Защо са толкова трудни тези кръгови?

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо са толкова трудни тези кръгови?

Мнениеот bayspiro » Нед 26 фев 2017 17:04

Такова кръстовище имаше ( предимство за влизащите) имаше и в Пловдив някъде до панаира, но май го оправиха. Там щях да направя един карамбол... :mhihi , щото си карах по дефолт. Но такава комбинация, като на летището в Букурещ... :eek Карам си аз и преди летището, гледам - кръгово! Спирам чинно и се оглеждам.... и като почна една свирня зад мен! Огледах се по-добре - а! Аз съм с предимство! Газ и влизам, на излизане внимавам! Продължавам - след 200м пак кръгово! Аз, оглеждайки се накъде трябва да карам (отивам за първи път .. и съответно не знам къде отивам :mhihi ) смело влизам в кръговото и... пак свирня! Това кръгово с предимство вътре! Мамка им мамалигарска :mhihi

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Нед 26 фев 2017 17:09

bayspiro написа:Такова кръстовище имаше ( предимство за влизащите) имаше и в Пловдив някъде до панаира, но май го оправиха. Там щях да направя един карамбол... :mhihi , щото си карах по дефолт. Но такава комбинация, като на летището в Букурещ... :eek Карам си аз и преди летището, гледам - кръгово! Спирам чинно и се оглеждам.... и като почна една свирня зад мен! Огледах се по-добре - а! Аз съм с предимство! Газ и влизам, на излизане внимавам! Продължавам - след 200м пак кръгово! Аз, оглеждайки се накъде трябва да карам (отивам за първи път .. и съответно не знам къде отивам :mhihi ) смело влизам в кръговото и... пак свирня! Това кръгово с предимство вътре! Мамка им мамалигарска :mhihi

Като има трафик така ще е нали по някакъв начин трябва да се регулира да се разтоварва движението максимално най бързо да няма задръствания. Много ясно че няма да се съобразяват с такива като теб които минават за първи път, на ден ако минат 100 автомобила които не са запознати с движението в кръговото в същия ден мината хиледи други граждани или такива които често използват въпросния маршрут. Това със свиренето не е приятно...

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 26 фев 2017 17:16

Не виждам особен смисъл, за решаване на трафик проблеми, да даваш предимство на навлизащите в едно ограничено пространство каквото е кръговото, а не на напускащите го. Риска от затапване нараства в пъти. А и промяната на правилата за 200 м си е предпоставка за грешки, даже и за местните, които не са изучили тая "схема" като корана.

Последна промяна от bayspiro на Нед 26 фев 2017 17:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 26 фев 2017 17:16

Кръговото на Водната палата е сигурно най-идиотското такова в цяла България!И сигурно най-скъпото,но това е друга тема!
Само не разбирам в час-пик защо има идиоти,които чакат в дясната лента?Виждат ме,не давам мигач,че ще завивам преди да стигна до тях(когато идваш от Панаира и продължиш направо,респективно и обратно) и въпреки това се навират вътре и преминаването едновременно на две коли се затруднява!
За съжеление вече,че колата е "РВ",далеч не значи само "Пловдив"! :horror

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Нед 26 фев 2017 17:17

Зависи от къде настъпва трафика...

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 26 фев 2017 17:25

M3ntata написа:Зависи от къде настъпва трафика...

Нищо не зависи! Проста физика - наливаш без ограничение, източването ограничено,- преливане! Имаше едни задачи за едни тръби в басейна, май си ги проспал.... :biggrin

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Нед 26 фев 2017 17:39

Колега пак казвам движение от към града и срещуположно където е кв. Въбел няма почти никакво движение. Няма какво да прелива, не се сещам на скоро да е имало задръстване. Трябва да си от Търговище за да разбереш за какво ти говоря.. Работата ми е точно до кръговото и ако не забравя и имам време на обяд ще снимам едно кратко видео да видиш, за какво става на въпрос, според мен си е объркващо за чуждите, но ефикасно. Тези които ползват маршрута Варна-Боаза НЕ се въртят на кръговото просто го пресичат, ако се въртяха това изчакване като навлезеш щеше да е голям проблем.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 26 фев 2017 19:00

Това е частен случай бе, момче, не разбра ли, че за да е на висота безопасността, трябва принципът да е еднакъв за цялата страна! Също както правилото на десния. Когато нещата са унифицирани, намалява влиянието на човешкия фактор. А той е основна причина за сакатлъците по пътя...

