ПТП и обещетение по ГО
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Re: ПТП и обещетение по ГО
Колега, на мой приятел Тойота Ярис 2001 паркирана на място, ударена от летящ 19 годишен и доста смляна + още 4-5 коли, сега застрахователите я оцениха като тотална щета и му дават под 800лв. Не може да се ремонтира, усукана, смляна и т.н.
dobrin написа:DoH_KuXoT написа:dobrin написа:...
Никой застраховател не плаща 100% ...
Наясно съм с това, а и никъде не съм го написал.
Ами за да им дадеш колата друг вариант от 100% изплащане няма. Отдавна не се практикува взимане на автомобила, особено при обезщетение по ГО
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре. Не ми се спори.
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Имайте предвид,че при определени щети се налага втори оглед, моля ви да поискате да се запише в протокола от първия оглед, понеже при вас ще има 100% скрити щети по карусерия или предница!
Re: RE: Re: ПТП и обещетение по ГО
Ако имаш съмнение, звъниш на 112, и ще дойдат да проверят!VWGT написа:а за алкохол и наркотици нещо... кой проверява?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Когато нямате вина, задължително искайте протокол от КАТ и не се връзвайте на двустранен.
А когато се обаждате на 112 за КАТ, може да добавите, че другия шофьор се държи агресивно, веднага ще дойдат. Също така идват задължително при наличие на пострадал. В противен случай при малки щети ще ви отсвирят.
А когато се обаждате на 112 за КАТ, може да добавите, че другия шофьор се държи агресивно, веднага ще дойдат. Също така идват задължително при наличие на пострадал. В противен случай при малки щети ще ви отсвирят.
Не е нужно да се доукрасява, достатъчно е да се каже, че няма консенсус за това кой е виновен.
stardreamer написа:Притеснява ме колко време ще бавят плащането и колко ще е то. За съжаление в случая колата е стара, но много рядка и трдуно се намират за нея части, само предното стъкло е 200-300лв и то с чакане за поръчка... Има доста смачкано, усукани носещи греди (рога) и други...
Плащането става до 3 месеца. При мен се бавиха почти до края, около 2 седмици преди крайния срок преведоха. Събирай си документи за всички разходи, може да пуснеш възражение впоследствие, ако са ти платили по-малко. Ясно е, че ще ремонтираш преди да си видял пари, освен ако нямаш резервна кола и място да прибереш ударената.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:Не е нужно да се доукрасява, достатъчно е да се каже, че няма консенсус за това кой е виновен.
Миналата година пред мен мой познат го зажулиха леко в калника, другия шофьор не си бе преценил маневрата. Като се обадиха за КАТ, им отговорили, че няма свободен патрул и ще чакат поне 2 часа. Аз спрях и бях свидетел на разговора, който се проведе на говорител. Другия шофьор отказа да пишат двустранен и каза, че не може да чака. Обадих се на познат полицай и след 10 мин. дойде кола.
Та сами си преценете как да процедирате.
Стоиш и чакаш, този щом много бърза и си тръгне се води напуснал ПТП , което знаеш на какво е равно. Разговорите се записват между другото, та не може да ти се откаже, може да почакаш но патрул винаги идва.
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, благодаря още веднъж за всички мнения и съвети!
Ще ви държа в течение на ситуацията, за момента мина първият оглед - дойдоха на място, като искат да се разглоби предницата, за да се направи втори оглед.
Тези дни ще бъде направен и той и после остава най-важното. :)
Ще ви държа в течение на ситуацията, за момента мина първият оглед - дойдоха на място, като искат да се разглоби предницата, за да се направи втори оглед.
Тези дни ще бъде направен и той и после остава най-важното. :)
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Беше разглобена предницата, днес мина вторият оглед и чакам какво ще решат. Почти нямаше нови неща, които не се виждаха преди да се разглоби - само някои незначителни дреболии.
Скоро ще я огледа и майстор, за да каже мнението за възстановяването. :)
Скоро ще я огледа и майстор, за да каже мнението за възстановяването. :)
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново!
Има развитие при мен по случая - застрохователят плати и мога да кажа, че на пръв поглед покриват ремонта. Скоро ще е стегнат и на пътя железния ми приятел. :)
Благодаря на всички за съветите и информацията!
Безаварийни километри и умната!
Има развитие при мен по случая - застрохователят плати и мога да кажа, че на пръв поглед покриват ремонта. Скоро ще е стегнат и на пътя железния ми приятел. :)
Благодаря на всички за съветите и информацията!
Безаварийни километри и умната!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Супер, колега. Честито за това, че ще си отново мобилен.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”