Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот brum » Пон 12 ное 2012 17:16

Фиш от стационарна камера трудно ще обжалваш :) .

Абе стига с тая бай Ганьовщина - като си направил нарушение носи си последствията.

Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Мнениеот Mhz » Пон 12 ное 2012 17:57

brum написа:Фиш от стационарна камера трудно ще обжалваш :) .

Абе стига с тая бай Ганьовщина - като си направил нарушение носи си последствията.

Колега, ясно ми е че от стационарна камера не може да падне в съда.Да не говорим че дебнат по най-цигансикя начин,а и при положение, че е оставена вратичка в закона и можеш да се възползваш от нея, защо не, и без това парите от глобите отиват за тоя де духа. :beer

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Пон 12 ное 2012 18:36

Колеги мен фиша ми беше от патрулна кола нали това се води мобилна камера???? Колегата Mhz е прав като има вратичка в закона :deal защо да не се използва :да: . Ченгетата използва всяка една вратичка за да ни пише актове. :bishop Аз защо да не им отвърна с жалба???? С тези пари където ще платя фиша или акта не е ли по добре да ги СИПЯ В РЕЗЕРВОАРА????

Последна промяна от boss_901 на Сря 14 ное 2012 13:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Мнениеот Mhz » Пон 12 ное 2012 19:15

Мобилни са в колите, по кутиите са стационарни, ето го члена:

Чл. 189.
(4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При нарушение, установено и заснето с техническо
средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за
налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа
данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято
територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на
нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на
когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените
разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане.
Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 13 ное 2012 23:12

boss_901 написа:Колеги мен фиша ми беше от патрулна кола нали това се води мобилна камера???? Колегата Mhz е прав като има вратичка в закона :deal защо да не се използва :да: . Съда използва всяка една вратичка за да ни пише актове. :bishop Аз защо да не им отвърна с жалба???? С тези пари където ще платя фиша или акта не е ли по добре да ги СИПЯ В РЕЗЕРВОАРА????

Колега, ти не си наясно кой какво пише и решава, пък си тръгнал да обжалваш :applause:
Съда не пише актове, повярвай ми :063: :063: :063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Сря 14 ное 2012 13:09

hooligans написа:
boss_901 написа:Колеги мен фиша ми беше от патрулна кола нали това се води мобилна камера???? Колегата Mhz е прав като има вратичка в закона :deal защо да не се използва :да: . Съда използва всяка една вратичка за да ни пише актове. :bishop Аз защо да не им отвърна с жалба???? С тези пари където ще платя фиша или акта не е ли по добре да ги СИПЯ В РЕЗЕРВОАРА????

Колега, ти не си наясно кой какво пише и решава, пък си тръгнал да обжалваш :applause:
Съда не пише актове, повярвай ми :063: :063: :063: :063: :063: :063:

Човек няма ли право да се обърка :?: :?: :?: Грешка ЧОВЕШКА :link :deal

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Сря 14 ное 2012 17:22

Имам въпрос :
Преди две години ми отнеха талона (на 14.09.2010г си взех постановлението на акта ) поради ред причини несъм го плащал ( липса на финанси .... после бях извън бг... )
Та въпроса ми е какво да очаквам в петак като отида да си го платя (има ли лихви или някакви други наказания... ) ?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 14 ное 2012 22:05

vodkoleq написа:Имам въпрос :
Преди две години ми отнеха талона (на 14.09.2010г си взех постановлението на акта ) поради ред причини несъм го плащал ( липса на финанси .... после бях извън бг... )
Та въпроса ми е какво да очаквам в петак като отида да си го платя (има ли лихви или някакви други наказания... ) ?

НЯма да даваш пари...

Просто е минала давността на акта... :applause:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 16 ное 2012 10:23

Задължението за плащане на глобата може да се погаси по давност, след като изтекат две години от влизане в сила на наказателното постановление.

Давността обаче се прекъсва, ако компетентните органи извършат действие, с цел да приведат в изпълнение наказанието. След като преустанови това действие, започва да тече нова давност. Независимо от прекъсването и спирането на давността, глобата се погасява, ако са минали три години от влизане в сила на наказателното постановление.
Тази давност обаче не важи, ако в двугодишния срок е образувано изпълнително производство по събиране на глобата.

Потребителски аватар
vihren1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vihren1 » Нед 18 ное 2012 3:22

Пътувах малко из провинцията тези дни и на връщане към София, на Долни Богров. Едно ауди тъмно зеленметалик ме притискаше, аз минах в дясно и гледам рег. номер ВТ нещо си , Т то закрито с лепенка, една от цифрите от номера също. Сигурно го е направил заради камерите. Каква е глобата за подправен номер ?

Потребителски аватар
KoKu
Автомобил: E38 ALPINA
Двигател:

Мнениеот KoKu » Нед 18 ное 2012 4:33

Колеги,
какво е наказанието за неносене на контролен талон ?

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Нед 18 ное 2012 8:27

ако не ме лъже паметта - фиш 10 лв.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 18 ное 2012 14:26

днес ми писаха фиш за 30 лв - велика глупост и голям карък , просто спрях на автобусна спирка за 10 мин , за да купя букет за рожден ден , точно като никой път имаше ченгета на 10 м от въпросната спирка, видях ги и реших да изчакам да се махнат , но уви , тъй като съм си признал вината - фиш за 30 лв , въпроса ми е ако не платя фиша в 7-дневен срок наистина ли става акт, и още нещо - имах през март 2011 фиш за 50 лв , не го платих - нищо не последва , но го платих едва сега преди около месец когато трябваше да си подновявам книжката - тъй като изтече , тоест ако нямам никакви ангажименти , няма да продавам колата и няма да ходя в чужбина и няма да регистрирам фирма - мога не го платя този акт и ще изтече по давност? Вижте , преди да ми кажете "плати си фиша , 30 лв са нищо" - ще отговоря така - не ми се свидят 30 лв , просто не се чувствам нарушител - за 10 мин на спирка където дори не минават автобуси в неделя , а само микробуси и то спирка с доста голям "джоб".

Потребителски аватар
vihren1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vihren1 » Вто 20 ное 2012 1:24

Дори спирането за 1 мин на авт. спирка си е нарушение, правенето на 2ра колона на ломско шосе в София също е нарушение, ама там вече има паяци :applause:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 20 ное 2012 8:41

vihren1 написа:Дори спирането за 1 мин на авт. спирка си е нарушение,

Забранено е паркирането, но не и спирането/престоя!

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”