има закупен валиден винетен стикер,с което е нарушил чл.139ал5 от ЗДвП,поради което и на основание чл.53/22/от ЗАНН по чл.179ал.3т.4.Постановявам:налагам на ......... от..... 1/по чл.179ал.3т.4 от ЗДвП-глоба в размер на 100лева.Другите три са с аналогично съдържание!Странното беше че получих ПРИЗОВКА не ПОКАНА да се явя в КАТ и след като бях там вече ми бе зададен въпроса вие носите ли си шоф.книжка-може ли да я видим,аз учуден казвам да имам книжка ето я,след което човека я прибра в едно чекмедже на бюрото си и ми заяви:а сега иди си плати актовете и ела да си я вземеш!!!Азго изгледах учуден и му казвам :абе шерифе аз сега как да си карам колата или тук да я оставя в кат, а оня ми вика не ми пука кво ше прайш-ще ходиш пеш и ми се хили!Надявам се в общи линии да съм бил изразителен.Поздрави