Абе стига с тая бай Ганьовщина - като си направил нарушение носи си последствията.
Актове, давности, закони - разяснения
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Актове, давности закони - разяснения
Фиш от стационарна камера трудно ще обжалваш
.
Абе стига с тая бай Ганьовщина - като си направил нарушение носи си последствията.
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
brum написа:Фиш от стационарна камера трудно ще обжалваш.
Колега, ясно ми е че от стационарна камера не може да падне в съда.Да не говорим че дебнат по най-цигансикя начин,а и при положение, че е оставена вратичка в закона и можеш да се възползваш от нея, защо не, и без това парите от глобите отиват за тоя де духа.

- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мен фиша ми беше от патрулна кола нали това се води мобилна камера???? Колегата Mhz е прав като има вратичка в закона
защо да не се използва
. Ченгетата използва всяка една вратичка за да ни пише актове.
Аз защо да не им отвърна с жалба???? С тези пари където ще платя фиша или акта не е ли по добре да ги СИПЯ В РЕЗЕРВОАРА????
защо да не се използва
. Ченгетата използва всяка една вратичка за да ни пише актове.
Аз защо да не им отвърна с жалба???? С тези пари където ще платя фиша или акта не е ли по добре да ги СИПЯ В РЕЗЕРВОАРА????
Последна промяна от boss_901 на Сря 14 ное 2012 13:08, променено общо 1 път.
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Мобилни са в колите, по кутиите са стационарни, ето го члена:
Чл. 189.
(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При нарушение, установено и заснето с техническо
средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за
налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа
данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято
територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на
нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на
когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените
разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане.
Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.
Чл. 189.
(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При нарушение, установено и заснето с техническо
средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за
налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа
данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято
територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на
нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на
когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените
разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане.
Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
boss_901 написа:Колеги мен фиша ми беше от патрулна кола нали това се води мобилна камера???? Колегата Mhz е прав като има вратичка в законазащо да не се използва
. Съда използва всяка една вратичка за да ни пише актове.
Колега, ти не си наясно кой какво пише и решава, пък си тръгнал да обжалваш
Съда не пише актове, повярвай ми

- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:boss_901 написа:Колеги мен фиша ми беше от патрулна кола нали това се води мобилна камера???? Колегата Mhz е прав като има вратичка в законазащо да не се използва
. Съда използва всяка една вратичка за да ни пише актове.
Колега, ти не си наясно кой какво пише и решава, пък си тръгнал да обжалваш![]()
Съда не пише актове, повярвай ми![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Човек няма ли право да се обърка

- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос :
Преди две години ми отнеха талона (на 14.09.2010г си взех постановлението на акта ) поради ред причини несъм го плащал ( липса на финанси .... после бях извън бг... )
Та въпроса ми е какво да очаквам в петак като отида да си го платя (има ли лихви или някакви други наказания... ) ?
Преди две години ми отнеха талона (на 14.09.2010г си взех постановлението на акта ) поради ред причини несъм го плащал ( липса на финанси .... после бях извън бг... )
Та въпроса ми е какво да очаквам в петак като отида да си го платя (има ли лихви или някакви други наказания... ) ?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
vodkoleq написа:Имам въпрос :
НЯма да даваш пари...
Просто е минала давността на акта...

Задължението за плащане на глобата може да се погаси по давност, след като изтекат две години от влизане в сила на наказателното постановление.
Давността обаче се прекъсва, ако компетентните органи извършат действие, с цел да приведат в изпълнение наказанието. След като преустанови това действие, започва да тече нова давност. Независимо от прекъсването и спирането на давността, глобата се погасява, ако са минали три години от влизане в сила на наказателното постановление.
Тази давност обаче не важи, ако в двугодишния срок е образувано изпълнително производство по събиране на глобата.
Давността обаче се прекъсва, ако компетентните органи извършат действие, с цел да приведат в изпълнение наказанието. След като преустанови това действие, започва да тече нова давност. Независимо от прекъсването и спирането на давността, глобата се погасява, ако са минали три години от влизане в сила на наказателното постановление.
Тази давност обаче не важи, ако в двугодишния срок е образувано изпълнително производство по събиране на глобата.
Пътувах малко из провинцията тези дни и на връщане към София, на Долни Богров. Едно ауди тъмно зеленметалик ме притискаше, аз минах в дясно и гледам рег. номер ВТ нещо си , Т то закрито с лепенка, една от цифрите от номера също. Сигурно го е направил заради камерите. Каква е глобата за подправен номер ?
Колеги,
какво е наказанието за неносене на контролен талон ?
какво е наказанието за неносене на контролен талон ?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
ако не ме лъже паметта - фиш 10 лв.
-
golf_td
- Автомобил:
- Двигател:
днес ми писаха фиш за 30 лв - велика глупост и голям карък , просто спрях на автобусна спирка за 10 мин , за да купя букет за рожден ден , точно като никой път имаше ченгета на 10 м от въпросната спирка, видях ги и реших да изчакам да се махнат , но уви , тъй като съм си признал вината - фиш за 30 лв , въпроса ми е ако не платя фиша в 7-дневен срок наистина ли става акт, и още нещо - имах през март 2011 фиш за 50 лв , не го платих - нищо не последва , но го платих едва сега преди около месец когато трябваше да си подновявам книжката - тъй като изтече , тоест ако нямам никакви ангажименти , няма да продавам колата и няма да ходя в чужбина и няма да регистрирам фирма - мога не го платя този акт и ще изтече по давност? Вижте , преди да ми кажете "плати си фиша , 30 лв са нищо" - ще отговоря така - не ми се свидят 30 лв , просто не се чувствам нарушител - за 10 мин на спирка където дори не минават автобуси в неделя , а само микробуси и то спирка с доста голям "джоб".
Дори спирането за 1 мин на авт. спирка си е нарушение, правенето на 2ра колона на ломско шосе в София също е нарушение, ама там вече има паяци 

vihren1 написа:Дори спирането за 1 мин на авт. спирка си е нарушение,
Забранено е паркирането, но не и спирането/престоя!
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”