golf4tdi110 написа:За телефон е като за без колан! - 50 лева и 8 точки
Леко да те поправя колега точките са 6.

golf4tdi110 написа:За телефон е като за без колан! - 50 лева и 8 точки

бай Вълчо написа:Едно интересно четиво !?!?!?!?
kossel написа:писаха ми акт за нарушение по чл. 25 ал.1 пр.4 от ЗДП ...
Производството е образувано по повод жалба от Й.П.Д. с ЕГН ********** против НП № 1422 от 09.08.2010 год., издадено от Началника на сектор „ПП” към ОД на МВР - гр. Сливен, с което на жалбоподателят е наложено административно наказание „Глоба” в размер на 100,00 лева на основание чл. 179, ал. 2 вр. чл. 179, ал. 1, т. 5, пред. 5 от Закона за движение по пътищата (ЗДвП) за нарушение на чл. 25, ал. 1 от ЗДвП; както и административно наказание „Глоба” в размер на 80,00 лева и лишаване от право да управлява МПС за 3 месеца на основание чл. 175, ал. 1, т. 5 от ЗДвП за нарушение на чл. 123, ал. 1, т. 3, б. „в”, предл. 1 от ЗДвП.
не оставя достатъчно странично разстояние и го удря в задната броня и наложеното му административно наказание е именно за такова нарушение, а именно за нарушението по чл. 25, ал. 1 от ЗДвП и му е наложено съответното административно наказание „Глоба” в размер на 100,00 лева на основание чл. 179, ал. 2 вр. чл. 179, ал. 1, т. 5, пред. 5 от ЗДвП.
naydenov23 написа:Макар че никога не превишавам скоростта точно там камерата е много лоша. Пътят е на спускане, много широк и с огромна видимост, а знака 60 е скрит в храстите чак най-вдясно на пътя (банкета там е широк над 1 метър и е асвалтиран). Поне последния път като минах знака едва се виждаше, но поне вече има предупреждение за камерата.
Но наистина 123 там си е малко прекалено, едва ли е проблем най-малкото като видиш бензиностанцията да намалиш на 100. Но на дълъг път човек се отнася понякога, едва ли е застрашил някой точно там.
Румънците по този път масово си карат с над 120 цели колони, даже и автобусите им.
VW`VENTO написа:Здравейте да помоля за малко помощ относно едно наказателно постановление.На 27април се ударих в пътна мантинела и ми пиисаха акт по чл.20 ал.2 предп. от ЗДвП и като попитах катаджиите каква ще е санкцията ми казаха 100лв без отнемане на точки. Днес ходих до КАТ и си взех НП и в него пише,че ми налагат глоба по чл.179 ал.2 предп.1 от ЗДВП в размер на 130лв и ми отнемат 4 контролни точки
Въпроса ми е правомерно ли са ми отнети точките след като гледах в нета,че за такова нарушение точки не се отнемат ?
nurv написа:Здравейте колеги,
Да ви питам за мнение по следния въпрос. Имах НП, което обжалвах и сега получих призовка, на която е написано, че съда потвърждава глобата. Това с призовката малко ме изненада, при положение, че никъде не ме призоваватНе мисля да обжалвам пак. Да чакам ли някакво по-подробно решение/аргументи от съда или поне някакъв IBAN?
sonyglobe написа:Здравейте,Колеги!Искам да задам едно вупросче свързано с наказанието след употреба на алкохол-0.72 промила?За колко време ще съм в бокса горе-долу?Благодаря предварително
kossel написа:Някой да знае какво е наказанието за нарушение (Акт) по чл. 25 ал.1 пр.4 от ЗДП ? На 25 Май ходих в КАТ още не беше излязъл акта... Накратко какво се случи, при май опит за десен завой един ТИР ме блъска странично в заден ляв калник (имаше 2 ленти за движение аз си бях в моята тир-а навлезе в моята лента и ме удари с предна броня) Полицаите видяха и се съгласиха че неговия спирачен път е в моята лента - демек той е виновен. Тираджията обаче звъня на началника си и явно 'оправиха' работата писаха ми акт за нарушение по чл. 25 ал.1 пр.4 от ЗДП ...
Нямах сили след 2 часа чакане ... нито да се разправям ... нито да обжалам ...подписах и айде ... сори слаб съм![]()
Та някой акоа знае какво е наказанието за нарушение (Акт) по чл. 25 ал.1 пр.4 от ЗДП, да сподели, че цял месец чакам и вече нямам нерви
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 23 госта