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Нед 26 фев 2017 19:05

muns61 написа:Ами защото се допуска да има нерегулирани кръгови. Движещите се в кръговото трябва да са с предимство, защото инак стават страхотни задръствания, когато тези в кръговото спират да изчакват влизащите.

Имаше един случай,ако не ме лъже паметта в Париж. Събрали се една група шофьори и в продължение на около час обикалали кръговото с колите си /те са с предимство/ и така предизвикали огромно задръстване...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 фев 2017 19:32

Не знам дали има промяна в знаците на това кръгово на Водната палата,но според това което се вижда на стрийт вю-то в Гугъл мапса си е най-обикновено кръгово и няма никакви странни правила като това "влизащите са с предимство" при положение че има знаци на всички входове ,че са без предимство :eek
https://goo.gl/maps/yUvRCx3bpb92

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Нед 26 фев 2017 19:34

Принципът е такъв, но нали има знаци. В някои страни този който се присъединява е с предимство, а ти дето се движиш вече сумати и километри трябва да го пропуснеш това е глупаво. Ти се движиш с 60-100км/ч трябва да пропуснеш тоя дето се присъединява с 40-50км/ч голямо подрязване се получава така.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 фев 2017 19:55

Няма значени кой е карал с 200 и кой с 30,има ли кръгово /обозначено със съответния знак/ правилата са си едни и същи /поне за България/-който е вътре е с предимство :a045 Ето ти едно "кръгово" на главния пътя Бургас-Поморие,по принцип е такова че може да го минеш и със 140,но ако някой е решил да прави обратен завой /това му е предназначението/ си длъжен да го изчакаш....точка !
https://goo.gl/maps/38VMkbNfNw32
Вече ако е нещо което прилича на кръгово,но няма знак за такова, правилата може да са други ! Ако нещо бъркам дайте линк към някое кръгово, което е с друга организация на движение, та да се ограмотя малко и да внимавам,че преди 10г. като ставах морски 2-3 пъти за малко се разминах с ПТП на малоумните бургаски кръгови които тогава бяха още със "собствени" правила !

Последна промяна от Stivi на Нед 26 фев 2017 20:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Нед 26 фев 2017 20:24

Това е двупосочно има голяма разлика от стандартно кръгово или такова с повече изходи. Лично аз не знам за закон който твърди, че при навлизане в кръгово си с предимство (поне аз не знам), има си знаци. Като цяло основната цел на темата е друга, както казах според мен ни учат по грешния начин както по горе писах. Моята статистика води, че най внимателните водачи които навлизат в това кръгово са именно професионалните шофьори (автобуси и камиони). Тези с леките не внимават много и си спазват правилото на "предимството в кръга". Какво ставаше с онова кръгово което е по пътя към Варна преди Шумен, колко души опитаха да прескочат кръговото и се забиха в бордюрите... :mhihi Понеже нямаше кръгово и като го направиха никой не се оглеждаше по табелите + високата скорост, крайният резултат е напълно разбита/скъсана предница.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 26 фев 2017 20:27

http://www.shofior.com/wordpress/из-руб ... в-листовк/

Да го поразтълкуваме това положение ...
Не зная доколко източника е достоверен

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 26 фев 2017 20:29

M3ntata написа:... Лично аз не знам за закон който твърди, че при навлизане в кръгово си с предимство (поне аз не знам), има си знаци...

При кръгово без знаци важи правилото за предимството на десностоящия, тоест на навлизащия. То и кръгово без знаци кажи-речи няма, де. Обаче пък хоризонталната маркировка на повечето е ужас и безумие... :horror :horror

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”